نمازخانه
معنی کلمه نمازخانه در فرهنگ معین
معنی کلمه نمازخانه در فرهنگ عمید
۲. مسجد.
۳. محلی در کلیسا یا کاخ مسیحیان که به خواندن دعا اختصاص داده می شود.
معنی کلمه نمازخانه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه نمازخانه در دانشنامه آزاد فارسی
در مسیحیت مکانی کوچک یا فرعی برای عبادت، غیر از کلیسای جامع یا کلیسای بخش؛ همچنین کلیسایی پایین تر یا وابسته به کلیسای اصلی بخش، که به طریقی مکمل آن است. این اصطلاح بر یک بنا یا قسمتی از بنا ها یا مؤسسه هایی همچون دانشگاه، دیر، بیمارستان، زندان، یا کاخ نیز اطلاق می شود که برای عبادت یا برگزاری مراسم دینیِ نیمه عمومی ساخته شده باشد. همچنین به تونشستگی درون کلیسا، دربرگیرندۀ محرابی با وقف نامۀ جداگانه نیز گفته می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه نمازخانه
ال گرکو در زمان خود به عنوان مجسمهساز و معماری بزرگ نیز شناخته میشد. او معمولاً کل ترکیب بندی محراب را انجام میداد، هم در نقش معمار و مجسمهساز و هم به عنوان نقاش که نمونه آن اثری است که او برای بیمارستان دلا کاریداد انجام دادهاست. در آنجا او کل نمازخانه بیمارستان را تزئین کرد اما محراب چوبی و مجسمههای او به احتمال زیاد از بین رفتهاند.
ارمنیان در این شهر زندگی میکنند و دارای یک نمازخانه (شاپل) هستند که از دور شبیه کبوتردان (کبوترخانه) است.
در سال ۱۸۳۰ و با مرگ جرج چهارم، ویلیام به سلطنت رسید و مراسم تاجگذاری او و آدلاید در ۸ سپتامبر ۱۸۳۱ در کلیسای وستمینستر انجام شد. ویلیام چهارم در سال ۱۸۳۷ درگذشت و بعد از او برادرزادهاش ویکتوریا به سلطنت رسید. آدلاید ۱۲ سال بعد از ویلیام، در میدلسکس درگذشت. جسد او در نمازخانه سنت جورج، قلعه وینزر دفن شده است. شهر آدلاید، مرکز استرالیای جنوبی که در دوران سلطنت ویلیام چهارم پایهگذاری شده، به یاد او نامگذاری شده است. سیارک ۵۲۵ آدلاید نیز به یاد او نامگذاری شده. آدلاید مادر تعمیدی نخستین فرزند ملکه ویکتوریا، ویکتوریا آدلاید مری لوئیز بود که دومین نام خود را از او گرفته بود.