نئاندرتال
معنی کلمه نئاندرتال در فرهنگ عمید

نئاندرتال

معنی کلمه نئاندرتال در فرهنگ عمید

= انسان * انسان نئاندرتال

معنی کلمه نئاندرتال در دانشنامه عمومی

انسان نئاندرتال یک گونه یا زیرگونه منقرض شده از انسان های باستانی هستند که تا حدود ۴۰۰۰۰ سال پیش در اوراسیا زندگی می کردند. در حالی که علت انقراض آنها بسیار مورد بحث است، عوامل جمعیت شناختی مانند اندازه کوچک جمعیت، همخونی و گرسنگی و نوسانات تصادفی عوامل محتمل در نظر گرفته می شوند. سایر محققان جایگزینی رقابتی، جذب در ژنوم انسان مدرن، تغییرات آب و هوایی بزرگ، بیماری، یا ترکیبی از این عوامل را علت انقراض این گونه برشمردند. مشخص نیست چه زمانی نسل نئاندرتال ها از انسان های امروزی جدا شد. مطالعات فواصل مختلفی را از ۳۱۵۰۰۰ تا بیش از ۸۰۰۰۰۰ سال تخمین زده اند. زمان واگرایی نئاندرتال ها از جدشان انسان هایدلبرگی نیز نامشخص است. قدیمی ترین استخوان های بالقوه نئاندرتال مربوط به ۴۳۰۰۰۰ سال پیش است، اما طبقه بندی هنوز نامشخص است. نئاندرتال ها از فسیل های متعدد، به ویژه از ۱۳۰۰۰۰ سال پیش، شناخته شده اند. نمونه نوع نئاندرتال ۱ در سال ۱۸۵۶ در دره نئاندر در آلمان امروزی پیدا شد. در اوایل قرن بیستم، محققان نئاندرتال ها را بدوی، بی هوش و وحشی نشان می دادند. اگرچه دانش و درک آنها از آن زمان به طور قابل توجهی در جامعه علمی تغییر کرده است، تصویر کهن الگوی غارنشین تکامل نیافته همچنان در فرهنگ عامه مردم رایج است. فناوری نئاندرتال ها بسیار پیچیده بود. این شامل صنعت ابزار سنگی موستریان و توانایی ایجاد آتش و ساختن اجاق غاری، ساختن چسب چوب درخت غان، می شود. از دیگر کارهایی که این گونه انجام می داد شامل ساخت لباس های ساده شبیه پتو و پانچو، بافندگی، دریانوردی در دریای مدیترانه، استفاده از گیاهان دارویی، و همچنین درمان جراحات شدید، ذخیره غذا، استفاده از تکنیک های مختلف پخت و پز مانند کباب کردن، جوشاندن و دود کردن می باشد.
نئاندرتال ها از طیف وسیعی از غذاها، عمدتاً پستانداران سم دار، و همچنین سایر جانوران بزرگ، گیاهان، پستانداران کوچک، پرندگان، و منابع آبزی و دریایی استفاده می کردند. اگرچه آنها احتمالاً شکارچیان راس هرم غذایی بودند، اما همچنان با خرس غارنشین، شیر غارنشین، کفتار غارنشین و دیگر شکارچیان بزرگ رقابت می کردند. تعدادی از نمونه های تفکر نمادین و هنر پارینه سنگی به طور غیرقابل قطعی به نئاندرتال ها نسبت داده شده اند، مثل زیور آلات از پنجه و پر پرندگان یا صدف، مجموعه ای از اشیاء از جمله کریستال ها و فسیل ها، حکاکی، تولید موسیقی با استخوان ران خرس غارنشین و غار نقاشی اسپانیایی مربوط به قبل از ۶۵۰۰۰ سال پیش. برخی از شواهد بیانگر وجود اعتقادات مذهبی درمیان آنها بوده است. نئاندرتال ها احتمالاً قادر به گفتار بودند، اگرچه پیچیدگی زبان آنها مشخص نیست.
معنی کلمه نئاندرتال در دانشنامه عمومی
معنی کلمه نئاندرتال در ویکی واژه

معنی کلمه نئاندرتال در ویکی واژه

نئاندرتال/
گونه از اجداد انسان در ماقبل تاریخ که واجد هوش یا فکر نسبی بودند.

جملاتی از کاربرد کلمه نئاندرتال

به نظر می‌رسد که روند استفاده از ابزار سنگی تا حدود ۴۰٬۰۰۰–۵۰٬۰۰۰ سال پیش به صورت پلکانی بوده است. در هر مرحله (انسان ماهر، انسان کارورز، انسان نئاندرتال) استفاده از ابزار سنگی به صورت پیشرفته تری از مرحلهٔ قبل آغاز شده است، ولی بعد از شروع هر مرحله، توسعهٔ بیشتر ابزارها کند بوده است. این گونه‌های انسان از لحاظ فرهنگی محافظه کار بوده‌اند، ولی از ۵۰٬۰۰۰ سال پیش، فرهنگ مدرن انسان شروع به رشد با سرعت بیشتری نمود. جارد دایموند، نویسندهٔ کتاب سومین شامپانزه، و سایر انسان‌شناسان این موضوع را «جهش بزرگ رو به جلو» می‌نامند.
پژوهش‌های باستان‌شناسی نشان داده که دشت اسلام‌آباد از دورهٔ پارینه‌سنگی میانی مورد سکونت انسان بوده‌است. قدیمی‌ترین بقایای سنگ‌وارهٔ انسان که در ایران یافت شده مربوط به غار وزمه در شهرستان اسلام‌آباد است. این نمونه یک دندان آسیای کوچک مربوط به کودکی حدوداً هشت ساله از گونهٔ نئاندرتال است.
منطقه ای که اکنون به آسن شهرت دارد از حدود 80 هزار سال پیش سکونتگاه انسانهای نئاندرتال بود و ابزار آلات مورد استفاده آنها به تازگی کشف شده است. از حدود 5 هزار سال پیش آسن کنونی محل کشت و کار و مزرعه بوده است ولی زمان نقل مکان صومعه ماریا به عنوان تاریخ شکل گیری آسن شناخته می شود.
مردم‌گیاه‌شناسی در یک تعریف کلی، علم ممنرابطهٔ بین انسان و گیاهان است. این رابطه از زمان آغاز فرهنگ و تمدن انسانی وجود داشته‌است. شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که انسان‌های نئاندرتال از گیاهان استفاده می‌کردند.
طبق تحقیقات باستان‌شناسی، استان‌های ساحلی دریای خزر احتمالاً از ۰۰۰‘۷۵ سال پیش محل زیست انسان راست‌قامت بوده‌است. در سال ۱۳۳۰ کارلتون استیونز کون باستان‌شناس آمریکایی اسکلتهایی از انسان نئاندرتال را که ظاهراً نیای کهن اقوام ساکن کرانهٔ دریای خزر بوده‌است، در غارهای هوتو و کمربند کشف کرد. از جملهٔ این اقوام ورکانیان یا همان هیرکانیان در گرگان، تَپوران در منطقهٔ کوهستانی البرز، آماردها یا همان مَردها در مازندران و حدود آمل، و کادوسان در گیلان و مادها در فارس بودند. آماردها در کنار ضلع غربی رود هراز سکنی گزیدند و شهر آمل پایتخت خود کردند که اسم شهر آمل به احتمال بسیار زیاد از نام آنان گرفته شده‌است.