همایش

معنی کلمه همایش در فرهنگستان زبان و ادب

{congress, congrès (fr. )} [عمومی] نشست هایی که شرکت کنندگان در آنها نمایندگان دولت ها و سازمان ها یا متخصصان امور فرهنگی و ادبی و اجتماعی و سیاسی هستند و برای بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری دربارۀ موضوعی خاص گرد هم می آیند؛ چنین نشست هایی در سطح ملی یا بین المللی، به صورت دائم...

معنی کلمه همایش در دانشنامه عمومی

همایش (آلبوم تستامنت). «همایش» ( به انگلیسی: The Gathering ) آلبومی از تستمنت است.

جملاتی از کاربرد کلمه همایش

ز پیش همایش برون تاختند به آب فرات اندر انداختند
ساعتی کان ساعت ار آید برون از بیضه بوم بر دمد پر همایش از یمین و از یسار
همچنین در اولین دوره همایش چهره‌های ماندگار که در سال ۱۳۸۰ برگزار شد مرتضی مطهری به عنوان تنها منتخبی که در قید حیات نبود برگزیده شد.
دیدار با قشرهای مختلف مردم، بازدید از مؤسسات و سازمان‌های گوناگون، شرکت در مراسم افتتاح طرح‌ها، شرکت در همایش‌ها و سفرهای استانی از دیگر برنامه‌های خامنه‌ای در دورهٔ ریاست‌جمهوری بود. به‌گفتهٔ ولایتی سفرهای خامنه‌ای به استان‌ها و مناطق مختلف کشور، با هدف ملاقات با قشرهای مختلف مردم، رفع اختلافات مقامات محلی، پیگیری مسائل مربوط به جنگ و همکاری سپاه و ارتش، دیدار با علما و بزرگان شهرها و روستاها، بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی و مانند آن ازجمله فعالیت‌های مستمر او بود.
افسانه صفوی مادر شیمی ایران (زاده ۱۳۳۴ در شیراز)، شیمیدان اهل ایران است که در ششمین همایش چهره‌های ماندگار، به عنوان چهره ماندگار معرفی شده‌است. وی تحصیلات دورهٔ کارشناسی خود رادر رشته شیمی در سال ۱۳۵۰ در دانشگاه شیراز و دوره کارشناسی ارشد را در سال ۱۳۵۷ و دوره دکتری را در سال ۱۳۶۰ در دانشگاه بیرمنگام انگلستان به پایان برد. او به عنوان نخستین زن ایرانی است که در علوم پایه به رتبه استادی رسیده‌است و هم‌اکنون استاد پایه دانشگاه شیراز است. ایشان برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۰ است.
سوزیان باش کدخدایش را استخوان باش مر همایش را
گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از مخالفت اداره اماکن عمومی تهران با برگزاری همایش در هتل پارسیان، مدیریت هتل از برگزارکنندگان خواسته بود تا محل را ترک کنند. با اصرار وکلای حاضر در محل، و با وجود قطع برق سالن، تصمیم بر آن شد تا انتخابات در محل کانون وکلای مرکز برگزار شود.
مها از سر او چو تو سایه بردی چه سود و چه راحت ز سایه همایش
بر هرکه فتد پرتو خورشید قناعت دل تیره کند سایه اقبال همایش
اصغر دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهرهٔ ماندگار در عرصهٔ ادبیات عرفانی و فلسفهٔ اسلامی معرفی شد. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، طی برگزاری مراسم بزرگداشتی برای او در اول مردادماه ۱۴۰۲ دادبه را به عنوان یکی از مفاخر ایران‌زمین معرفی کرد.‌‌‌ کتاب زندگی‌نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر اصغر دادبه را انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ۵۹۶ صفحه در شرح زندگی او تدوین و منتشر کرده است.
احمد باطبی هم‌اکنون مسئولیت تشکیلات برون‌مرزی و سخنگویی «مجموعهٔ فعالان حقوق بشر در ایران» را بر عهده دارد. احمد باطبی در سال‌های اخیر با همین عنوان در همایش‌های جهانی شرکت کرده و گزارش‌های مربوط به وضعیت حقوق بشر ایران را به نمایندگی از مجموعهٔ فعالان حقوق بشر در ایران ارائه کرده‌است.
سرکنسول فدراسیون روسیه در اصفهان جزو آثار ملی ایران است. چین برای ساخت کنسول در منطقه دیپلماتیک اصفهان اعلام آمادگی کرده است. قرار است درآینده کشورهای دارای کنسولگری، دفاتر خود را در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی امام خامنه‌ای دایر کنند.برنامه ابتکار شهروند دیپلمات ابتدای ۱۳۹۹ شروع شد.
خواریی کاندر طریق دوستداری رو دهد از مداد سایه بال همایش می نویس
یکی دیگر از خدماتی که اسفندیار یگانگی به جامعه زرتشتیان ارائه کرد، برگزاری همایش‌هایی با عنوان «کنکاش یگانگی» است؛ اولین جلسه این همایش‌ها در تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۳۶ با حضور اسفندیار یگانگی در تالار انجمن زرتشتیان تهران تشکیل شد. برگزاری این همایش با گذشت بیش ار ۵۰ سال همچنان ادامه دارد. در این برنامه، شرکت‌کنندگان، به رایزنی و هم‌اندیشی پیرامون مسائل مختلف جامعه زرتشتی می‌پردازند و برای حل آن‌ها راهکارهای مؤثر پیدا می‌کنند.
امامزاده ابولقاسم غربی (شاهزاده ابولقاسم) یکی از مهم‌ترین اماکن مذهبی بخش خفر است که در روستای غربی در ۴ کیلومتری مرکز خفر قرار دارد. مردم دین پرور خفر به این امامزاده اعتقاد ویژه‌ای دارند حتی از خارج از خفر هم برای زیارت این مکان مذهبی می‌آیند. در ضمن در روز عاشورا یکی از بزرگ‌ترین همایش هیئت‌های عزاداری در این مکان برگزار می‌گردد.[نیازمند منبع]
نویسندگی زنان، به‌عنوان حوزه‌ای مجزا از مطالعات و عملکرد ادبی، به صراحت توسط تعداد مجلات، سازمان‌ها، جوایز، و همایش‌های اختصاصی که بیشتر یا منحصراً بر نوشته‌های نوشته شده توسط زنان تمرکز دارند، شناخته می‌شود. نویسندگی زنان به عنوان یک حوزه پژوهشی از دهه ۱۹۷۰ در حال گسترش بوده‌است. بیشتر برنامه‌های ادبیات انگلیسی و آمریکایی، دوره‌هایی را در مورد جنبه‌های ویژه ادبیات زنان ارائه می‌دهند و نویسندگی زنان عموماً به خودی خود یک حوزه تخصصی در نظر گرفته می‌شود.