نصاری
معنی کلمه نصاری در فرهنگ معین
معنی کلمه نصاری در فرهنگ فارسی
(اسم ) جمع نصرانی عیسویان مسیحیان . توضیح در فارسی گاه مفرد استعمال شود : خواند باری باو عید سیم و زر آن نصاری را بنزد خود مبر . کای نصاری چون تو عیسی ملتی نیست با اسلام هیچت نسبتی . ( صفی علی شاه . زبده الاسرار . از انتشارات بنگاه صفیعلی شاه ۱۳۴۱ ص ۳۶۳ )
معنی کلمه نصاری در دانشنامه آزاد فارسی
(تلفظ: نصارا؛ جمعِ کلمۀ نَصْرانی) این کلمه در قرآن به معنای مسیحیان یا عیسویان ۱۴بار به کار رفته است. به عقیدۀ بیشتر فرهنگ نویسان عرب، نصاری جمع نصرانی است؛ ولی نصاری و نصرانی چه بسا منسوب به شهر ناصره زادگاه عیسی (ع) است. این لفظ در عربی مأخوذ از لفظ سریانی «نصرا» است.
معنی کلمه نصاری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه نصاری
عمرو بن عوف گفت: من بودم و سلمان و نعمان بن مقرن المزنی و شش مرد انصاری، و چهل گز ما را نامزد کرده و خط کشیده.
ترجمههای فراوانی از این کتاب به فارسی در دسترس است که از آن میان میتوان به ترجمههای سید جعفر شهیدی، علینقی فیضالاسلام، جواد فاضل، محمدتقی جعفری، سید محمدمهدی جعفری، حسینعلی منتظری، حسین انصاریان، محمد دشتی، مصطفی زمانی و علیاصغر فقیهی از نهجالبلاغه اشاره کرد.
بِالقادِسیّةِ فِتْنَةٌ ما اَنْ یَرَوْن العار عارا لامُسلمین و لامَجوسَ ولایهودَ و لانصاری
تویی که جابر انصاری از زبان رسول سلام داده ترا بعد قرنها ز زمان
و قال قتادة فی الایة اکذب اللَّه عز و جل الیهود و النصاری و اهل القری علی اللَّه عز و جل، و ذلک انّهم قالوا انّ اللَّه عز و جل:
فقال رسول اللَّه (ص): «لقد هممت ان لا اتّهب الّا من قریشیّ او أنصاریّ او ثقفیّ».
دور او جمع از یمین و از یسار از مسلمان و نصاری صد هزار
نصاری چو بشنید گفتار او ز دیده روان گشت آبش و رو
وَ لا أَنْ تَبَدَّلَ بِهِنَّ یعنی و لا ان تبدّل بالمسلمات غیرهنّ من الیهود و النصاری یقول: لا تکون ام المؤمنین یهودیّة و لا نصرانیّة.