مقبولی. [ م َ ] ( حامص ) پسندیدگی و شایستگی. مطبوعی و محبوبی. ( از ناظم الاطباء ) : به سرسبزی صبح آراسته به مقبولی نزل ناخواسته.نظامی.رای هندی را ندیمی بود هنرپرور... که از مقبولی و به نشینی چون انسان العین در همه دیده هاش جای کردند. ( مرزبان نامه چ قزوینی ص 130 ). یا داغ مهجوری برجبین تو کشند یا تاج مقبولی بر سرت نهند. ( سعدی ). و رجوع به مقبول شود. || خوشگلی. زیبایی. ( از ناظم الاطباء ). و رجوع به مقبول شود.
معنی کلمه مقبولی در فرهنگ فارسی
پسندیدگی و شایستگی و مطبوعی و محبوبی
جملاتی از کاربرد کلمه مقبولی
ای مایه مستوری، ای چهره مهجوری خوش قابل و مقبولی، گر قبله خدا داری
در ره ار یک دل و یک رنگ شوی مقبولی راه وحدت نتوان رفت بوصف بغوی
«تَصَدُّقَت بروم بَه، چقدر مقبولی: تو از تمام دواهای حسن کبسولی:
به سرسبزی صبح آراسته به مقبولی نزل ناخواسته
مقبولی و اوضاع مخالف چه خیال است در دیده خلد گر مژهام نیش برآرد
به مقبولی کسی را دسترس نیست قبول خاطر اندر دست کس نیست
چو مقبولی و مردودی عیان نیست ترا از خویش سود از من زیان نیست
در سایت مرور راتن تومیتوز، ابراز عشق بر اساس ۲۲ نقد، با میانگین امتیاز ۷٫۷۴۰ از ۱۰، امتیاز مقبولیت ۹۱ درصدی را کسب کرد. در متاکریتیک، این فیلم بر اساس ۱۱ نقد، میانگین وزنی ۷۸ از ۱۰۰ را دارد که نشاندهنده «نقدهای عموماً مطلوب» است.
گر به عیب خویشتن مشغولیی گرچه بس معیوبیی مقبولیی
اگر ز حضرت ما آرزوی مقبولیست بیا ز هندوی او شو که هست مقبل ما
یوهانس کپلر ستارهشناس آلمانی در ۱۶۰۹ نظریهٔ انقلابی خود را دربارهٔ حرکت سیارهها پیش نهاد. در آن زمان هنوز یافتههای کوپرنیک مقبولیت عام پیدا نکردهبود و بیشتر مردم بر این باور بودند که سیارهها، خورشید و دیگر ستارگان به دور زمین میگردند. کپلر در کتاب خود به نام «هیئت جدید» تمام این پندارها را در هم ریخت. او با بهرهگیری از نتایج رصدهای استادش تیکو براهه و مشاهدات خود ثابت کرد که سیارهها نه به دور زمین، که گرد خورشید میگردند و مدار آنها نیز برخلاف تصور رایج دایرهای نیست بلکه بیضوی است. کپلر نتوانسته بود توضیح دهد که چرا مدار سیارهها به این شکل است و چه نیرویی آنها را به حرکت درمیآورد. همچنین مشخص نبود که چرا سرعت مداری سیارهها وقتی به خورشید نزدیکترند، افزایش مییابد.
مقبولی آن حضرت پاکیزگی تن نیست بر حسن قبول حق پاکیزه دلی باعث