نمای داخلی
معنی کلمه نمای داخلی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه نمای داخلی
پاساژ ولیعصر اواخر دهه ۷۰ شمسی در خیابان شهید نادر حاجی عباسی (مرکز شهر) احداث شد. بنای اولیه در دو طبقه ساخته شد ولی بعدها طبقه سوم نیز به پاساژ ولیعصر اضافه گردید. وضعیت مغازهها و نمای داخلی پاساژ در حد مطلوبی ساخته شدهاست.
گنبد این بنا دوپوش و از نوع رک میباشد که با گلویی مخروطی و بلند خود تداعی برجهای آرامگاهی است، سبک خاصی که در سدههای سوم و چهارم هجری قمری وارد عرصه معماری ایران گردید، از جمله ویژگیهای این گنبد سطوح خارجی آن است که دارای پوشش کاشی فیروزهای مزین به طرحهای هندسی و کاربندی رنگی زیبای آن بر سطح گچی در نمای داخلی میباشد.
در مرکز مقبره یک اتاق هشت ضلعی قرار دارد که با سنگ مرمر حکاکی شده اندود شدهاست که در آن بقایای امپراتور در سردابی زیر یک گور نمادین قرار دارد. نمای داخلی مقبره دارای یک سنوتاف مرمر سفید منبت کاری شده با پیترا دورا در نقوش گیاهی، و همچنین ۹۹ نام الله که موضوعی رایج در عرفان اسلامی است، میباشد.
برای ایجاد گنبد یک حاشیه تزئینی را به صورت پتگین «پتگین: زائدهای که با پیش کردن آجر در نمای داخلی و خارجی بنا به وجود میآید» با پیش دادن آجرها روی زمینه هشت ایجاد کردهاند. سپس در بالای اضلاع هشتگانه، قاب سازیهای برجستهای به وجود آورده که درون آنها هشت طاق نمای زیبا با تزئینات آجری تعبیه شدهاست. طاق نماهای هشتگانه بر بالای بدنه هشت ضلعی بر پا شده و به داخل جمع میشوند به این ترتیب، طرح هشت ضلعی به روش گوشهسازی پتگین برای ساخت گنبد آماده شدهاست.