نظیری

معنی کلمه نظیری در فرهنگ فارسی

محمد حسین نیشابوری شاعر مشهور ایران در آغاز قرن یازدهم ( ف. احمد آباد گجرات ۱٠۲۱ ه.ق .- ۱۶۱۲ م . ) وی از ایران بهند به دربار عبد الرحیم خان خاقان رفت و سپس بدربار اکبرشاه راه یافت و علاوه بر او پسرش جهانگیر را نیز مدح گفت . ولی بیشتر عمر خود را در احمد آباد گجرات گذرانید و مخصوصاچند سال آخر زندگی را در انزوا و گوشه نشینی سرگرم تفکرات عارفانه بود و همانجا در گذشت . دیوان او که شامل قصاید ترکیبات ترجیعات مقطعات رباعیات است در حدود ۱٠ هزار بیت دارد و در هندوستان بطبع رسیده است . وی در ایجاد ترکیبات و تعبیرات جدید و بکار انداختن خیال باریک مهارت دارد .

جملاتی از کاربرد کلمه نظیری

سیّد علی سیستانی در ۱۳ مرداد ۱۳۰۹ برابر با ۹ ربیع‌الاول ۱۳۴۹ در شهر مشهد ایران زاده شد و پدرش به نام جدش، اسم او را علی گذاشت. نام پدر وی سید محمدباقر می‌باشد و مادر او از خانواده‌ای آذربایجانی و فرزند میر رضا نظیری مهربانی می‌باشد. خاندان او از سادات حسینی‌اند که در عهد صفوی در اصفهان می‌زیستند. شاه سلطان حسین صفوی، جدّ اعلای او سید محمد را به منصب شیخ‌الاسلامی در سیستان منصوب کرد؛ لذا با خانواده‌اش به آن جا منتقل شد و سکنی گزید.
گر از یک ره نماید روی از صد ره درون آید «نظیری» چاره چون سازد فریب ترکتازی را
چشم‌انداز خشک و بی‌روح منطقه، هیچ نشانی از روح کشاورزی در خود نداشت. آلمریا در جنوب اسپانیا و در سواحل مدیترانه، یکی از فقیرترین مناطق این کشور بود. اما این گلخانه‌های پلاستیکی بودند که از دهه ۱۹۸۰ به آلمریا امکان دادند در تمام طول سال سبزیجات تولید کند و منبع درآمد بی‌نظیری برای تمام منطقه باشد.
از آثار دیگر او می‌توان کتابهای «نسوی نامه»، «فارسی نامه» و «تحریر استخراج الاوتار» را نام برد. کتاب زندگینامه ریاضیدانان دوره اسلامی مرجع بسیار مهم و کم‌نظیری برای پژوهش در این زمینه است. چکیده‌ای از این کتاب در سال ۱۳۵۲ به انگلیسی برگردانده و در دانشگاه صنعتی آریامهر (دانشگاه صنعتی شریف) چاپ شد.
آنچنان داردم «نظیری » شوق که بپرند عضوها ز برم
می شود هر نفس از عشق «نظیری » رنگی دلق درویش که کردست به عیار گرو
انیمیت در این نرم‌افزار انتخاب انیماتورها است که امکانات بی نظیری دارد که شما از کار کردن با آن‌ها لذت می‌برید
همانند گنون، کومرسوامی نیز توجه به رمز و تمثیل را سخت مهم می‌دانست، ضمن آنکه اهتمام او به هنر سنّتی که به معنای حقیقی کلمه، در همهٔ صورش هنری رمزی است، موجب خلق آثار بی‌نظیری در باب رمزپردازی شده‌است، چه مقالاتی که در مورد آموزهٔ جهانی نمادپردازی و فهم رموز فراهم آورده و چه نوشته‌های دیگری که پیرامون نمادهای سنن مختلف بحث می‌کند. مقالاتی چون «رمزها» *، «تأویل رمزها» *، «رمزپردازی کمان» (که این سه در مجموعه‌ای از مقالات او که با عنوان «تمدّن چیست؟» به چاپ رسیده، یافت می‌شود) و نیز کتابهایی چون «عناصر شمائل نگاری بودائی» و «منشأ تصویر بودا» از این دستْ آثارند.
گریان ز گلستان جهان رفت «نظیری » هر لاله که از خاک دمد چشم تر اوست
به‌طور کلی در یکصد سال اخیر باستان‌شناسان داخلی و خارجی بارها این تپه را حفاری کرده‌اند. ضمناً در طول حفاری‌های انجام شده، آثار ارزشمند و بی‌نظیری کشف شده است، که اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاکان آن هااست.
سپهر منزلتا بر درت «نظیری » را نماز شام مصیبت دمید صح پگاه
گریه گرم «نظیری » ریگ در وادی گداخت از سرشکش تا به زانو در ته پا آتش است
نه رحم مانده نه شفقت نه دوستی نه وفا درین دیار «نظیری » دگر چه کار مرا
نظیر آسمان از بی نظیری همال آفتاب از بی همالی
آنکه در فضل و کمال معنوی بی نظیری بود گر واقف شوی
از من سخن عشق و جنون پرس «نظیری » دیری‌ست دل دین و سر کیش ندارم