نوشابه
معنی کلمه نوشابه در لغت نامه دهخدا

نوشابه

معنی کلمه نوشابه در لغت نامه دهخدا

نوشابه. [ ب َ/ ب ِ ] ( اِ مرکب ) آب گوارا. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ) ( رشیدی ). آب خوشگوار. ( فرهنگ خطی ). شربت :
مباد این درج دولت را نوردی
میفتاد اندر این نوشابه گردی.نظامی ( از انجمن آرا ). || آب حیات. ( جهانگیری ) ( رشیدی ) ( انجمن آرا ) ( برهان قاطع ) ( آنندراج ). ماءالحیوة. ( فرهنگ خطی ). || مشروب. ( لغات فرهنگستان ).مسکر مایع، هرچه باشد. ( یادداشت مؤلف ).
- نوشابه الکلی ؛ مشروب. مشروب الکلی ، اعم از آبجو، عرق ، ودکا، شراب ، کنیاک و غیره.
- نوشابه غیرالکلی ؛ شربت و مایع خوش گواری که در آن الکل نباشد.
نوشابه. [ ب َ ] ( اِخ )نام زنی است که پادشاه ملک بردع بوده. ( برهان قاطع )( از رشیدی ) ( از غیاث اللغات ) ( از جهانگیری ). نام ملکه بردع که سکندر به لباس رسولان پیش او رفته بود . ( از آنندراج ). رجوع به اسکندرنامه نظامی و نیز رجوع به بردع شود :
برآراست نوشابه درگاه را
به زر درگرفت آهنین راه را.نظامی.چو از مرغ و ماهی تهی کرد جای
به نوشابه بردع آورد رای.نظامی.

معنی کلمه نوشابه در فرهنگ معین

(بِ ) (اِمر. ) ۱ - آب حیات . ۲ - مشروب الکلی . ۳ - آب گوارا

معنی کلمه نوشابه در فرهنگ عمید

۱. نوعی نوشیدنی شیرین و گازدار.
۲. [قدیمی] آب گوارا.
۳. [قدیمی] شربت.
* نوشابهٴ الکلی: مشروب الکلی، عرق.

معنی کلمه نوشابه در فرهنگ فارسی

آب گوارا، مشروب الکلی، عرق
( اسم ) ۱ - آب گوارا . ۲ - آب حیات . ۳ - مشروب . یا نوشاب. الکلی . مشروبی که در آن الکل نباشد . توضیح غالبا بمشروب الکلی مانند شراب و عرق اطلاق شود .

معنی کلمه نوشابه در فرهنگ اسم ها

اسم: نوشابه (دختر) (فارسی)
معنی: آب گوارا، نام پادشاهی در سرزمین بردع

معنی کلمه نوشابه در دانشنامه عمومی

نوشابه ( به انگلیسی: Soft drink ) نوعی نوشیدنی شامل آب گازدار، مواد شیرین کننده و اسانس است. نوشابه در لغت به معنای هر چیز نوشیدنی است.
نوشابه نیز مانند هر خوردنی دیگر اگر بیش از اندازه مصرف نشود ( مانند هر دو هفته یک بار ) مضرات و آسیب های گسترده در پی نخواهد داشت. در صورت مصرف بیشتر به نسبت مقدار آن عوارضش محسوس تر می شود. نوشابه برای دندان شیری بسیار خورنده است. بگونه ای که دندان کودک در یک ظرف نوشابه حل می شود. همچنین برای دندان های دائمی به دلیل کاهش مقاومت به خوردگی مضر است. هر نوشابه حاوی کافئین، گاز کربن دی اکسید، اسید فسفریک و ۱۰ قاشق چایخوری شکر است. شیرینی زیاد شکر به خاطر وجود اسید فسفریک تا حدّ زیادی خنثی می شود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که نوشیدنی های شیرین عامل مستقیم مرگ ناشی از دیابت، بیماری های قلبی و سرطان محسوب می شود. آمار نشان می دهد که مرگ ناشی از آن، به اندازه آنفلوآنزا وسعت دارد.
تیم تحقیقاتی مدرسه فریدمن در دانشگاه تافتس ماساچوست آمریکا اعلام کرد نوشابه های شیرین هر ساله جان ۱۸۴ هزار نفر را در جهان می گیرد. علاوه بر این، نوشابه های شیرین مهم ترین عامل چاقی است و چاقی با بیماری های دیگر مرتبط است. پیش از این تحقیقات نشان داده بود که بیماری های مرتبط با چاقی عامل بیش از ۱۷ میلیون مرگ در سال است.
یک داروساز انگلیسی با مطالعه بر روی تأثیرات منفی یک بطری کوکاکولا پس از گذشت یک ساعت در بدن، هشدار داد که اگر قلب و بدن خود را دوست دارید از مصرف این نوشابه پرهیز کنید. در ۱۰ دقیقه نخست پس از مصرف این نوشابه گازدار، ۱۰ قاشق چایخوری شکر وارد بدن ما می شود که عملاً میزان آن ۱۰۰ درصد نیاز روزانه محسوب می شود اما با توجه به وجود اسید فسفریک در ترکیبات آن، بدن حالت تهوع پیدا نمی کند؛ زیرا این نوع افزودنی طعم شکر را تغییر داده و فرد می تواند آن را بنوشد. ۲۰ دقیقه پس از نوشیدن کوکاکولا میزان قند در خون به اوج خود می رسد که سپس منجر به ترشح انسولین در بدن می شود؛ در این لحظه کبد واکنش نشان داده و تمام قند موجود را به چربی تبدیل می کند. پس از گذشت ۴۰ دقیقه از نوشیدن کوکاکولا، جذب کافئین موجود در آن نیز تکمیل شده و مردمک چشم ها گشاد و فشار خون بالا می رود و کبد نیز در واکنش قند را وارد سیستم گردش خون می کند. اکنون گیرنده های ادنوزین مغز به کار افتاده و با خواب آلودگی مبارزه می کند. پس از گذشت ۴۵ دقیقه از مصرف این نوشابه بدن تولید دوپامین را افزایش داده و مراکز لذت در مغز را فعال می کند؛ دقیقاً همان گونه که هروئین در بدن عمل می کند. در حالی که پس از گذشت ۶۰ دقیقه از نوشیدن آن، اسید فسفریک با به هم متصل کردن کلسیم، منیزیم و روی در معده منجر به افزایش سوخت و ساز شده و قند بالا در خون نیز منجر به دفع کلسیم از طریق ادرار از بدن می شود. بنابراین نوشابه عامل پوکی استخوان و پیری زود رس است.

