نشان‌واره
معنی کلمه نشان‌واره در فرهنگستان زبان و ادب

نشان‌واره

معنی کلمه نشان‌واره در فرهنگستان زبان و ادب

{logo} [عمومی] نمادی خاص یک شرکت یا سازمان، به صورت تصویر یا علامت یا طرح، برای تشخیص سریع و راحت آن

معنی کلمه نشان‌واره در دانشنامه عمومی

نشان واره، لوگو، یا آرم ( به انگلیسی: logo ) عنصری گرافیکی از علائم دیداری است به طوری که با سبک حروف یا قلم خاصی تنظیم شده یا با اشکال تصویری به صورت ویژه ( و نه الزاماً قابل درک ) چیده شده است. شکل، رنگ، سبک حروف و … باید مشخصاً از دیگر علایم مشابه دیگر متفاوت باشد.
نشان واره طرحی ملموس و متمایز برای نمایاندن یک مجموعه، کالا یا سرویس مشخص است که در کنار اشاره به برخی مفاهیم، گاهی ویژگی ها و هویت یک سازمان یا کالا را نیز نشان می دهد. در واقع این طرح برای شناسایی یک فعالیت خاص به مخاطبان آن طراحی می شود.
تاریخچه طراحی لوگو مربوط می شود به گذشته های دور یعنی در زمان انسان های نخستین که آنان برای رساندن هر مفهومی به هم نوع خود بر روی سنگ ها و دیوار غارها نقاشی هایی بجا می گذاشتند و بدین شکل بود که اولین نمونه از طراحی گرافیک در دوران قدیم شکل یافت.
اولین لوگو و آرم ها، چندین هزارسال قبل در عصر یونان باستان به وجود آمدند. مفهوم لوگو از دو واژه یونانی λόγος logos به معنی کلمه دلیل آرم و τύπος typos به معنی منقوش کردن می آید. یونانیان باستان از نشان ها و لوگوها برای دریافت پیغام های رمزی و مخفیانه همچنین معرفی بهتر قوانین، استفاده می کردند. جالب است بدانید که بعدها از لوگو، برای نوشتن و رساندن پیام های مختلف به یکدیگر استفاده کردند. آشوری ها به عنوان اولین سازندگان فولاد نیز استفاده های زیادی از لوگو می کردند و بر روی شمشیرها و ابزارهای جنگی خود لوگوی مخصوص به خود را حک می کردند تا با این کار آشوریان را از دیگر کشورها متمایز نشان دهند. این نمادها به آشوری ها اجازه می داد که برای ابزار ساخته شده توسط خود نیز بتوانند ادعای مالکیت کنند و به اصطلاح امروزی حق کپی رایت را برای خود ایجاد کرده باشند.
مصریان با اختراع هیروگیلف ( نوشتن با استفاده از تصاویر ) و سپس استفاده حداکثری از نمادهای مختلف در معماری ها خود، جای شکی باقی نگذاشتند تا ما امروزه بتوانیم به راحتی آنها را، بهترین استفاده کنندگان از لوگو و نمادها بدانیم.
شاید بتوان تاریخچه و ردپای لوگو واقعی را در مصر باستان مشاهده کرد. زمانی که اربابان مصری برای مشخص کردن دارایی های خود از جمله گربه ها، احشام و… از آرم های کوچک به صورت آویز بر روی آن ها استفاده می کردند. البته استفاده از لوگوها صرفاً در این کشور نبود که به صورت جدی دنبال می شد. چینی ها نیز برای نوشتن متون خود، از لوگوهای مختلف استفاده می کردند که حتی امروزه نیز وجود این نمادها در نوشتار آنان مرسوم است. با گذشت زمان همواره استفاده از نمادها در کشورهای مختلف رشد کرده و به فرهنگ های همسایه نیز سرایت می کرد.
معنی کلمه نشان‌واره در دانشنامه عمومی
معنی کلمه نشان‌واره در ویکی واژه

معنی کلمه نشان‌واره در ویکی واژه

نمادی خاص یک شرکت یا سازمان، به‌صورت تصویر یا علامت یا طرح، برای تشخیص سریع و راحت آن.

جملاتی از کاربرد کلمه نشان‌واره

آیفون اس‌ای از یک چارچوب آلومینیومی بهره‌مند است و پشت و روی آن با شیشه پوشیده شده‌است. طراحی ظاهری و ابعاد این تلفن همراه تقریباً مشابه آیفون ۸ هستند؛ با این تفاوت که نشان‌وارهٔ اپل در وسط بدنه قرار گرفته و نشان تجاری آیفون نیز در بخش پایین آن موجود نیست. آیفون اس‌ای ۲ مانند مدل پیشین خود، آیفون ۸، دارای همان حاشیه‌های دور صفحهٔ نمایش در جلوی تلفن بوده و دکمهٔ هوم آن نیز همانند آیفون ۸ به همان نسل دوم فناوری تاچ آی‌دی (به‌صورت یکپارچه با دکمهٔ هوم) مجهز است.
نشان رسمی جمهوری اسلامی ایران نشان نظام جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۹ است. از این نشان در پرچم ایران و اسناد رسمی کشور استفاده می‌شود؛ همچنین از این نشان به عنوان بخشی از نشان‌وارهٔ نهادهای حاکمیتی (همچون قوهٔ قضائیه و نیروهای مسلح) بهره برده شده است.
نام و نشان‌واره پیشین باشگاه، با الهام از تاج پهلوی، تاج بود و در بیشینه مدت فعالیت باشگاه تا پیش از انقلاب، این تیم همین نام را داشت و هواداران این تیم نیز به تاجی معروف بودند. بعد از انقلاب، بازیکنان، دست‌اندرکاران و نزدیکان باشگاه مجبور شدند برای جلوگیری از انحلال باشگاه نام تیم را عوض کنند و از میان نام‌های استفاده شده در شعارهای انقلابی آن سال، واژه استقلال را برگزیدند. صفحه رسمی فیفا نیز، در گزارشی که در سپتامبر ۲۰۰۹ در مورد استقلال منتشر کرد از این تیم با نام تاج ایران نام برد.
نشان دولتی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۲۳ تصویب شد و تا زمان انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه از نظر فنی یک نشان‌واره است تا یک نشان، اما از قوانین سنتی هرالدیک پیروی نمی‌کند، در روسی به آن герб (گِرب) گفته می‌شود، کلمه‌ای که برای یک نشان ملی سنتی استفاده می‌شود. این اولین نشان دولتی بود که در سبک معروف به هیرالدیک سوسیالیستی ایجاد شد، سبکی که در نشان سایر کشورهای سوسیالیستی مانند نشان جمهوری خلق چین نیز دیده می‌شود.
نام و نشان‌واره باشگاه، با الهام از کارخانه نساجی مازندران می‌باشد که در زمان پهلوی تأسیس شد و بسیاری از مردم مازندران در زمینه نساجی فعالیت داشته و دارند و امروزه جدا از کارخانجات این باشگاه یک نام تاریخی در فوتبال ایران است. ببر مازندران نماد باشگاه می‌باشد، همچنین به «امید شهر خسته»، «نساجی‌چی‌ها» و «نساج‌ها» نیز معروف هستند.