مخالفین

معنی کلمه مخالفین در فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع مخالف در حالت نصبی و جری ( در فارسی مراعات این قاعده نکنند ) .

جملاتی از کاربرد کلمه مخالفین

با توجه به مطالعه این کتاب در می‌یابیم که همهٔ مفاهیم آن برگرفته از کتاب قرآن است و داعیان شیعه اسماعیلی بااستفاده از آن مخالفین خود را محکوم می‌کرده‌اند.
مخالفین تو سرمست بادۀ گل رنگ موافقین تو خون جگر به کام کنند
آخر همان دو پیکر پاک شریف شد از نیزه پاره پاره ز جور مخالفین
وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ یعنی فتح مکة، و قیل: فتح فارس و الروم عجّل لهم النصر و الغنیمة و الفتح فی الدنیا مع ما اعدّ اللَّه لهم فی الآخرة من جمیل الثواب. وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ بما اعدّ لهم و وعدهم به من نصرته و احسانه فی الدّنیا و الآخرة، فکان فی هذا دلالة علی صدق النبی (ص) لانّه اخبر عمّا حصل و وقع فی المستقبل من الایام علی ما اخبره ثمّ خصّهم علی نصرة الدّین وجها المخالفین، فقال: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا أَنْصارَ اللَّهِ قرأ اهل الحجاز و ابو عمرو انصارا بالتنوین للَّه بلام الاضافة، و قرأ الآخرون أَنْصارَ اللَّهِ مضافا لقوله: نَحْنُ أَنْصارُ اللَّهِ.
در جریان نهضت ملی شدن نفت، با توجه به اینکه طرفداران قرارداد گس–گلشائیان (مخالفین ملی شدن) در مجلس دارای اکثریت بودند، چهار روز مانده به پایان آن دوره مجلس، حسین مکی از طرف مخالفین قرارداد (موافقین ملی شدن) نطق طولانی چهار روزه‌ای انجام داد که به اتمام آن دوره مجلس و عدم امکان رای‌گیری منجر شد. نطق مکی مصداق فیلیباستر محسوب می‌شود.
وی از مخالفین اعدام‌های اوایل انقلاب اسلامی و همچنین اعدام‌های دسته جمعی سال ۶۷ بود که همین مسئله موجب شد تا سید حسن طباطبایی قمی با وجود خدمات ارزنده به نظام جمهوری اسلامی، محکوم به حبس خانگی گردد که این حبس تا اواخر عمر ایشان ادامه یافت.
سرانجام مخالفین که مجله خروس جنگی را از نشریات وابسته به حزب توده معرفی کرده بودند و می‌پنداشتند که کوبیسم یعنی کمونیسم، سبب بازجویی ضیاءپور در دادگاه تخلفات اداری و توقیف مجله شد. او سپس مجله دیگری به نام «کویر» منتشر کرد که آن هم توقیف شد و پس از آن در نشریه «پنجهٔ خروس» به انعکاس افکار خود پرداخت.
نیروهای هوادار رهبر لیبی به پیشروی خود به سوی شرق این کشور ادامه می‌دهند و موفق به باز پس‌گیری شهرهای بسیاری از جمله بریقه بندر نفتی «رأس لانوف» شده‌اند. خبرنگار الجزیره در طبرق معتقد است آنان اکنون از موقعیت خوبی برای بازپس‌گیری بن غازی، مهم‌ترین پایگاه مخالفین برخورداراند.
با انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ و روی کار آمدن دولت سید محمد خاتمی؛ آقامحمدی که از مخالفین تفکرات و مشی خاتمی و جناح دوم خردادی‌ها بود دیگر نه در دولت جایی داشت و نه خود تمایلی به ماندن در دولت داشت؛ لذا به خواست سید ابراهیم رئیسی که در آن زمان رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود به آن سازمان رفته و در سمت معاون رئیسی و همچنین نماینده ویژه رئیس سازمان بازرسی کل کشور می‌نشیند.
شور مخالفین بپا بنگر و احتراز کن پا ز عراقیان بکش رو به سوی حجاز کن