مشاجره

مشاجره

معنی کلمه مشاجره در لغت نامه دهخدا

مشاجره. [ م ُ ج َ رَ ] ( از ع ، اِمص ) منازعه و مناقشه. ( ناظم الاطباء ). مخاصمه. نزاع. اختلاف. ستیزه. مشاجرت : و آن ایراد قصه بود که چه رفته است و چه بوده است و خاص بود به مشاجره و منافره. ( اساس الاقتباس ص 580 ).

معنی کلمه مشاجره در فرهنگ معین

(مُ جِ رَ یا رِ ) [ ع .مشاجرة ] (مص ل . ) ۱ - با هم نزاع کردن . ۲ - گفتگوی همراه با پرخاش و ستیز.

معنی کلمه مشاجره در فرهنگ عمید

باهم نزاع کردن، با یکدیگر خصومت ورزیدن.

معنی کلمه مشاجره در فرهنگ فارسی

باهم نزاع کردن، بایکدیگرخصومت ورزیدن
۱- ( مصدر ) با یکدیگر نزاع کردن ستیزیدن . ۲ - ( اسم ) نزاع ستیزه : و آن ایراد قصهای بود که چه رفته است و چه بوده است و خاص بود بمشاجره و منافره .جمع : مشاجرات .

معنی کلمه مشاجره در دانشنامه عمومی

مُشاجره ( به انگلیسی: controversy ) ، مُناقشه[ نیازمند منبع] یا جنجال[ نیازمند منبع] ، حالتی از مناظره یا نزاع عمومیِ دیرپاست که اغلب به موضوع، عقیده یا نظرگاهی متناقض مربوط می شود. پرکاربردترین مسائل مشاجره آمیز، در موضوع ها یا حوزه های مربوط به سیاست، دین، فلسفه، فرزندآوری و پرورش فرزند و جنس هستند. تاریخ هم بحث انگیز است. مسائل کمتر مشاجره آمیز می تواند شامل: علم اقتصاد، علم، دانش مالی، فرهنگ، آموزش و پرورش، نیروی نظامی، جامعه، ستاره ها، سازمان ها، رسانه های گروهی، سالخوردگی، جنسیت و نژاد باشد. این مسائل جنجالی، می توانند استعداد ایجاد تفرقه در جامعه ای معین را افزایش دهند. چراکه می توانند به تنش و ایجاد سوءنیت منجر شوند و در نتیجه، پرداختن به آن ها در فرهنگی به خصوص، تابو باشد.
مشاجره (مجموعه تلویزیونی). مشاجره ( انگلیسی: Beef ) مجموعهٔ محدود تلویزیونی آمریکایی در ژانر کمدی - درام است که به دست کارگردان کره ای، لی سونگ جین، برای نتفلیکس ساخته شده است. استیون ین و الی وانگ در آن نقش دو ناآشنا را ایفا می کنند که گرفتاری های آن ها در تصادف ناشی از برخورد خشونت آمیز حین رانندگی به دشمنی درازهنگامی تبدیل می شود. دیگر بازیگرانی که در نقش مکمل حضور دارند شامل جوزف لی، یانگ مازینو، دیوید چوئه و پتی یاسوتاکه می شوند.
این مجموعهٔ ده قسمتی در ۶ آوریل ۲۰۲۳ به وسیلهٔ نتفلیکس منتشر شد. این مجموعه نقدهای مثبتی دریافت کرد و منتقدان نقش آفرینی های ین و وانگ و همچنین نویسندگی و کارگردانی آن را تحسین کردند. در هفتاد و پنجمین دوره جوایز امی ساعات پربیننده، این مجموعه نامزد ۱۳ جایزه از جمله جایزهٔ سریال محدود یا گلچین شد. همچنین در مراسم گلدن گلوب نامزد جایزه بهترین مجموعه تلویزیونی کوتاه یا فیلم تلویزیونی و دو جایزه بازیگری شد که همه را دریافت کرد.
این سریال در جشنواره جوایز امی در سال ۲۰۲۴ به عنوان بهترین مینی سریال کاندید و برنده شد.

معنی کلمه مشاجره در دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:خطابه

معنی کلمه مشاجره در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مشاجره، به معنای خطابه مربوط به امر واقع شده در گذشته، با هدف شکر یا شکایت، و عذر یا ندامت است.
خطابه، به حسب اغراض و موارد کاربرد آن بر سه نوع است:۱. مشاوَرات؛۲. منافَرات؛۳. مشاجَرات.
توضیح اصطلاح
هرگاه خطابه در اطراف امری انشا شود که در گذشته موجود شده است، آن خطابه «مشاجره» خوانده می شود. حال اگر آن امر، نافع باشد و خطیب هم منافع آن را تبیین کند و مخاطب نیز نزاعی در آن نداشته باشد، مفاد خطابه، ستایش و سپاس گویی از گذشته است، از همین رو خطابه را اصطلاحاً «شکر» می گویند، اما اگر آن امر، ضرر داشته باشد و خطیب هم مضرّات و پیامدهای منفی آن را تبیین کند، در این موقع ممکن است مخاطب در صدد نزاع و دفاع برآید. به این سبب، به این قسم خطابه «مشاجرات» یا «خصامیات» می گویند.در مشاجَرات، تقریر خطیب از مضرّات و مفاسد امر مورد نظر را «شکایت»، و دفاع مخاطب را «عذر» یا «اعتذار»، و خود مخاطب را «معتذر» گویند. اما اگر مخاطب در مقام دفاع برنیاید و به تقریرات خطیب اعتراف کند، مخاطب را «نادم»، و اعتراف وی را «استغفار» و «نَدَم» می گویند. به مشاجره، علاوه بر خصامیات، خطابه قضایی و خطابه مشاجری هم گفته شده است.
مستندات مقاله
در تنظیم این مقاله از منابع ذیل استفاده شده است: • مظفر، محمدرضا، المنطق.• گرامی، محمدعلی، منطق مقارن.• علامه حلی، حسن بن یوسف، الجوهر النضید.• مجتهد خراسانی (شهابی)، محمود، رهبر خرد.• خواجه نصیرالدین طوسی، محمد بن محمد، اساس الاقتباس.• ابوالبرکات ابن ملکا، هبه الله بن علی، الکتاب المعتبر فی الحکمة.

