متروکه. [ م َ ک َ / ک ِ ] ( ع ص ) مأخوذ ازتازی ، هر چیز واگذاشته شده و ترک شده و ساقط گشته. ( ناظم الاطباء ). - اموال متروکه ؛ چیزهائی که از شخص مرده باقی مانده باشد. ( ناظم الاطباء ). و رجوع به متروک و متروکات شود.
معنی کلمه متروکه در فرهنگ عمید
= متروک
معنی کلمه متروکه در فرهنگ فارسی
( اسم ) مونث متروک : اموال متروکه جمع : متروکات .
معنی کلمه متروکه در فرهنگستان زبان و ادب
{derelict} [حمل ونقل دریایی] ویژگی کالا یا شناوری که عمداً یا به دلایل ایمنی یا شرایط جوّی در دریا رها شده باشد
معنی کلمه متروکه در دانشنامه عمومی
متروکه (فیلم ۲۰۱۵). متروکه ( به انگلیسی: The Abandoned ) فیلمی ترسناک محصول ۲۰۱۵ آمریکا به کارگردانی ایتان راک اوی و نوشته شده توسط Ido Fluk است. این فیلم برای اولین بار در جشنواره فیلم لس آنجلس در ژوئن ۱۳، ۲۰۱۵ منتشر شد. جولیا زن جوانی که دچار اختلال روانی است به عنوان یک نگهبان شیفت شب در یک ساختمان متروکه توسط سر نگهبان دیکسون استخدام می شود تا بتواند از دخترش کلارا حمایت کند. تنها همکار او مردی معلول به نام کوپر است که تمام عمرش را به نگهبانی از این ساختمان از زمانی که تأسیس شده مشغول بوده است. در اولین شب شیفت جولیا، هنگامیکه در حال گشت زنی بود نجواهای عجیبی از اتاق ۴۴١می شنود، منتها کوپر هر چیز غیرعادی در ان اتاق را انکار می کند و مساله قفل بودن در را به نیمه تمام بودن ساختمان در ان ناحیه ارتباط می دهد. بعد از گذشت مدتی یک مرد بی خانمان به نام جیم سعی در وارد شدن به ساختمان را دارد، کوپر مخالف ورود اوست، در حالیکه جولیا به او اجازه ورود می دهد تحت این شرط که تجسس نکند. جولیا در وسایل جیم یک تبر پیدا می کند و به وسیله آن قفل در اتاق ۴۴١ را می شکند. اما در پشت در راهرویی طویل را می یابد که به یک خوابگاه منتهی می شود. جیم هم به دنبال جولیا راه می افتد و وارد راهروی اتاق می شود، جولیا در آنجا با چهره های غیرعادی بچه ها مواجه می شود. جولیا از کوپر کمک می خواهد و او به کمکش میشتابد، منتها جیم در خوابگاه تنها می ماند و توسط یک دختربچه بلوند کشته می شود. جولیا با سرچ در اینترنت متوجه می شود که اتاق ۴۴١ در حقیقت یک مرکز نگهداری از کودکان غیرعادی و معلول ذهنی بوده است. که به دلیل بدرفتاری هایی که با کودکان شده، آن مرکز تعطیل شده است. جولیا سعی دارد تا با مطابقت دادن ویدیو با اتاق ۴۴١ کوپر را متقاعد کند که این همان مرکز تعطیل شده است، اما کوپر این مساله را نمی پذیرد. کوپر از داخل کیف جولیا قرصهای مربوط به بیماری های روانی پیدا می کند و به دستان جولیا در اتاق کنترل دستبند میزند و خود به اتاق ۴۴١ میرود تا در اتاق را ببندد. اما ویلچر او می شکند و او به خوابگاه هدایت می شود جاییکه بچه های غیرعادی او را احاطه می کنند. جولیا دستبند خود را توسط تبر داخل کیس آتش نشانی میشکند و به دنبال کوپر راهی اتاق مرموز می شود، در آنجا پسر بچه ای لپ گلی می بیند که به او جزئیات بیشتری در مورد خوابگاه می دهد. پسر بچه لپ گلی توضیح می دهد که چهار تا از بچه های خوابگاه در حال فرار بودند که گرفتار مأموران می شوند و به اتاقی که منبع آب غیر سالمی داشت برده می شوند، تا زمانی که جرایم مرکز نگهداری آشکار می شود سه تا از کودکان می میرند و فقط یکنفر از آن ها زنده می ماند. جولیا یکباره دخترش کلرا را در منبع آب میبیند که در حال غرق شدن است و خود را به داخل آب می اندازد تا او را نجات دهد، اما خودش در حال غرق شدن بود که کوپر به قیمت جان خود، جولیا را نجات می دهد. جولیا به سمت در خروجی میرود در آنجا با دختر بلوند که صورت غیرعادی داشت مواجه می شود و او را در آغوش می گیرد و از او می خواهد که بگزارد او برود. در سکانس آخر فیلم جولیا بر روی تخت بیمارستان است و معلوم می شود که تمام اتفاقات در ذهن او رخ داده است. جولیا در حقیقت دختر بچه بلوند با صورت غیرعادی است که همان دختر نجات یافته از مرکز نگهداری است. و پدر او کوپر در کنار تختش به دخترش نگاه می کند و عروسک او کلارا در کنارش خوابیده است. دیکسون دکتر جولیا است و جیم بیمار اتاق بغلی جولیا است. در آخرین صحنه جولیا مرده است. .
