نمک‌سود کردن

نمک‌سود کردن

معنی کلمه نمک‌سود کردن در فرهنگستان زبان و ادب

{dry brining} [علوم و فنّاوری غذا] یکی از روش های نگهداری مواد غذایی مانند گوشت و ماهی و سبزیجات با استفاده از نمک یا سنگ نمک

معنی کلمه نمک‌سود کردن در دانشنامه عمومی

نمک سود کردن یکی از روش های حفاظت از مواد غذایی با نمک خشک خوراکی است. نمک زدن یکی از قدیمی ترین روش ها برای حفظ مواد غذایی است. از لحاظ تاریخی دو روش قابل توجه حفظ غذاها، خشک کردن و دیگری نمک سود کردن بوده است. روش های دیگری نظیر ترشی انداختن، دودی کردن، قورمه کردن هم برای حفظ غذاها استفاده می شود. در این روش بخاطر وجود نمک و در یک محیط بسیار شور، با توجه به ماهیت هیپرتونیک نمک، هر سلول زنده در چنین محیطی از طریق اسمز آب از دست داده و می میرد یا به طور موقت غیر فعال شود. بنابراین اکثر باکتریها، قارچها و دیگر موجودات که به طور بالقوه پاتوژن هستند، نمی تواند زنده بماند.
یهودیان بخاطر قوانین رژیم غذایی نیاز به حذف خون از گوشت تازه ذبح شده دارند. نمک و آب نمک برای رسیدن به این هدف استفاده می شود.

معنی کلمه نمک‌سود کردن در دانشنامه آزاد فارسی

نَمک سود کردن (curing)
روشی برای نگهداری گوشت. با خواباندن گوشت در محلول نمک (کلرید سدیم)، که به آن شوره (نیترات پتاسیم) نیز افزوده می شود تا طعم و رنگ صورتی گوشت محفوظ بماند، صورت می گیرد. باکتری ها نیترات های گوشت نمک سود را به نیتریت ها و نیتروزامین ها تبدیل می کنند که موادی بالقوه سرطان زا به شمار می روند.

معنی کلمه نمک‌سود کردن در ویکی واژه

یکی از روش‌های نگهداری مواد غذایی مانند گوشت و ماهی و سبزیجات با استفاده از نمک یا سنگ نمک.

جملاتی از کاربرد کلمه نمک‌سود کردن

در حالت سرکه و نیز در نمک‌سود کردن سایر سبزیجات، محلول‌های اسید استیکی (معمولاً ۵ تا ۱۸ درصد اسید استیک، با درصدی که معمولاً بر حسب جرم محاسبه می‌شود) به‌طور مستقیم به عنوان یک چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرکه خانگی اغلب رقیق‌تر است (۵ تا ۸ درصد اسید استیک)، ولی در نمک‌سود کردن غذاها برای مصارف تجاری، محلول‌های غلیظ تری مورد استفاده قرار می‌گیرد. میزان اسید استیکی که در سطح جهانی برای تولید سرکه مورد استفاده قرار می‌گیرد زیاد نیست اما از دیر باز این ماده یکی از پرکاربردترین مواد در تولید سرکه بوده‌است.