معنی کلمه مشاجره در ویکی واژه

battibecco
litigio
مشاجرة
با هم نزاع کردن.
گفتگوی همراه با پرخاش و ستیز.

جملاتی از کاربرد کلمه مشاجره

باد صبا بپشتی خلق تو در چمن با شاخهای سنبل و گل در مشاجره
نیز فرمود: از مشاجره ی شاعران بپرهیزید. چه در مدح گفتن دست خشک اند و در هجا گفتن دست و دل باز. کسی که فتنه ای را برانگیزد، خود بدان متبلا شود.
در واقع کمینه است؛ این کار برای نشان‌دادن دشوارتر است، و شامل یک مشاجره با تناقضی است که در آن فرض می‌کنیم
اختلاف در فقه به نوعی مشاجره علمی بر سر یک موضوع اسلامی گفته می‌شود. در فقه، این اصطلاح در برابر اجماع قرار می‌گیرد.
در تاریخ ۶ مهرماه ۱۳۳۴ یعنی زمانی که مالکیت جزیرهٔ نزدیک به پاسگاه عباسی تعیین می‌شد بر سر این که شاخهٔ عمدهٔ رود در این محل کدام است میان هیئت شوروی و ایران مشاجره‌ای درگرفت.
یکی از موضوعات مهم این کتاب شرح خروج بحث‌برانگیز آماروسا از کاخ سفید و مشاجره‌ی لفظی او با دونالد ترامپ در توییتر است. بنابر گفته‌ی آماروسا جان اف. کلی رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید ترامپ مسئولِ اخراج او از کاخ سفید بود.
آناستازیا به دنبال شالامون رفته بود، اما آنها شروع به مشاجره با یکدیگر کردند؛ بنابراین او به ادمونت ابی نقل مکان کرد و تا زمان مرگش به عنوان راهبه زندگی کرد. او در ابی به خاک سپرده شد.
مشاجره دربارهٔ معنی مسلمان و مؤمن یکی از موضوع‌هایی است که منجر به اولین جنگ داخلی (۳۵–۴۰ ه‍.ق/۶۵۶–۶۶۱ م) شد. یک گروه (خوارج) ادعا کردند که گناه کبیره منجر به کفر می‌شود. یک گروه افراطی خوارج، گناهکارانی که گناه‌های کبیره انجام می‌دادند را کافر شمرده و قتل خلیفه عثمان (حک: ۲۳–۳۵ ه‍.ق/۶۴۴–۶۵۶ م) را مشروع دانستند. باقی نوشته‌های خوارج بین کافر و مرتد، هیچ ارتباطی برقرار نمی‌کنند، ولی گناهکاران کبیره را هرگز مسلمان نشمرده و آنها را محروم از حمایت جامعه می‌دانند.
در سال ۱۸۵۱، در مواجهه با دستگیری قریب‌الوقوع، به دانمارک گریخت و از آنجا به لندن، انگلستان رفت، جایی که چندین سال در تبعید زندگی کرد. در این مدت او اغلب با کارل مارکس که در لندن زندگی می‌کرد ملاقات می‌کرد، اما این رابطه رابطه ای با احترام متقابل نبود. بائوئر در جریان یک مشاجره با مارکس، حتی «کنترل خود را از دست داد و با مشت به صورت مارکس زد».
وقتی خبر مرگ ابوذر به مدینه می‌رسد، میان عماریاسر و عثمان مشاجره تندی پیش می‌آید، عثمان فرمان می‌دهد که عمار را بزنند و به ربده تبعید کنند، ولی علی، عثمان را از این کار منع می‌کند و عبدالرحمن بن عوف را به خاطر مرگ ابوذر سرزنش می‌کند.
در اوت ۱۹۷۸ میلادی سید موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، و دو تن از همراهانش به لیبی سفر کرده تا ملاقاتی رسمی با دولت آن کشور داشته باشند. پس از آن مسافرت از موسی صدر و همراهانش اطلاعی در دست نیست. موسی صدر جنبش امل را که یک جنبش شیعی بود در لبنان پایه‌گذاری کرده بود. لیبی پیوسته مسئولیت سرنوشت موسی صدر را از خود ساقط کرده و گفته که وی و همراهانش لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرده‌اند. ناپدید شدن صدر به یک مشاجره دائمی بین لیبی و لبنان مبدل گشت. این در حالی است که در نوامبر ۲۰۱۱، احمد رمضان، یکی از نزدیکان سابق قذافی، در یک مصاحبه با یکی از شبکه‌های تلویزیونی واقع در دبی گفته است که سید موسی صدر بعد از ملاقات با معمر قذافی، به دستور قذافی کشته شده است.
زندگینامه خودنوشت آواکوم، به جریاناتی چون سختی‌های زندان و تبعیدش به خاور دور روسیه، ماجرای دوستی و مشاجرهٔ او با تزار الکسی، اقدامات او در باب جن‌گیری و احضار شیاطین و ارواح خبیثه و نیز تحسین بی حد و حصر او نسبت به طبیعت و سایر کارهای خدا، می‌پردازد. نسخه‌های متعددی از نسخه‌های خطی متن، تقریباً دو قرن قبل از چاپ اول در سال ۱۸۶۱ منتشر شده بود.