فلوئور
معنی کلمه فلوئور در لغت نامه دهخدا

فلوئور

معنی کلمه فلوئور در لغت نامه دهخدا

فلوئور. [ فْلو / ف ُ ئُرْ ] ( فرانسوی ، اِ ) گازی است زردرنگ ( 19 = F ) که بوسیله مواسان و دوار بصورت مایع درآمده است و بعداً آن را در ئیدرژن مایع بصورت جامد درآورده اند. وزن مخصوص آن 1/31 و در منهای 187 درجه میجوشد، و تنفس آن خطرناک است. ( فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه فلوئور در فرهنگ معین

(فُ ) [ فر. ] (اِ. ) گازی است زرد رنگ که به وسیلة مواسان و دوار به صورت مایع درآمده است و بعداً آن را در ئیدروژن مایع به صورت جامد درآورده اند. وزن مخصوص آن ۳۱ /۱ و در منهای ۱۸۷ درجه می جوشد و تنفس آن خطرناک است .

معنی کلمه فلوئور در فرهنگ عمید

گازی سمّی، زردرنگ، با بویی تند که از نمک آن برای تهیۀ خمیردندان استفاده می شود.

معنی کلمه فلوئور در دانشنامه عمومی

فلوئور ( به انگلیسی: Fluorine ) عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با نشان شیمیایی F و عدد اتمی 9 یافت می شود. فلوئور یک عنصر یک ظرفیتی، هالوژن و زرد رنگ ( نارنجی کم رنگ ) است و از تمامی عناصر، الکترونگاتیو تر و واکنش پذیرتر است. نوع خالص آن بسیار خطرناک است و درصورت تماس با پوست، سوختگی های شیمیایی شدید ایجاد می کند.
فلوئور خالص ( گاز ) زردرنگ و فرسایشگری است که عامل اکسیدکننده ای قوی می باشد. این گاز از تمامی عناصر الکترونگاتیوتر ( الکترون دوست ) و واکنش پذیرتر است و با بیشتر عناصر دیگر از جمله گازهای بی اثر، زنون و رادون تولید ترکیب می کند. فلوئور حتی در تاریکی و شرایط سرد با هیدروژن به صورت انفجاری واکنش می کند. در فوران گاز فلوئور، شیشه، فلزات، آب و مواد دیگر به صورت شعله های درخشان می سوزند. این گاز همیشه به صورت ترکیب وجود داشته و چنین تمایلی را با سایر عناصر مخصوصاً سیلیسیوم دارد که نه می توان آن را در ظروف شیشه ای تهیه و نه در آن ها نگهداری کرد. فلوئور در محلولهای آبی عموماً به شکل یون فلورید F - دیده می شود. حالتهای دیگر آن کمپلکسهای فلوئور، مانند - یا +H2F هستند. فلورایدها ترکیباتی هستند که در آن ها فلوئور با بعضی از بقایای مثبت بار شده، ترکیب می شود و اغلب آن ها یون دار می باشند.
فلوئور در تولید پلاستیک های کم اصطکاک از قبیل تفلون و نیز در هالونها مانند فریون کاربرد دارد. سایر کاربردهای آن عبارت اند از:
• اسید هیدروفلوریک ( فرمول شیمیایی HF ) برای حکاکی روی شیشه در لامپ و محصولات دیگر بکار می رود.
• از فلوئور تک اتمی در تولید نیمه هادی به منظور Plasma ashing استفاده می گردد.
• فلوئور به همراه ترکیباتش در تولید اورانیوم ( از هگزا فلوراید ) و بیش از صد نوع ماده شیمیایی فلوئوردار تجاری از جمله تعداد زیادی از پلاستیکهای مقاوم در برابر گرما، کاربرد دارد.
• فلوئوروکلروهیدروکربن ( Fluorochlorohydrocarbons ) در تهویه و در سردسازی کاربرد وسیعی دارند. استفاده از کلروفلوئوروکربنها
( Chlorofluorocarbons ) در این موارد ممنوع شده چون آن ها مشکوک به بزرگ کردن سوراخ اوزون می باشند. هگزافلوئورید گوگرد ( Sulfurhexafluoride ) گازی بسیار راکد و غیر سمی است. این گروه از ترکیبات گازهای گلخانه ای قوی هستند.
• فلوئور مایع ( F2 در دمای بسیار پایین ) آلومینیات هگزافلوئورید پتاسیم، – اصطلاحاً Cryolite یا یخسنگ نامیده می شود - در الکترولیز آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد.
• از فلوئورید سدیم به عنوان یک حشره کش بخصوص علیه سوسکها استفاده می شود.
• بعضی دیگر از فلوئوریدها برای جلوگیری از پوسیدگی دندان به خمیر دندان و ( تا حدی بحث انگیز ) به منابع آب شهری افزوده می شود. در دندانپزشکی ترکیبات حاوی فلوراید به صورت دهانشویه یا وارنیش به کار می رود. فلوراید به دو طریق از پوسیدگی دندانها جلوگیری می کند: فلوراید در استخوان ها و دندانهای در حال رشد کودکان تجمع می کند و به سفت شدن مینای دندانها قبل از پیدایش آن ها کمک می نماید. همچنین در سفت شدن مینای دندان بزرگسالان مؤثر است.
معنی کلمه فلوئور در فرهنگ معین
معنی کلمه فلوئور در فرهنگ عمید