معنی کلمه نوشابه در دانشنامه آزاد فارسی

نوشابه (soft drink)
هر نوشیدنی معطر حاصل از آب، و غالباً با شکر. نوشابه ها همه انواع نوشیدنی های گازدار، مانند انواع کولاها و سوداهای معطر و آب گازدار را دربرمی گیرند. اغلب نوشیدنی هایی که طعم میوه دارند از آب، شکر یا شیرین کنندۀ مصنوعی، و طعم دهنده های مصنوعی (سنتیتیک) تهیه می شوند. اغلب نوشابه ها، در بطری های بازیافت نشدنی به فروش می رسد، گرچه برخی دولت ها برای بازیافت آن ها تأکید بسیار دارند.

معنی کلمه نوشابه در ویکی واژه

مایع نوشیدنی جز آب، بویژه مایع نوشیدنی شیرین و گازدار.
نوشیدنی، شربت، مشروب.

جملاتی از کاربرد کلمه نوشابه

تن زن از نوشابه زیرا مرگ خیز و شر فزاست معنی نوشابه آب مرگ و معجون شر است
سودا یا آب گازدار یا آب کربناته، آبی است که در آن کربن دی‌اکسید، تحت فشار حل شده باشد. آب گازدار یکی از مواد اولیه برای ساخت نوشابه‌های گازدار است. سودا معمولاً با آب‌میوه یا نوشیدنی الکلی مخلوط و مصرف می‌شود. در ایران کارخانهٔ زمزم یکی از کارخانه‌هایی است که حق تولید سودا را داراست.
کمر بست نوشابه چون چاکران بفرمود تا آن پری پیکران
بر آشفت نوشابه زان شیر دل که پوشید خورشید را زیر گل
چو دانست نوشابه کان تند شیر هراسان شد از تندی آمد به زیر
به نوشابه شه گفت کی ساده دل نوا کج مزن تا نمانی خجل
سنگ چه نوشابه که آن دزد هوش شمع خرد را کند از آن خموش
فروزنده نوشابه در بزم شاه فروزان‌تر از زهره در صبحگاه
پری چهره نوشابه نوش بهر به فال همایون برون شد ز شهر
همچنین مصرف همزمان این قهوه با نوشابه انرژی‌زا به دلیل مقادیر زیاد کافئین می‌تواند فرد را دچار تپش قلب و استرس کند.
به تاراج بردند نوشابه را شکستند بر سنگ قرابه را
نمانیم نوشابه را زیر بند چو وقت آید از نی برآریم قند
استراحتگاه فراگیر سه وعده غذا در روز فراهم می‌کند و نوشابه و بیشتر نوشیدنی‌های الکلی‌ها را ارائه می‌دهد. بسیاری از خدمات و امکانات استراحتگاه نیز در قیمت ارائه شده لحاظ شده‌است.