هیات

معنی کلمه هیات در لغت نامه دهخدا

( هیآت ) هیآت. [ هََ ی ْ ] ( ع اِ ) ج ِ هیأت. ( غیاث اللغات ) ( مفاتیح العلوم خوارزمی ). رجوع به هیأت شود.

معنی کلمه هیات در فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱- شکل. ۲- پیکر . ۳- وضع طرز صورت ظاهر : باید که داعی برهیت جمیله باشد۴- مراد از هیات در کلمات شیخ اشراق همان عرض است در کلمات فلاسف. مشائ . ناصرخسرو گوید : اماهیات آن است که اشخاص بدان ازیکدیگر جداشوند خاصه اندر مردم با آنکه بصورت همه یکی اند. یا هیات ظلمانیه . مراد اعراض جسمانی است که مقولات نه گان. عرض باشد. یا هیات ظلمانی. جسمانیه.مراداعراض جسمانیه اند. یا هیات نوریه . مراد انوار عرضیه است. ۴ - علمی است که بحث از احوال ستارگان یعنی بحث از وضع آنها نسبت بیکدیگر و شکل آنها و قوانین ثابت حرکت آنها می نماید.
سان صورت

معنی کلمه هیات در فرهنگستان زبان و ادب

هیأت
{field} [ریاضی] دستگاهی جبری، دارای دو عمل که تمام خصوصیات جمع و ضرب اعداد حقیقی را دارند متـ . میدان 2

جملاتی از کاربرد کلمه هیات

بچرخ همت او بر کفایتش بنمود بشکل و هیات برج دو پیکر آتش و آب
دل هیات سرمنزل جانانه برآورد ما را زغم کعبه و بتخانه برآورد
ز مردمان مشمر خویش را به هیات و شکل که مردمی نه همین هیکل هیولا نیست
لاله دل سیه و لعل قبادانی کیست صورت شام و شفق هیات مریخ و زحل
زان است که خورشید تغیر نپذیرد کاو هست به هیات چو دوات تو مدور
که مبادا فتد از هیات نرگس چشمی به گل عارض آن شمسهٔ خورشید عذار
پیکر نرگس دو سر بر هیات میزان بود گلبن نسرین به شکل گلشن جوزا شود
وی در سال ۱۹۱۳ موفق به اخذ دکترا شد و در همین سال دو رسالهٔ خود با نام «فهرست مدرسی-دکارتی» و «آزادی در نظر دکارت و نسبت آن با الهیات» را منتشر کرد.
بخش‌هایی از استثناگرایی آمریکایی را می‌توان در ریشه‌های پیوریتن آمریکایی جستجو کرد. بسیاری از پیوریتن‌ها با گرایش‌های آرمینیایی، حد وسطی را میان جبر سخت کالوینیستی و الهیات کمتر محدودکننده مشیت الهی پذیرفتند. آنها معتقد بودند که خداوند با قوم آنها عهد بسته‌است و آنها را انتخاب کرده‌است تا الگویی برای سایر ملل روی زمین باشد. یکی از رهبران پیوریتن، جان وینتروپ، این ایده را به صورت استعاری به عنوان " شهری بر تپه" بیان کرد: جامعه پیوریتن نیوانگلند باید به عنوان الگویی برای بقیه جهان عمل کند. این استعاره اغلب توسط طرفداران استثناگرایی استفاده می‌شود. ارزش‌های اخلاقی پیوریتن‌ها برای قرن‌ها جزء هویت ملی باقی مانده‌است.
ارنستو کاردنال مارتینز متولد ۲۰ ژانویه ۱۹۲۵ در گرانادا، نیکاراگوئه است. او پس از روبن داریو یکی از برجسته‌ترین شعرای زادگاهش محسوب می‌شود و علاوه بر این، برجسته‌ترین نمایندگان الهیات آزادی‌بخش در آمریکای لاتین نیز به شمار می‌رود. کاردنال که زمانی کشیش بود، از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۷ در دورهٔ حکومت جبههٔ آزادی‌بخش میهنی ساندینیستا تصدی پست وزیر فرهنگ نیکاراگوئه را عهده‌دار بود و فعالیت‌های سیاسی‌اش همواره در کشمکش با فعالیت وی در عرصهٔ کلیسا بود.
آقازمانی دانش‌آموخته کارشناسی حقوق اسلامی از دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران است. وی از اعضای حزب ملل اسلامی بود، همچنین از بنیانگذاران سازمان حزب‌الله و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.