مون بلان
معنی کلمه مون بلان در فرهنگ فارسی

مون بلان

معنی کلمه مون بلان در فرهنگ فارسی

مرتفع ترین قله سلسله جبال آلپ در اروپا در سرحد فرانسه و ایتالیا که ۴۸٠۷ متر ارتفاع دارد .

معنی کلمه مون بلان در دانشنامه عمومی

مون بلان (شرکت). مون بلان ( انگلیسی: Montblanc ) یا مون بلانک، شرکت کالای لوکس آلمانی است، که در زمینه طراحی و ساخت نوشت افزارها، ساعت، جواهرات، کالاهای چرمی، عینک آفتابی و عطر فعالیت دارد.
شرکت مون بلانک در سال ۱۹۰۶ توسط بانکدار هامبورگی؛ آلفرد نیهمیاس و مهندس برلینی؛ اوت ایبرشتاین راه اندازی شد و در حال حاضر مالک شبکه ای از ۴۴۹ شعبه فروش، در سراسر جهان می باشد و به عنوان شرکت تابعه ای از گروه سوئیسی ریشمون فعالیت می نماید. دفتر مرکزی این شرکت در شهر هامبورگ، آلمان قرار دارد.
معنی کلمه مون بلان در دانشنامه عمومی
معنی کلمه مون بلان در دانشنامه آزاد فارسی

معنی کلمه مون بلان در دانشنامه آزاد فارسی

مونْ بلان (Mont Blanc)
جبهه شرقی (به ایتالیایی: مونته بیانکو) بلندترین قلۀ آلپ و یکی از مرتفع ترین نقاط اروپا با ۴,۸۰۸ متر ارتفاع، واقع در مرز بین فرانسه و ایتالیا. در ۱۰ کیلومتری جنوب شامونی واقع شده است و بخشی از رشته کوه مون بلان را تشکیل می دهد. نخستین بار در ۱۷۸۶ کوهنوردان شامونی به آن صعود کردند. در ۱۹۶۵، طولانی ترین تونل جاده ای جهان (به طول ۱۲ کیلومتر) در دل این کوه گشایش یافت و شامونی را به کورمایورِ ایتالیا متصل کرد. رشته کوه مون بلان بخشی از آلپ های پنین است و بین فرانسه، ایتالیا، و سوئیس تقسیم شده است. هنگامی که ناحیۀ ساووا به فرانسه واگذار شد (۱۸۶۱) مون بلان، قلۀ آن نیز جزو فرانسه شد. قلۀ مون بلان تا ارتفاع ۲,۴۴۰متری همواره پوشیده از یخ است، که در بعضی از نقاط ضخامت آن به بیش از ۲۳ متر می رسد. به منظور مطالعه دربارۀ یخچال های طبیعی برفراز این کوه، دو رصدخانه احداث شده است، که نخستین آن ها دقیقاً زیر قله ساخته شد (۱۸۹۳).

جملاتی از کاربرد کلمه مون بلان

مون بلان مرز فرانسه و ایتالیا را در بر می‌گیرد و ۴٬۸۰۹ متر (۱۵٬۷۷۸ فوت) مرتفع‌ترین کوه آلپ می‌باشد. ناحیه آلپ شامل ۱۲۸ قله مرتفع تر از ۴٬۰۰۰ متر (۱۳٬۰۰۰ فوت) قله است.
در حالی که مون بلان برای نخستین بار در سال ۱۷۸۶ و جونگفراو در سال ۱۸۱۱ صعود شد، بیشترچهار هزار نفری آلپ در قسمت دوم قرن ۱۹ صعود کردند، به خصوص پیز برنینا (۱۸۵۰)، دم (۱۸۵۸)، گرند کمبین (۱۸۵۹)) وایشورن (۱۸۶۱) و بار دس اکرین (۱۸۶۴)؛ صعود به ماترهورن در سال ۱۸۶۵ پایان عصر طلایی آلپنیسم بود. کارل بلودیگ (۱۸۵۹–۱۹۵۶) جزو نخستین شخصی بود که توانست از ۴٬۰۰۰ قله اصلی صعود نماید. او سلسله صعودهای خود را در سال ۱۹۱۱ به انتها رساند. بسیاری از سه هزار کوه آلپ بزرگ در روزهای نخست قرن ۱۹ صعود نمودند، به خصوصگروسگلونر (۱۸۰۰) و اورتلر (۱۸۰۴)، گرچه برخی از آنان خیلی دیرتر صعود کردند، مثل مونت پلووکس (۱۸۴۸)، مونت ویزو (۱۸۴۸) ۱۸۶۱) و لامیجه (۱۸۷۷).
«اولین زن ایرانی است که قله مون بلان را فتح نموده‌است.»
مرتفع‌ترین قله‌های آلپ غربی و آلپ شرقی همانند مون بلان با ۴٬۸۱۰ متر (۱۵٬۷۸۰ فوت) مرتفع است. و پیز برنینا در ۴٬۰۴۹ متر (۱۳٬۲۸۴ فوت). دومین قله مرتفع مونته روزا با ۴٬۶۳۴ متر (۱۵٬۲۰۳ فوت) قله می‌باشد و اورتلر، به ترتیب در ۳٬۹۰۵ متر (۱۲٬۸۱۰ فوت) است.