مهمات. [ م ُ هَِ م ْ ما ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ مهمة. || ج ِ مهم. || کارها. کارهای خطیر. امور مهم. کارهای سخت. امور بااهمیت. مسائل مهم. مسائل بااهمیت. کارهای پیش آمده. ( لغت ابوالفضل بیهقی ) : دیگر سال امیر به بلخ رفت که آنجامهمات بود. ( تاریخ بیهقی ص 123 ). امیر ( مسعود ) وی رابنشاند و خالی کرد و گفت : خواجه چرا تن در این کارها نمی دهد و داند که ما را به جای پدر است و مهمات بسیار پیش داریم. ( تاریخ بیهقی ص 145 ). در این رأی که دیده است و بندگان را نیز نیک آمد اما خداوند در رنج افتد و مهمات سخت بسیار است. ( تاریخ بیهقی ص 146 ). عاجزتر ملوک آن است که... مهمات ملک را خوار دارد. ( کلیله و دمنه ). چنانکه در طبایع مرکب است هرکسی برای خویش در مهمات اسلام مداخلت کردی. ( کلیله و دمنه ). بردرگاه ملک مهمات حادث شود که به زیردستان در کفایت آن حاجت افتد. ( کلیله و دمنه ). ابوالعباس را بخواست تا به کفایت مهمات سلطان قیام نماید. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 356 ). وزیر ابوالعباس در مهمات ملک از انوار کفایت او اقتباس کردی. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 363 ). گر نظر از راه عنایت کنی جمله مهمات کفایت کنی.نظامی.بتی چون برآرد مهمات کس که نتواند از خویش راندن مگس.سعدی ( بوستان ).نبردند پیشش مهمات کس که مقصود حاصل نشد در نفس.سعدی ( بوستان ).|| چیزهای واجب و ضروری. مهمات سفر. لوازم سفر. || در اصطلاح نظامی ، آلات و ادوات جنگ . آنچه از اسلحه و لوازم نظامی که در جنگ به کار است. انواع ابزار جنگ و تجهیزات و تدارکات نظامی که درجنگ به کار رود چون توپ و تفنگ و نارنجک و خمپاره وباروت و وسائل حمل آنها. قورخانه. ساز و برگ جنگی. عُدَّت و آلات جنگ و تجهیزات نظامی.
معنی کلمه مهمات در فرهنگ معین
(مُ هِ مّ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ مهمه ، ۱ - کارهای بزرگ و دشوار. ۲ - در فارسی به معنای ابزارآلات جنگی .
معنی کلمه مهمات در فرهنگ عمید
۱. کارهای قابل توجه. ۲. (نظامی ) آلات و ادوات جنگ. ۳. [قدیمی] نیازها.
معنی کلمه مهمات در فرهنگ فارسی
جمع مهمه ( صفت اسم ) جمع مهمه ( مهم ) : ۱ - امورمهم کارهای خطیر . ۲ - چیزهای واجب و ضروری . یا مهمات سفر . لوازم سفر.۳- مجموعه لوازم و وسایل نظامی از انواع اسلحه و ابزار جنگ .
معنی کلمه مهمات در فرهنگستان زبان و ادب
{munitions, ammunitions} [علوم نظامی] مجموعۀ کاملی از وسایل انفجاری که با مواد منفجره یا پیش ران یا آتش زا یا خرج انفجاری یا مواد هسته ای یا زیستی یا شیمیایی برای انهدام هدف مسلح می شوند
معنی کلمه مهمات در دانشنامه عمومی
مُهِمّات، مواد منفجره ای است که برای استفاده در جنگ افزار کاربرد دارد وهمچنین خَرج نام دیگری است برای ماده انفجاری در سلاح های گرم. در دوران قاجار، بیشتر به انبار مهمات و اسلحه، «قورخانه» گفته می شد اما امروزه اغلب به محل ساخت، تعمیر و ذخیرهٔ مهمات و جنگ افزار، زرادخانه گفته می شود.
معنی کلمه مهمات در ویکی واژه
جِ مهمه ؛ کارهای بزرگ و دشوار. در فارسی به معنای ابزارآلات جنگی.
جملاتی از کاربرد کلمه مهمات
در آوریل ۲۰۲۴، مدیر اجرایی عفو بینالملل ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب جنایات جنگی میشود و اعلام کرد که ایالات متحده باید انتقال سلاح به اسرائیل را متوقف کند.
در ژوئن ۱۹۴۳ فضای اطراف فنسها مین گذاری شد. در آغاز تابستان ۱۹۴۳ آمادهسازی یک چهارم از اردوگاه جهت انبار مهمات آغاز گشت. البته بعدها این نقشه تکمیل نشد.
در طول جنگ داخلی السالوادور، نیروی هوایی این کشور ۶ فروند امدی ۵۰۰-دی در ناوگان داشت و در سال ۱۹۸۳ ۹ فروند امدی ۵۰۰-ای نیز به آن اضافه شد تا در مجموع ۱۵ فروند در ناوگان داشته باشد. نیروی هوایی السالوادور بالگردها را با تیربار مینیگان با مهمات ۷٫۶۲ ناتو و راکت هدایتنشدنی مسلح کرد و برای امور شناسایی نیز بهکار برد. دو فروند امدی ۵۰۰ در جریان جنگ بوسیلهٔ استرلا ۲ سرنگون شدند و در پایان جنگ داخلی، در مجموع ۷ فروند امدی-۵۰۰ از هر دو نوع عملیاتی ماندند.
بتی چون برآرد مهمات کس که نتواند از خود براندن مگس؟
سرمست بیا جانب بازار نظر کن تا راست شود جمله مهمات افندی
از مهمات هدی امر ترا سمع و طاعت از هدی پاسخ شده
یا رب چو بر آرندهٔ حاجات تویی هم قاضی کافهٔ مهمات تویی
احدا سامع المناجات صمدا کافی المهمات
قوانین سوییس در خصوص سلاح از سایر کشورهای اروپایی متفاوت است. سوئیس دارای خدمت سربازی اجباری عمومی است، که لازم میداند همه شهروندان مردِ دارای سلامت بدنی در منزل خود سلاح گرم نگهداری کنند، تا در صورت احضار برای امور نظامی بتوانند از آن استفاده کرده، و از کشور دفاع کنند. البته نگهداری مهمات این سلاحها ممنوع است، و مهمات در انبارهای دولتی نگهداری میشود. افراد ۲۰ تا ۳۴ سال تمرین اجباری استفاده از سلاح سالانه دارند.
علاوه بر اینها، نقص دیگری نیز در طراحی این جنگنده وجود داشت و آن نداشتن برد پروازی کافی بود که باعث میشد گاهی در هنگام انجام مأموریت دچار کمبود سوخت برای حمله به همه اهداف خود شده و با مهمات مصرف نشده به ناو هواپیمابر بازمیگشت.
مهمات را گر چه هم فرصتی است مقامات و اوقات را رخصتی است