نقطۀ اِنجماد (freezing point) دمای تبدیل هر مایع معیّن به جامد، همراه با ازدست دادن اندکی گرما. تا زمان جامد شدن همۀ مایع دما ثابت می ماند. نقطۀ انجماد در شرایط مشابهی از فشار ثابت است؛ مثلاً نقطۀ انجماد آب در شرایط استانداردِ فشار جَو صفر درجۀ سانتی گراد است.
معنی کلمه نقطه انجماد در ویکی واژه
دمایی که در آن مایع به جامد یا جامد به مایع تبدیل میشود.
جملاتی از کاربرد کلمه نقطه انجماد
اسمولاریته بر روی نقطه انجماد تأثیر میگذارد و روش رایج در دستگاههای اسمومتر اندازهگیری نقطه انجماد است.
به دلیل این که حجم عمده اقیانوسها شامل آبهای عمیق است، میانگین دمای آب پایین است. دمای حدود ۷۵٪ حجم آبهای اقیانوسی بین ۰ تا ۵ درجه سانتیگراد است. میزان شوری همین درصد از حجم اقیانوسها بین ۳٫۴ تا ۳٫۵٪ است. با این وجود تفاوتهای بسیاری در میزان دما و شوری آب وجود دارد، بهطوریکه دمای آبهای سطحی ممکن است از زیر نقطه انجماد در نزدیکی قطبها تا ۳۵ درجه سانتیگراد در دریاهای مناطق حاره متفاوت باشد. میزان شوری آب نیز ممکن است در مناطق مختلف از ۱٫۰ تا ۴ .۱ درصد تغییر نماید.