هفت سبع

معنی کلمه هفت سبع در لغت نامه دهخدا

هفت سبع. [هََ س ُ ] ( اِخ ) مراد از هفت حصه قرآن مجید که آن را هفت منزل گویند به جهت آنکه قاریان سلف در یک هفته ختم قرآن مجید مقرر نموده اند... ( غیاث ) :
انگار که هفت سبع خواندی
یا هفت هزار سال ماندی.نظامی.زین سحر سحرگهی که دانم
مجموعه هفت سبع خوانم.نظامی.اگر خود هفت سبع از بر بخوانی
چو آشفتی الف باتا ندانی.سعدی.

معنی کلمه هفت سبع در فرهنگ معین

( ~. سُ ) [ فا - ع . ] (اِمر. ) کنایه از: تمام قرآن مجید.

معنی کلمه هفت سبع در فرهنگ عمید

تمام قرآن مجید. &delta، در قدیم قرآن را برای هفت روز هفته هفت قسمت کرده و هر روز قسمتی از آن را می خواندند: اگر خود هفت سبع از بر بخوانی / چو آشفتی الف بی تی ندانی (سعدی: ۱۳۵ ).

معنی کلمه هفت سبع در فرهنگ فارسی

قر آن را [ هفت سبع ] نامیده اند و دو وجه تسمیه برای آن یاد کرده اند . نخست آنکه قاریان قدیم آنرا به هفت بخش تقسیم کرده و هر روز یک سبع و هر هفته یک بار ختم قر آن میکردند . دوم آنکه قر آن مشتمل بر هفت موضوع است . وعد وعید وعظ قصص امر نهی ادعیه . نظامی گوید: این سحر سحر گهی که دانم مجموعه هفت سبع خوانم .
مراد از هفت حصه قر آن مجید که آنرا هفت منزل گویند بجهت آنکه قاریان سلف در یک هفته ختم قر آن مجیه مقرر نموده اند ٠

معنی کلمه هفت سبع در ویکی واژه

کنایه از: تمام قرآن مجید.

جملاتی از کاربرد کلمه هفت سبع

به هفت سبع و به هفت اختر و به هفت اقلیم به هفت هیکل و هفت آسمان و هفت اعضا
انگار که هفت سبع خواندی یا هفت هزار سال ماندی
اگر خود هفت سبع از بر بخوانی چو آشفتی الف ب ت ندانی
امام اوست که چون پای در رکاب آورد روان بطی لسان هفت سبع کرد تمام
جدم شیخ الاسلام ابوسعید رحمةاللّه علیه گفت که روزی شیخ ابوسعید قدس اللّه روحه العزیز در نشابور مجلس می‌گفت. دانشمندی فاضل در مجلس حاضر بود، با خود می‌اندیشید کی این سخن کی این شیخ می‌گوید در هفت سبع قرآن نیست. شیخ حالی روی بدان دانشمند کرد و گفت ای دانشمند این سخن کی ما می‌گوییم در سبع هشتم است. آن دانشمند گفت ای شیخ سبع هشتم کدامست؟ شیخ گفت هفتم سبع آنست که یا اَیُّهَا الرَّسُولُ بَلّغْ ما اُنْزِلَ اِلَیْکَ و هشتم سبع آنست که فَاَوْحی اِلی عَبْدِهِ ما اَوْحی. شما پندارید کی سخن خدای عزوجل محدود و معدودست؟ آن کلام اللّه لانهایة که بر محمد صلی اللّه علیه و سلم این هفت سبع است اما آنچِ در دل بندگان می‌رساند در حصر وعد نیاید و منقطع نگردد، در هر لحظۀ ازوی رسولی بدل بندگان می‌رسد چنانک مصطفی صلی اللّه علیه و سلم می‌فرماید اِتَّقُوا فراسَةَ الْمُؤْمِن فَاِنَّهُ یَنْظُرُ بنُورِ اللّه. پس گفت: