نمایشگاه
معنی کلمه نمایشگاه در لغت نامه دهخدا

نمایشگاه

معنی کلمه نمایشگاه در لغت نامه دهخدا

نمایشگاه. [ ن ُ / ن ِ / ن َی ِ ] ( اِ مرکب ) تآتر. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به تماشاخانه شود. || معرض. عرضه گاه. ( یادداشت مؤلف ). محل نمایش دادن. جای جلوه دادن. || محلی که متاعهای بازرگانی ، محصولات کشاورزی و مصنوعات کارخانه ها یا آثار باستانی را به معرض نمایش گذارند . ( فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه نمایشگاه در فرهنگ معین

(نَ یِ ) (اِمر. ) جایی که کالاهای بازرگانی ، صنعتی یا محصولات کشاورزی به نمایش گذارده شود.

معنی کلمه نمایشگاه در فرهنگ عمید

۱. جای نمایش دادن.
۲. جایی که کالاهای بازرگانی، اشیای صنعتی، محصولات کشاورزی، و یا آثار هنری به نمایش گذارده شود.

معنی کلمه نمایشگاه در فرهنگ فارسی

جای نمایش دادن، نشان دادن، کالاهاواشیائ
( اسم ) ۱ - محل نمایش دادن جای جلوه دادن . ۲ - محلی که متاعهای بازرگانی محصولات کشاورزی و مصنوعات کارخانه ها یا آثار باستانی را بمعرض نمایش گذارند .

معنی کلمه نمایشگاه در دانشنامه عمومی

نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارائه کنندگان و بازدیدکنندگان می توانند با کنش های سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها، خدمات و اطلاعات بپردازند. نمایشگاه جایی است که عرضه کنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو می شوند. نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینی ها و اختراع هاست.
تاریخ نمایشگاه ها با تاریخ بازرگانی و داد و ستد بشر در پیوند است. بازارهای مکاره از ۶۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. فنیقیها به عنوان بزرگ ترین بازرگانان زمان خود نخستین نمایشگاه ها را در ۲۸۰۰ سال پیش از میلاد برپا کردند. فنیقی ها کالاهای جورواجور خود را با کشتی به سرزمین های دیگر می برند و در آنجا به نمایش می گذاشتند. با دگرگونی های دوران نوزایی و انقلاب صنعتی نیز رفته رفته نمایشگاه ها بهتر و بهتر برگزار شدند و به گونه رویدادهای فصلی، محلی، منطقه ای و جهانی خودنمایی کرد. در سال ۱۸۳۰ نمایشگاه جهانی در شهر پاریس برگزار شد که از کشورهای مختلف چهار گوشه جهان در آن شرکت کردند و در این نمایشگاه مهندس ایفل باپرچ ( برج ایفل ) را در میانه نمایشگاه برای نمایش قدرت و پیشرفت صنعتی فرانسه به جهانیان معرفی کرد. در سال ۱۸۷۹ میلادی در شهر سیدنی استرالیا و در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر ملبورن نمایشگاه جهانی برپا شد. در آن زمان از عمر شهر ملبورن فقط پنجاه سال گذشته بود. از این دو نمایشگاه ۴ میلیون نفر دیدن کردند که برای کشور جوانی مانند استرالیا رقمی بسیار موفقیت آمیز بود. در سال های دیگر نمایشگاه های متعدد دیگری نیز بر پا شدند که از جمله آنان می توان به نمایشگاه جهانی در کشور ایران، آمریکا، انگلیس، ژاپن و غیره … اشاره کرد.
در ایران نیز بیشترین نمایشگاه های سده های گذشته در کنار بندرهای بزرگ یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان ها جای گرفته بودند برگزار می شدند. جدا از بندر و شهرهای بزرگ، در مسیر راه های بازرگانی همچون، کریدور شمال جنوب مرکز ایران، جاده ابریشم که از ایران گذر می کرد نیز نمایشگاه بر پا می شد. در دوره صفویان بازاری به سبک نمایشگاه در یزد و اصفهان شکل گرفت، در دوره قاجار به کوشش عباس میرزا نمایشگاه بزرگی در تبریز برپا شد که در آن ساخته های ایران به نمایش درآمد، در این نمایشگاه بازرگانانی از روسیه و عثمانی نیز حضور داشتند. شرکت ایران در نمایشگاه های خارج از کشور برای نخستین بار در سال ۱۸۵۱ در نمایشگاه کاخ بلورین لندن رخ داد. بر می گردد که با فراخوان امیر کبیر صنعتگران در این نمایشگاه شرکت و کالاهای ایران از جمله پارچه های قلمکار، فرش و صنایع دستی، کاشی و انواع خشکبار را به نمایش گذاشتند. در سال ۱۳۴۳ قانون تشکیل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تصویب و در سال ۱۳۴۸ نمایشگاه بین المللی آسیایی با مشارکت ۳۳ کشور در تهران برگزار شد. بعد از برگزاری سه نمایشگاه آسیایی در سال ۱۳۵۲ نخستین نمایشگاه بین المللی تهران برپا شد که تا سال ۱۳۷۹ بیست و شش نمایشگاه بین المللی بازرگانی در تهران برگزار شده بود و از سال ۱۳۸۰ به صورت تخصصی برگزار می شود. از سال ۱۳۸۵ نمایشگاه بین المللی منطقه یزد، در کریدور شمال جنوب کشور، تأسیس گردید. در حال حاضر ۱۰۸عنوان نمایشگاه تخصصی در ۴۳ رویداد سالانه در ۳سالن این نمایشگاه به متراژ ۱۲٫۰۰۰ متر مربع برگزار می گردد.
نمایشگاه (فیلم ۲۰۱۳). نمایشگاه ( انگلیسی: Exhibition ) فیلمی در ژانر درام به کارگردانی جوانا هاگ است که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد.
معنی کلمه نمایشگاه در فرهنگ معین
معنی کلمه نمایشگاه در فرهنگ عمید

معنی کلمه نمایشگاه در ویکی واژه

mostra
esposizione
جایی که کالاهای بازرگانی، صنعتی یا محصولات کشاورزی به نمایش گذارده شود.

جملاتی از کاربرد کلمه نمایشگاه

در ۷ سپتامبر ۲۰۰۲ آخرین قسمت این مجموعه پس از یک دوره ۲۰ ساله از تلویزیون ژاپن پخش شد. امروزه دهکده‌ای که این سریال در آن ساخته شده‌است تبدیل به نمایشگاهی برای بازدید عموم شده‌است.
پرویز اسکندرپور متولد ۱۳۳۸ در تهران بود که تحصیلات خود را در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس نقاشی، از دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس، به اتمام رساند و در ادامه نیز موفق به اخذ دکترای پژوهش هنر از دانشگاه شاهد تهران شد. تدریس در مقاطع مختلف دانشکده‌های هنر دانشگاه‌های تهران، الزهرا، مشهد، زاهدان، کرمان، رشت، سوره و …؛ داوری رقابت‌ها و جشنواره‌های هنری؛ برگزاری نمایشگاه‌های انفرادی و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی بخشی از فعالیت‌های وی در در عرصه علمی ـ هنری و فرهنگی کشور است.
تصاویری که ناظمی از انقلاب ایران ثبت کرد، در نمایشگاه‌هایی در کشورهای مختلف، از جمله ایران، آلمان، کانادا و آمریکا به نمایش درآمده‌اند. از جملهٔ رویدادهایی که آثار ناظمی در آن به نمایش درآمده می‌توان به نمایشگاه «انقلاب به روایت ناظمی» در گالری بهزاد و خانه عکاسان ایران در سال ۱۳۸۴ و نمایشگاه عکس انقلاب در سازمان تبلیغات اسلامی در سال ۱۳۸۷ اشاره کرد.
دی‌بی‌اس وولانته دراگون ۸۸ در نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن در سال ۲۰۱۲ رونمایی شد و تولید آن به ۸۸ دستگاه محدود شد.
خبرگزاری ابنا، خبرگزاری برتر سال ۱۳۹۱ در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، خبرگزاری برتر در اولین جشنواره ملی فیلم اشراق ـ در خرداد ۱۳۹۱، برگزیده بخش بین‌الملل ششمین جشنواره بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال ـ دی ۱۳۹۱ و خبرگزاری برتر در دومین جشنواره ملی فیلم اشراق در آبان ۱۳۹۲ بوده‌است.
علاقه وی به طراحی از علاقه‌اش به آثار هنری و انعکاس آن در معماری آغاز شد. وی در سال ۱۹۳۴ میلادی با فریتز هانسن و شرکت وی همکاری کرد و یکی از موفق‌ترین طراحان آن شرکت شد. علی‌رغم موفقیت چشمگیر صندلی‌اش در نمایشگاه فرانسه در سال ۱۹۲۵ میلادی، صندلی‌ها و مبل‌های وی در سال ۱۹۵۰ میلادی شهرت فراوان و موفقیت روزافزون یافت.
در بیستم ماه اُکتبر سال ۲۰۱۱ وازنیک در یک[واژه‌نامه ۵۴] که در مرکز نمایشگاه ارل[واژه‌نامه ۵۵] در شهر لندن نیز برگزار شده بود، نُطقی با عنوان «رؤیای امروز علم، حقیقت فردای آن» نیز به گوش جمعیت حاضر در آنجا رساند.
آگوادو یکی از اعضای سازمان عکاسی اولیه فرانسه، انجمن هلیوگراف، در اوایل دهه ۱۸۵۰ بود. این سازمان در دهه‌های بعدی در توسعه و ترویج عکاسی در فرانسه تأثیرگذار بود. آگوادو در طول دهه‌های ۱۸۵۰ و ۱۸۶۰ اغلب به عنوان داور برای نمایشگاه‌های انجمن خدمت می‌کرد.