( نوآموز ) نوآموز. [ ن َ / نُو ] ( نف مرکب ) مبتدی. تازه کار. نوآموخته. نافرهخته. که در آغاز آموختن است و به کمال نرسیده است. نوچه : ای دل من زو به هرحدیث میازار کآن بت فرهخته نیست هست نوآموز.دقیقی.یار مویت سپید دید و گریخت که به دزدی دل نوآموزاست.خاقانی.صراحی نوآموز درسجده کردن یکی رومی نومسلمان نماید.خاقانی.در دبیرستان خرسندی نوآموزی هنوز کودکی کن دم مزن چون مُهر داری برزبان.خاقانی.به وردی کز نوآموزی برآید به آهی کز سر سوزی برآید.نظامی.بسپار مرا به عهدش امروز کو نوقلم است و من نوآموز.نظامی.این طبیبان نوآموزند خود که بدین آیاتشان حاجت بود.مولوی. || تلمیذ. شاگرد. ( ناظم الاطباء ). رجوع به معنی قبلی و بعدی شود : نوآموز را ریسمان کن دراز نه بگسل که دیگر نبینیش باز.سعدی.نوآموز را مدح و تحسین و زه ز تهدید و توبیخ استاد به.سعدی.|| در تداول ، شاگرد دبستان. || بازِ جوانی که تازه شکار آموخته باشد. || کسی که مایل و راغب به چیزهای تازه باشد. آنکه چیزهای تازه آموخته باشد. کسی که برای تکمیل تحصیل حاضر شده باشد. ( ناظم الاطباء ).
معنی کلمه نوآموز در فرهنگ معین
( نوآموز ) (نُ )(ص فا. ) ۱ - کودک تازه به دبستان رفته . ۲ - کسی که تازه به یاد گرفتن کار یا هنری مشغول شده .
معنی کلمه نوآموز در فرهنگ عمید
( نوآموز ) ۱. کودکی که تازه به دبستان رفته. ۲. کسی که تازه به فراگرفتن هنری مشغول شده، شاگرد.
معنی کلمه نوآموز در فرهنگ فارسی
( نو آموز ) ( صفت ) ۱- کسی که تازه بفراگرفتن علم و فنی مشغول شده مبتدی : و منهیان خطه غیبی در مکتب جلال او نو آموز... ۲- کودکی که تازه بدبستان رفته . ۳- ( پیشاهنگی ) کسی که تازه وارد پیشاهنگی شده . مبتدی . تازه کار . نو آموخته . نافر هخته . که در آغاز آموختن است و به کمال نرسیده است .
معنی کلمه نوآموز در ویکی واژه
کودک تازه به دبستان رفته. کسی که تازه به یاد گرفتن کار یا هنری مشغول شده.
جملاتی از کاربرد کلمه نوآموز
نخست از من زبان بستد که طفل اندر نوآموزی نهچوننایش زبان بایدنه چون بربط زبان دانش
در دبیرستان خرسندی نوآموزی هنوز کودکی کن دم مزن چون مهر داری بر زبان
آزمون آمفای عمومی و دانشگاهی مجموعهٔ کاملی از تواناییهای مرتبط با سطوح نوآموز و ماهر را دربرمیگیرد. گونهٔ دانشگاهی ویژهٔ داوطلبانی است که درصدد کسب تحصیلات دانشگاهی در کشورهای فارسیزبان هستند و باید برای شرکت در آن بهطور رسمی ثبتنام کنند. نسخهٔ عمومی آزمون ویژهٔ داوطلبانی است که قصد دارند در یک کشور فارسیزبان شغلی داشته باشند، یا به دبیرستان بروند و آموزش ببینند یا به آن کشور مهاجرت کنند.
کس چون من، اسیر محنت و سوز مباد در دام بتی چون تو، نوآموز مباد
او چنین مینویسد که «فقط کافی است به محتوای انجیل توماس توجه کنید تا ببینید چقدر کلام وی به سنت بودا نزدیک است … این متون دینی هر دو فرد نوآموز را به مسیری بیرون از ایمان، به سوی سلوکی فردی ارجاع میدهد که از جنس فهم و [بنا بر اصطلاح] عرفان (گنوس) است». او معتقد است تأثیراتی را که از بودیسم در انجیل توماس میبینیم شاید بتوان به مسیحیان جنوب هند به نام مسیحیان توماسی منتسب نمود.
الفبای فارسی شامل ۳۳ حرف است. در حالی که الفبای فارسی به ظاهر دارای ۳۳ حرف است، اما افراد نوآموز در اصل با ۱۲۲ شکل مختلف روبرو میشوند که بسته به نوع قرارگیری در واژه، بهصورت متفاوتی نوشته میشوند. این ۱۲۲ شکل در جدول زیر به نمایش درآمدهاند.
همچنین استانهای آذربایجان غربی و شرقی، هرمزگان و کردستان (احتمالاً به دلیل دوزبانه بودن منطقه و مشکلات موجود در تدریس زبان فارسی به نوآموزان با گویشهای محلی) در آخرین مراتب نرخ باسوادی قرار گرفتهاند.
وی پسر ناصر نوآموز بازیکن فوتبال و رئیس سابق فدراسیون فوتبال ایران است و سابقه ۳ بازی ملی نیز در کارنامه دارد.
او کارشناسی ارشد خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت معلم کسب کرد و لیسانسش را در زمینه ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اخذ نمود. کمی بعد توانست مدرک درجه یک هنری در رشته ادبیات داستانی و شعر (که به دکترای هنر مشهور است) از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست آورد. وی فعالیتهایش را از سال ۱۳۶۰ خورشیدی با یکی از نشریات امور تربیتی آغاز کرد. کمی بعد سردبیر برنامه خردسالان در رادیو شد و سردبیری مجلات رشد نوآموز و رشد دانشآموز را عهدهدار شد. او توانست در شورای شعر کیهان بچهها نیز عضویت کسب کند. او هماکنون مسئول شورای شعر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
زهی به پیش لبت کار عقل مدهوشی زبان نطق، نوآموزِ حرف خاموشی
دارد از علم لدنی بهره چون اجداد خویش پیش او طفل نوآموزی است عقل خرده دان
ز ازدحام دگر وحشیان از آن خم زلف مقام مرغ نوآموز تو به دام نماند
نمره قبولی برای پذیرفته شدن در آزمون آمفا وجود ندارد. طیف نمرهٔ موجود در آزمون از ۱ (نوآموز) تا ۹ (ماهر) است. همچنین، نمره ۰ هم برای افرادی مشخص شدهاست که در آزمون ثبت نام کرده، اما شرکت نکردهاند. آمفا در سال ۱۳۹۶ پایهگذاری شد و اولین آزمون رسمی مهارت زبان فارسی تولید شده در ایران است. این آزمون در سال ۱۳۹۷ بهطور رسمی در ایران و سپس در سایر کشورها برگزار خواهد شد.[نیازمند منبع]
پیر گردون تابع بخت جوان شاد تست ملک عالم صید اقبال نوآموز تو باد
بسان طفل نوآموز پیر عقل آنگه نوشته درس حقایق همه ز املی من