نوشی

معنی کلمه نوشی در لغت نامه دهخدا

نوشی. ( اِخ ) ده کوچکی است از بخش حومه شهرستان نائین. رجوع به فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ص 199 شود.

معنی کلمه نوشی در فرهنگ فارسی

ده کوچکی است از بخش حوم. شهرستان نائین .

جملاتی از کاربرد کلمه نوشی

هی چه کوشی با عزیزان و مرا بینی ذلیل می چه نوشی با بزرگان و مرا دانی حقیر
هنگامی که مسعود در شهر بلخ به سر می‌برد، ابوالمحاسن (از بزرگان طبرستان) و قاضی شهر گرگان نزد او رفتند و منشور ولایت به دست بونصر مشکان نوشته شد و به باکالیجار رسید. مسعود برای پیشگیری از شورش باکالیجار، از او خواست علاوه بر پرداخت باج معین شده در گذشته، دخترش را برای همسری او، به پایتخت بفرستد. با ازدواج مسعود و دختر باکالیجار، اتحاد و نزدیکی این دو فزونی یافت. این‌که در منابع آمده که سلطان از باکالیجار خواسته «باج سابق» که تعهد کرده را هم بپردازد، معلوم می‌کند که پیشتر باکالیجار به عنوان امیر یا سپهسالار انوشیروان تعهدات مالی داشت که حال می‌بایست افزون بر آن مبلغی دیگری را هم می‌پرداخت.
آنکه نپذیرد ز مردی گر نهند نام او نوشیروان روزگار
گر دهن می داشتم چون طوطیان در عاشقی زان لب شیرین سخن من هم شکر نوشیدمی
نوشیدن روزانه آب انار می‌تواند با پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان هورمون استرس، تنش‌ها و استرس‌های کارمندان را در محل کار کمتر کند.
آتشکده نوشیجان در حدود ۲۰ کیلومتری شمال غرب ملایر، در منطقه‌ای به نام شوشاب در بالای تپه‌ای طبیعی به ارتفاع حدود ۳۷ متر قرار گرفته‌است.
پرنوشی می‌تواند تظاهرِ تشخیصیِ دیابت و اغلب به عنوان یک نشانه اولیه باشد. این بیماری همچنین در موارد دیابت کنترل نشده مشاهده می‌شود، که بعضی اوقات نتیجه عدم پایبندی بیمار به داروهای ضد دیابت است.
‌گفت انوشیروان به دهقان زه زین حدیث خوشی که کردی یاد
تعداد سکه‌ها یکهزار و ۲۶۷ سکه مربوط به پادشاهان دوره ساسانی از جمله خسرو انوشیروان و خسرو پرویز است. همچنین این سکه‌ها بزرگ‌ترین گنجینه سکه خسرو دوم (خسرو پرویز) برای شناخت جغرافیای اداری روزگار ساسانی در جهان تا به امروز به‌شمار می‌رود.
کآرد هر آنچه بر سر خوبان پارسا شوق شراب و میل قدح نوشی آورد
اگر از جام او نوشی چو احمد شریعت را بدانی همچو ابجد
بلی: دوستان خدا ضربت بلا را چون شربت عطا به جان خریدند، و بار الم و محنت را کشیدند، هزار جام مصیبت، و قدح محنت نوشیدند، و هرگز ذره ای نخروشیدند.
بوسه‌ای را زان لب چون لعل نوشینت به جان چاکر مسکین خریدارست گویی نیست هست
منم کز بادهٔ عشرت خروشیدن نمی‌دانم به دست من مده این می که نوشیدن نمی‌دانم
چو نوشین‌باده را در پرده بستی خمار بادهٔ نوشین شکستی
دولت آلمان نازی کوشش کرد از طریق قانونی تا حد قابل توجهی با مصرف مشروبات الکلی برخورد کند. برای مثال رانندگانی که تحت تأثیر مشروبات الکلی قرار می‌گرفتند به سختی مجازات می‌شدند. دولت می‌کوشید جوانان را به خوردن نوشیدنی‌های سالم به جای مشروبات الکلی تشویق کند و این مسئله تا حد زیادی به ویژه در میان افراد سازمان جوانان هیتلری به انجام رسید. قانونی در سال ۱۹۳۷ در آلمان تصویب شد که فروش مشروبات الکلی را به افراد کم سن و سال ممنوع کرد.