نروک

معنی کلمه نروک در لغت نامه دهخدا

نروک. [ ن َ ] ( اِ ) نَرَک. بیخی باشد سفید همچو لعبت بربری و پلنگ آن را بسیار دوست می دارد و به عربی دواءالنمر خوانند. گویند پلنگ را زائیدن دشوار می باشد، چون یک بار زایید میداند که اگر آن بیخ را بخورد دیگر آبستن نمی شود، آن را پیدا می کند و می خورد و دیگر آبستن نمی شود و خواص آن بسیار است. ( برهان قاطع ). پلنگ او را دوست دارد، گویند از بس کبر دارد از زائیدن ننگ می کند، چون یک بار زاد آن بیخ را پیدا کرده بخورد دیگر آبستن نشود. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). بیخی است از بیخ های معروفه در حدود کرمان و حشیشه آن در حدود کرمان میروید، لاسیما جائی که در آن پلنگ مأوای خود دارد و آن بیخ سفیدرنگ به شکل لعبت بربری است و از آن بزرگتر. ( از فرهنگ نظام ) ( از محیط اعظم ). حجرالنمر. ( یادداشت مؤلف ). اسم فارسی بیخی است شبیه به لعبه بربری و از آن بزرگتر و سفید و از کرمان خیزد و امین الدوله گوید که مخبر صادقی به من خبر داد که در جبال کرمان خصوصاً جایی که پلنگ بسیار می باشد دراول بهار نباتی می روید برگش شبیه به برگ خربزه و چون به قدر شبری شود شکل برگ منقلب می گردد و بنابر آن در آن وقت آن مکان را نشان می کنند و بعد از خشکی گیاه و رسیدن بیخ او به آن نشان می جویند و بیخ را اخذ می کنند و علامت خوبی او آن است که چون بر بالای دیگ جوشان بگذارند در ساعت از جوش بازایستد و چون در تنور اندازند نانها از تنور بریزد و از خواص اوست که چون پلنگ از زائیدن بسیار آزار می کشد هرگاه از آن بخورد دیگر حامله نمی گردد و هرچه را پلنگ جسته و خورده باشد باز سال دیگر از آن مکان آن بیخ می روید و یا سبزی باشد به خلاف آنچه پلنگ او را نیافته باشد، چه آن سفید است و در سرگین پلنگ هم گاهی یافت می شود و به دستور در فرج و رحم آن چون دو شعیر او را تا یک طسوج زن بخورد یا فرزجه نماید یا تعلیق کند هرگز آبستن نگردد و اگر مرد تعلیق نموده مباشرت کند به دستور مانع حمل است و در دست داشتن آن باعث سرعت ولادت است و چون بر ناصور ببندند حجم او زیاده شده ناصور کمتر می شود و تجدید او رافع ناصور بالکلیه است. ( از تحفه حکیم مؤمن ). || ( ص ) درخت پیوندنیافته. درختی که میوه بد دارد. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به نَرَک شود.
نروک. [ ن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان نمداد بخش کهنوج شهرستان جیرفت. در 108هزارگزی شمال شرقی کهنوج و 2هزارگزی مغرب راه ریگان به کهنوج در منطقه کوهستانی سردسیر واقع است و 200 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و حبوبات و خرما، شغل اهالی زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

معنی کلمه نروک در فرهنگ معین

(نَ ) (ص . ) (عا. ) مانند نر. ،زن ~۱ - زن عقیم ، نازا. ۲ - زنی که اخلاق و رفتار مردان دارد.

معنی کلمه نروک در فرهنگ عمید

۱. [عامیانه] نرمانند، مانند نر.
۲. (اسم ) (زیست شناسی ) ریشۀ گیاهی کوهی.

معنی کلمه نروک در فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱ - مانندنر.یازن نروک .۱ - زن عقیم نازا.۲ - زنی که اخلاق ورفتار مردان دارد. ۳ - اسم فارسی بیخی است شبیه بلعبت بربری واز آن بزرگتر و سفید وبرگش شبیهببرگ خربزه وچون بقدرشبری شود شکل برگ منقلب میگرددوبعربی دوائ النمرخوانند. توضیح با ماخذی که دردست داشتیم این گیاه شناخته نشد.یااسفناج نروک .نوعی اسفناج زمخت وکم برگ وبی حاصل .یاتوت نروک .توتی که میوه نمی دهد.
دهی است از دهستان نمداد بخش کهنوج شهرستان جیرفت .

معنی کلمه نروک در ویکی واژه

(عا.)
مانند نر. ؛زن ~
زن عقیم، نازا.
زنی که اخلاق و رفتار مردان دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه نروک

دهر از فروغ رای تو از نور خور غنی ست زانروکه نیستش به ضیا در خور آفتاب
اولین گزارش شناخته شده از حادثه آکو در جهان غرب در سال ۱۸۲۲ در کتاب ایزاک تیتسینگ منتشر شد. این کتاب پس از مرگ وی منتشر شد. قوانین سانسور شوگون‌سالاری توکوگاوا ۷۵ سال پس از وقایع مورد بحث در اواخر قرن هیجدهم، هنگامی که ایزاک تیتسینگ، ژاپن‌شناس، برای اولین بار داستان چهل و هفت رونین را به عنوان یکی از وقایع مهم دوره گنروکو ثبت کرد، تا حدودی سهل‌گیرانه‌تر شده بود.
پیوسته بر سراپات از عرش آفرین‌ باد زآنروکه پای تا سر یک عرش آفرینی
در توضیح این سیاست در سال ۱۶۸۷ آمده‌است که که تسونایوشی در مورد موجودات زنده سیاست رحمانی در پیش گرفته‌است، با این تصور که مردم باید روح خود را پرورش دهند. در سال چهارم گنروکو، نیز یکی از مقامات شوگون‌سالاری همین توضیح را به مقامات مختلف داد. تسونایوشی به آیین کنفوسیوس احترام می‌گذاشت و بلافاصله بعد از منصوب شدن به شوگونی، تشریفات مربوط به شکار شاهین را به شدت کاهش داد و تصمیم گرفت که خود شاهین‌ها را شکار نکند. علاوه بر این، فرزند تسونایوشی در سال ۱۶۸۳ در سن ۵ سالگی به دلیل بیماری درگذشت. اعتقاد بر این است که بعد از مرگ این کودک ایده رحمت به موجودات زنده بیش از پیش توسط تسونایوشی مورد توجه قرار گرفت.
بر نیک و زشت او را شامل بود عطا برتر و خشک زانروکامل دهد نوال
جام داراگفت ماناکوثرم زانروکه هست بزم عشرت خیز خسرو جنت المأ‌وای من
دگرکارگفتا تمام است‌؟ گفت نه زآنروکه با آب و بادیم جفت
قولی درشت‌گفت ولیکن درست‌گفت زانروکه‌کردگفتش در دل اثر مرا