هاراکیری
معنی کلمه هاراکیری در فرهنگ معین
معنی کلمه هاراکیری در فرهنگ عمید
معنی کلمه هاراکیری در فرهنگ فارسی
معنی کلمه هاراکیری در دانشنامه عمومی
هاراکیری (فیلم ۱۹۶۲). هاراکیری یا سپّوکو ( به ژاپنی: 切腹 Seppuku ) فیلمی ژاپنی محصول ۱۹۶۲ به کارگردانی ماساکی کوبایاشی است. داستان آن در سال های ۱۶۱۹ تا ۱۶۳۰ در دورهٔ اِدو می گذرد. این فیلم هم اکنون در رده چهل و ششم در میان دویست و پنجاه فیلم برتر وبسایت آی ام دی بی قرار دارد.
داستان فیلم دربارهٔ یک سامورایی است . که خدمت نزدِ ارباب خود را از دست داده و به یک رونین تبدیل شده است. او با تنها دختر و پسری که پدرخواندگی آن دو را بر عهده دارد زندگی سختی را می گذرانَد. پس از ازدواج دخترش با آن پسر، مشکل بیشتر شده و در نهایت، فقر باعث می شود که دامادش برای دریافت پول به خانهٔ یکی از اربابانِ اِدو برود و تهدید به هاراکیری کند زیرا می شنود که افراد آن خانه برای جلوگیری از این کار، مقداری پول به او می دهند تا از هاراکیری صرف نظر کند؛ اما آنها نه تنها به او کمک نمی کنند، که او را مجبور به انجام خودکشی به شیوهٔ هاراکیری با یک شمشیر چوبی می کنند تا کسی دیگر جرئت نکند برای هاراکیری دروغین به خانه آنها بیاید. پس از مرگِ او، دختر و نوهٔ سامورایی نیز درمی گذرند. اکنون سامورایی برای گرفتن انتقام دامادش دست به کار می شود….
این فیلم در جشنواره فیلم ونیز سال ۱۹۶۳ شرکت کرد ولی نخل طلایی را به فیلم پلنگ باخت و به جای آن جایزه هیئت داوران جشنوارهٔ کن را از آن خود کرد.
معنی کلمه هاراکیری در دانشنامه آزاد فارسی
(در ژاپنی به معنای «دریدن شکم») خودکشیِ آیینی ساموراییان (نظامیان پیشین) ژاپنی از قرن ۱۲م. این کار، که امروزه غیر قانونی است، برای حفظ آبرو یا اثبات صداقت، به اختیار یا به فرمان ارباب، صورت می گرفت. واژۀ صحیح آن در ژاپن سپوکواست، و آیینی قدیمی است که در آن فرد شکم خود را با خنجر می درید و سپس سرش با شمشیر سامورایی دیگری از بدن جدا می شد.
معنی کلمه هاراکیری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه هاراکیری
از فیلمها یا برنامههای تلویزیونی که وی در آن نقش داشتهاست میتوان به باران سیاه، گودزیلا در برابر ماترا، گودزیلا علیه شاه گیدورا، هاراکیری، شوگون قاتل، گرگ تنها و توله: کالسکه بچه در رودخانه استوکس، و اولترامن اشاره کرد.
نوبوناگا در این زمان از خواب بیدار شده و توسط منشیاش موری رانمارو اطلاع پیدا میکند که سپاه آکچی میتسوهیده به رهبری خود وی به معبد حمله کردهاند. نوبوناگا دستور میدهد که زنان را از معبد خارج کنند و به جای امن برسانند. سپس خود با کمان و نیزه با شورشیان مقابله میکند و پس از زخمی شدن به داخل معبد رفته و دست به هاراکیری میزند. وی در زمان مرگ ۴۹ سال داشت.