معنی کلمه فلوئور در ویکی واژه

گازی است زرد رنگ که به وسیلة مواسان و دوار به صورت مایع درآمده‌است و بعداً آن را در ئیدروژن مایع به صورت جامد درآورده‌اند. وزن مخصوص آن ۳۱ /۱ و در منهای ۱۸۷ درجه می‌جوشد و تنفس آن خطرناک

جملاتی از کاربرد کلمه فلوئور

سه آمریکایی از یک آزمایشگاه در ماساچوست، دانشگاه کلمبیا، و دانشگاه کالیفرنیا در سن دییگو برنده جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۰۸ بدلیل پژوهشهای در زمینه پروتئین‌های فلوئورسان شدند. پایگاه جایزه نوبل، آسوشیتد پرس
اگر شما اخیراً این مقاله را به‌عنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زده‌اید، لطفاً عبارت{{جا:نیاز به ترجمه|صفحه=هیدروفلوئوریک اسید |زبان=نامشخص |نظر= }} ~~~~را به پایین این بخش از فهرست صفحه‌های نیازمند ترجمه به فارسی بیفزایید. لطفاً
اربیم فلزی می‌تواند با همه هالوژن‌ها واکنش انجام دهد که فلوئورید آن، صورتی‌رنگ و ترکیب آن با سایر هالوژن‌ها بنفش است:
در سال ۱۸۹۶ یک فیزیکدان فرانسوی به نام هانری بکرل، هنگام مطالعهٔ مواد معدنی دارای ویژگی فلوئورسانس، کشف کرد که این مواد بدون نیاز به قرار گرفتن در معرض یک منبع انرژی خارجی، پرتو تابش می‌کنند. این مواد پرتوزا مورد علاقه فراوان دانشمندان از جمله فیزیکدان نیوزلندی به نام ارنست رادرفورد قرارگرفت. او کشف کرد که این مواد، ذره تابش می‌کنند. او این ذرات را بر اساس توانایی نفوذشان در مواد، آلفا و بتا نامید. در سال ۱۹۰۰ بکرل نشان داد که پرتوهای بتای تولید شده به وسیلهٔ رادیوم توسط میدان الکتریکی منحرف می‌شوند و نسبت جرم به بار آن‌ها با پرتوهای کاتدی یکسان است. این مشاهده، دیدگاه وجود الکترون‌ها به عنوان جزئی از اتم‌ها را تقویت کرد.
در سال ۱۳۵۴ با گذرانیدن یک دوره آموزشی شش هفته‌ای در پاریس به یاری میشلین لوی استفاده از روش ایمونوفلوئورسانس را فراگرفت. پس ازمراجعت به ایران واخذ بودجه از محل اعتبارات پژوهش‌های وزارت آموزش عالی؛ برای نخستین بار در ایران آغاز به بررسی آسیب با این روش نمود.
از نگاه تاریخی، یک عامل اکسنده -همراه با اکسیژن- ماده‌ای است که می‌تواند اکسیژن را آزاد کند (انتقال دهد). این‌طور به نظر می‌آید که اکسیژن در هر احتراق به خودی خود - همانند فلوئور، کلر و غیره - الکترون‌های مادهٔ اکسیدشده را دریافت می‌کند از این‌رو از تعریف امروزی آن به عنوان پذیرنده الکترون به کار گرفته می‌شود. اکسیداسیون واکنشی شیمیایی است که در آن یک اتم، یون یا مولکول، الکترون(هایش) را از دست بدهد.
برای تولید اسکاندیم فلزی، این اکسید به فلوئورید اسکاندیم تبدیل می‌شود و سپس با کلسیم فلزی تبدیل می‌شود.
ذرات تر روش مناسبی برای تشخیص عیوب کوچک بر روی سطوح نرم می باشد.این روش برروی سطوح خشن به اندازه روش ذرات خشک کارآیی ندارد. در این روش برای افزایش حساسیت، از ذرات آغشته به مواد فلوئورسنت استفاده می شود.این کار سبب افزایش تضاد رنگ ها در محیط های تاریک می شود.مراحل انجام این تست به شرح زیر می باشد.
الکترت‌ها نیز می‌توانند با قرارگیری بار منفی اضافه درون یک دی‌الکتریک با استفاده از الکترود شتاب‌دهنده ذره تولید شوند. بارهای اضافه درون یک الکترت به طورنمایی واپاشیده می‌شود. ثابت واپاشی تابعی از ثابت دی‌الکتریک نسبی ماده و مقاومت بالک آن است. مواد با مقاومت ویژه بسیار بالا مانند پلی تترافلوئورواتیلن ممکن است بارهای اضافه را برای صدها سال حفظ کند. اکثر الکترت‌های تجاری تولیدشده بر پایه فلئوروپلیمرها هستند (مانند تفلون آمورف) که به فیلم‌های نازک ماشین‌کاری شده‌اند.
هالوآلکان ها دسته‌ای از مواد آلی هستند که از مولکول‌هایی شامل اتمهای کربن، هیدروژن و هالوژن ساخته شده‌اند. در هالوآلکان‌ها، فراوانی اتم‌های کلر و برم بیش‌تر از اتم‌های فلوئور و ید است.