جملاتی از کاربرد کلمه متروکه
موزه کارخانه آرگو که در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ از کارخانههای فعال تولید نوشیدنی در ایران بود و از اولین کارخانههای صنعتی در ایران است. کارخانه آرگو بهعنوان موزه هنرهای معاصر و مرکز فرهنگی، در کارخانهی تولید نوشیدنی سابق در مرکز شهر تهران؛ یکی از فضاهای بنیاد پژمان محسوب میشود. این کارخانه با معماری ویژه در مرکز شهر، تقریبا ساختمانی مخروبه محسوب میشد و به مدت چهل سال متروکه ماند. این ساختمان هماکنون توسط بنیاد پژمان بازسازی شده و به عنوان گالری آثار هنری مورد استفاده قرار میگیرد.
این شهر در سده یکم پیش از میلاد نابود و متروکه شد.
آبانبار خربر (قشم)، این آبانبار در کنار شهر باستانی «خربر» و در جنوب غربی جزیره قشم، حد فاصل بین شهر و یک نیایشگاه مهری، یک مخزن بزرگ آب مربوط به دوره ساسانیان وجود دارد. این برکه تاریخی مدتها مخروبه ومتروکه بود ولی در سالهای اخیر به نحو بسیار مطلوبی بازسازی شدهاست.
آرامگاه سعدالدین حموی مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان جوین، روستای متروکه بحرآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۲۳۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
با نگاهی به ابعاد و اندازهٔ آجرهای آبانبار، ساختار کلی پلان، نوع قوسهای به کار رفته در آن، و همچنین گفتههای پیران و بزرگان روستا، تاریخ بنای آبانبار به دروهٔ قاجاریه میرسد که تا زمان پهلوی دوم و قبل از انقلاب، به عنوان آبانبار بهرهبرداری میشده و پس از آن، تا کنون متروکه ماندهاست.
آغدام یک شهر متروکه میان جمهوری آرتساخ و جمهوری آذربایجان است.
ارگ تا سال ۱۹۳۲ به عنوان پادگان استفاده میشد. با این حال، از آن زمان، پادگان و شهر قدیمی متروکه شدهاست. در سال ۱۹۵۳، این منطقه به عنوان یک مکان تاریخی مهم ملی شناخته شد و روند تدریجی نگهداری و مرمت آغاز شد. با این حال، بیشتر کارها از سال ۱۹۷۳ به بعد انجام گردید.
با توجه به وضعیت متروکه ساحل، شایعه ای وجود دارد که ارواح در این منطقه ساکن هستند، معمولاً در حدود نیمه شب در شرایط آب و هوایی مه آلود.فقدان عابران پیاده ممکن است اشاره ای به وجود آنها باشد، اما نمی توان به طور قطع گفت که آیا ارواح در اینجا ظاهر می شوند یا خیر.
۴. مسجد خوئی (که قبلاً فعالیتهای اجتماعی داشتهاند ولی اکنون متروکه است!)
مقبره شیخ محمد کاکو مربوط به دوره صفوی ـ دوره قاجار است و در شهرستان بردسیر، روستای متروکه لقمان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۶۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.