ناشدنی. [ ش ُ دَ ] ( ص لیاقت ) ناشو. غیرممکن. ( آنندراج ) ( از فرهنگ فرنگ ). محال. ناممکن. چیزی که مقدر نشده باشد. ( ناظم الاطباء ). ممتنع. نشدنی. ناممکن. مستحیل : اینهاشدنی است آنچه آن ناشدنیست آن است که من ترا فراموش کنم.فروغی بسطامی.|| مقابل شدنی ، به معنی رفتنی. رجوع به شدن و شدنی شود.
معنی کلمه ناشدنی در فرهنگ عمید
محال، غیر ممکن.
معنی کلمه ناشدنی در فرهنگ فارسی
(صفت ) ۱ - آنچه که واقع نشودغیرممکن . ۲ - نارفتنی مقابل شدنی .
جملاتی از کاربرد کلمه ناشدنی
آری، خداوند به راستی انسان را نابود ناشدنی آفریدهاست؛ چنانچه خود نابود ناشدنی است.
بی حاصلی است حاصل من حل ناشدنی ست مشکل من
این قلعه تاریخی متعلق به دوران قاجار است و سبک معماری آن در نوع خود بینظیر و تکرار ناشدنی است.
اعتیاد به تلویزیون وضعیتی بررسی شده در میان مطالعات مربوط به تلویزیون است که در آن افراد دچار گرایش افراطگونه نسبت به تماشای برنامههای تلویزیونی میشوند. این کشش در بسیاری از موارد٬ بسیار مهار ناشدنی بودهاست. این وضعیت شباهت بسیاری به انواع دیگر از اعتیاد رفتاری، مانند اعتیاد به مواد مخدر: یا اعتیاد به قمار دارد که باعث ایجاد تغییرات ذهنی در فرد گشته و ممکن است در هر سنی رخ دهد.
در سال ۱۹۸۸ جاناتان روزنبام، آلیس در شهرها را به عنوان یکی از قویترین کارهای وندرس مورد ستایش قرار داد و آن را آمیزهای پرقدرت از المانهای اروپایی و آمریکایی خواند و آن را دارای «نماهای تاثیرگزار از مناظر آمریکا و آلمان و حاوی فیلمبرداری پیچیده» خواند. در سال ۲۰۰۸ فیلیپ فرنچ، خبرنگار آبزرور، بازی روتلاندر در نقش آلیس را فراموشناشدنی خواند. او در ادامه نوشت که ساخت چنین فیلمی در دنیای امروز امکانپذیر نبوده، اول به دلیل وجود گوشی همراه در دنیای امروز و دوم به خاطر و ترس وسواسگونه مردم امروز از بچهبازی (پدوفلیا) که باعث میشود قسمتی از فیلم اینطور تعبیر شود.
تا پیش از اظهارات بیسابقهٔ شاه مبنی بر صرفنظر از حق حاکمیت ایران، جزیره جزو جداناشدنی ایران تلقی میشد.
قطعاً اولین کوشش ما این است که چنین مجموعهای را بر اساس اصول موضوع پیشین در نظریه مجموعهها معرفی کنیم. اما کوششهای ارنست تسرملو و دیگران در اوایل قرن بیستم برای پاسخ به این پرسش بهوسیله سایر اصول نظریه مجموعهها به نتیجه نرسید و خواهید دید که چنین امری در حقیقت امکان ناپذیر است.(بخش سازگاری را مطالعه کنید). حال که نمیتوان وجود چنین مجموعهای را به عنوان یک قضیه به اثبات رساند شاید بتوان وجود آن را به عنوان یک اصل موضوع پذیرفت. این کار توسط تسرملو در قرن بیستم انجام شد، او احساس کرد این سؤال احتمالاً حل ناشدنی است و تنها راه رهایی از مشکل، مسلم دانست وجود چنین مجموعهای در قالب یک اصل موضوع جدید است که او آن را اصل موضوع انتخاب نامید که وجه تسمیه آن نیز واضح است.