هکتور
معنی کلمه هکتور در فرهنگ فارسی
معنی کلمه هکتور در دانشنامه عمومی
هکتور با آندروماخه ازدواج کرد. او در جنگ تن به تن با آیاس مساوی شد. او رهبری حملات بیشماری را به سربازان یونانی بر عهده داشت. او پاتروکلوس پسر عموی آشیل را کشت و در جنگ تروآ توسط آشیل که می خواست انتقام مرگ پاتروکلوس را از او بگیرد کشته شد. پس از آن آشیل به جسد هکتور بی احترامی کرد و او را به ارابهٔ خود بست و جلوی دیوارهای تروا کشاند و از دادن جسد او برای مراسم تدفین اجتناب کرد. آشیل زمانی اجازهٔ تدفین هکتور را داد که پریاموس شبانه به چادر او رفت و از او طلب جسد پسر خود را کرد.
اولین پسر پریام پادشاه تروا و ملکه هکوبا و وارث تاج و تخت، قهرمان تروا، هکتور، بزرگ ترین جنگجوی ارتش تروا بود. اگرچه او شخصاً جنگ را تأیید نمی کرد، اما وفادارانه به نمایندگی از مردم و پادشاهی خود جنگید.
او را جسور اما متفکر، پسر و پدری خوب توصیف کردند که مورد تحسین طرفین بود. هکتور نیروهای تروا و متحدانش را در برابر یونانی ها رهبری کرد که قهرمانان آنها فقط با سختی در برابر حملات او مقاومت کردند. مخصوصاً زمانی که آشیل خود را از جنگ خارج کرد. هنگامی که یونانیان برای اولین بار به تروا آمدند، هکتور قهرمان یونانی پروتسیلاوس را که اولین یونانی در ساحل بود، کشت. بعداً او حزبی را رهبری کرد که تلاش کرد برادرش ترویلوس را از دست آشیل نجات دهد و به سختی زنده ماند. در سال دهم جنگ، هکتور با آژاکس بزرگ جنگید تا در دوئلی که تمام روز به طول انجامید، به بن بست رسید.
وی بعداً یونانی ها را به اردوگاهشان بازگرداند که در آنجا نفوذ کرد و شروع به سوزاندن کشتی های یونانی کرد، اما با ظاهر شدن پاتروکلوس که زره آشیل را پوشیده بود، ناکام ماند. اگرچه «تروجان ها» به دیوارهای تروا رانده شدند، هکتور پاتروکلوس را می کشد که باعث می شود آشیل دوباره وارد درگیری شود. در حالی که بقیه تروجان ها به شهر فرار می کنند، هکتور با آشیل روبرو می شود و در یک دوئل حماسی قهرمانان کشته می شود. آشیل سپس جسد هکتور را به مدت دوازده روز پشت ارابه اش می کشاند تا اینکه متقاعد شود که آن را به پریام بازگرداند.
معنی کلمه هکتور در دانشنامه آزاد فارسی
آیاکس و هکتور در حال مبادله هدایا
در اساطیر یونان، شاهزادۀ تروا، فرزند پریامشاه و هکوبا، شوهر آندروماخه، و پدر آستیاناکس. در جریان محاصرۀ تروا، سرآمد جنگاوران بود و سرانجام به دست آشیلکشته شد.به روایت هومر در ایلیاد، هکتور پس از کشتن پاتروکلوس، پسرعمو و دوست جدایی ناپذیر آشیل، زرهی را که پهلوان یونانی به او قرض داده بود، از تن او به درآورد و با خود برد. آشیل، خشمگین از مرگ دوستش، زره تازه ای از هفایستوس، خدای آتش و مصنوعات فلزی، گرفت و پس از آن سپاه تروا را تا داخل شهرشان عقب راند و فقط هکتور در برابر او مقاومت کرد. هکتور، آشیل را که در تعقیب او بود سه بار دور برج و باروهای شهر گرداند، اما سرانجام در نبرد تن به تن از پا درآمد. آشیل پس از باز کردن زره از تن او، مچ پاهایش را به ارابه بست و او را روی زمین کشید. آشیل هر روز صبح جسد هکتور را سه بار در اطراف قبر پاتروکلوس می کشانید، اما آپولونو آفرودیت، که حامی اهالی تروا بودند، او را از آسیب یا فساد حفظ کردند. پریام که هِرمِسپیام آور خدایان حامی او بود، نزد آشیل رفت و از او خواست که پیکر فرزندش را به او بازگرداند. سرانجام طی مراسم باشکوهی جنازۀ او را در آتش سوزاندند.
معنی کلمه هکتور در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه هکتور
احمد وحیدی در ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ برای شرکت در مراسم گشایش یک آکادمی نظامی متعلق به اعضای ائتلاف چپگرای آلبا، شامل کشورهای کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه، وارد کشور بولیوی شد؛ ولی عصر همان روز، داوید چوکههوآنکا، وزیر امور خارجهٔ بولیوی، در نامهای به هکتور تیمِرمان؛ وزیر امور خارجهٔ آرژانتین، ضمن عذرخواهی از مردم این کشور، دعوت وحیدی به این مراسم را بر اثر بیاطلاعی وزارت دفاع بولیوی، از حکم صادرهٔ دادگاه علیه وحیدی و عدم هماهنگی وزرات دفاع این کشور با دولت بولیوی دانست و اعلام کرد که از وحیدی خواسته شده تا بلافاصله خاک بولیوی را ترک کند. اوو مورالس، رئیسجمهور بولیوی نیز با اشتباه خواندن دیدارش با احمد وحیدی، به خاطر این دیدار از مردم آرژانتین رسماً پوزش خواست.
صندوق بینالمللی پول اعلام کردهاست رشد اقتصادی یک و نیم درصدی السالوادور در سال ۲۰۱۱ کمتر از رقم مورد پیشبینی بود در حالیکه هزینه عمومی و بدهی این کشور فراتر از حد انتظار افزایش یافت. در آوریل ۲۰۱۲ هکتور دادا، وزیر اقتصاد السالوادور، در پی اختلاف نظر با رئیسجمهور این کشور بر سر سیاستهای اقتصادی، از مقام خود کنارهگیری کرد. موریسیو فونس، رئیسجمهور السالوادور، معاون وزیر بازرگانی و صنعت را به عنوان جانشین دادا منصوب کردهاست.
در سرود هجدهم ایلیاد، هومر صریحاً میگوید که آتنا هکتور را فریب دادهاست و در سروده هشتم آنجا که حمایت زئوس، پدر آتنا، از مردم تروا مورد بحث قرار میگیرد، آتنا پدر خود را دیوانه مینامد. آتنا در جنگ تروا به کمک یونانیها حرکت میکند ولی زئوس از دخالت آتنا خشمگین شده و او را تهدید میکند که مراقب اعمال خود باشد وگرنه به ضرب صاعقه او را میکشد.
از فیلمهایی که وی در آنها نقش داشتهاست، میتوان به هکتور و مارینا اشاره نمود.