محکمی. [ م ُ ک َ ] ( حامص ) حالت و چگونگی محکم. استواری. سختی. سفتی. بستگی. ( ناظم الاطباء ). حصانت. رصانت. رزانت. استحکام. ( یادداشت مرحوم دهخدا ) : بنگر به چه محکمی ببسته ست مر جان ترا بدین تن اندر.ناصرخسرو.بسا رخنه که اصل محکمی هاست بسا انده که در وی خرمی هاست.نظامی.میخ زرین و مرکز زمی است نام روئین دزش ز محکمی است.نظامی.از قلاع معبد که به مزید مناعت و محکمی مشهور است و وصف آن در کتب تواریخ مسطور و مذکور، قلعه فیروزکوه است. ( ظفرنامه یزدی چ امیرکبیر ج 2 ص 407 ). رجوع به محکم شود. محکمی. [ م ُ ح َک ْ ک ِ ] ( ص نسبی ) انتسابی است به محکمه که طایفه ای از خوارج باشند. ( از انساب سمعانی ). رجوع به محکمه شود.
معنی کلمه محکمی در فرهنگ فارسی
استواری بر قراری : از قلاع معبد که بمزید مناعت و محکمی مشهور است و وصف آن در کتب توازیخ مسطور و مذکور قلع. فیروز کوه است . طایفه ای از خوارج
جملاتی از کاربرد کلمه محکمی
گفتهٔ بی عمل چو باد هواست ابره را محکمی ز آستر است
جاه و جلال مرتبة خویش یافتهست در عهد او که تا ابدش باد محکمی
در تار حیات دل چه بندی؟ چون پود تو محکمی ندارد
آسوکا در وبگاه نقد و بررسی راتن تومیتوز بر اساس نظر ۲۶۳ منتقد، امتیاز ۸۶٪ با میانگین نمرهٔ ۷٫۴/۱۰ را کسب کردهاست. اجماع منتقدان این وبگاه میگوید: «آسوکا با بازی قوی رزاریو داوسون در نقش اصلی و داستان محکمی که عناصر جدید و قدیمی حماسهٔ جنگ ستارگان را موازنه میکند، ارتقا یافته و برای طرفداران این فرنچایز حتماً دیدنی است.» این مجموعه در متاکریتیک، که از میانگین وزنی استفاده میکند، بر اساس نظر ۲۵ منتقد امتیاز ۶۸ از ۱۰۰ را کسب کرده که نشانگر «نقدهای عموماً مطلوب» است.
می خور که در سرای جهان نیست محکمی با داست چون حباب درین خانه خرمی
پیش از این مشخص بود که مسیر شمال ایران یکی از مسیرهای مهاجرت انسانها از اوراسیا و آسیای مرکزی بوده است؛ اما تاکنون شواهد محکمی در این زمینه وجود نداشت. این نخستین غاری است که در آن نهشتههای دوره پارینهسنگی به دست آمده است.
در تبعید، لودندورف کتابهای متعددی در باب رهبری جنگ آلمان نوشت و در همان حال پایههای نظریه خنجر از پشت را نیز پی ریخت و اصرار داشت که بحرانهای داخلی سبب تسلیم آلمان شدند و گرنه ارتش اوضاع خوب و محکمی در جبهه داشت؛ در حالی که به این حقیقت که خود وی شخصاً به سیاست مداران اصرار کرده بود با دشمن آتشبس امضاء کنند اشاره ای نکرد. لودندورف متقاعد شده بود آلمان درگیر جنگ دفاعی بود و قیصر ویلهلم نیز در سازماندهی یک جبههٔ ضدتبلیغات مناسب یا رهبری کافی ناتوان بودهاست.
امپراطوری سلجوقی، از نظر سیاسی و مذهبی، میراث محکمی را برای جهان اسلام به جا گذاشت. در دوره سلجوقی، شبکه ای از مدارس (دانشکدههای اسلامی) تأسیس شد که قادر به آموزش به مدیران دولتی و علمای دینی بود. در میان بسیاری از مساجد که توسط سلاطین سلجوقی ساخته شده بود، میتوان به مسجد بزرگ اصفهان (مسجد جامع) اشاره کرد. استقلال فرهنگی زبان فارسی (از زبان عربی) در امپراتوری سلجوقی شکوفا شد. از آنجا که سلجوقیان، سنت اسلامی یا میراث ادبی قوی از خود نداشتند، زبان فرهنگی مدرسان فارسی خود در اسلام را به کار گرفتند، بدین ترتیب زبان و ادبیات فارسی در کل ایران رواج یافت و زبان عربی در آن کشور جز در آثار معارف دینی ناپدید شد.
مرد اراده باش که دیوار آهنین چون نیم جو اراده، نباشد به محکمی
گرچه بسیاری نمایی رستمی نیست ممکن از مخنث محکمی
از آنجا که میدانست نیروهای امیر به زودی به او حمله میکنند، به سمت شمال فرار کرد و در قلعه کارکار در نزدیکی لامگوی پرتغال پناه گرفت. پس از آن با توجه به درخواست ابن مروان، آلفونسوی سوم، نیروی کمکی به سوی او فرستاد و نیروهای این دو با هم توانستند نیروهای محمد یکم را شکست دهند. در بازگشت به باداخوس، که حالا دارای دژ محکمی بود، توانست بر همه اندلس غربی حکومت کند. بین ۸۷۶ و ۸۷۷ او دژ ماروایو را در پرتغال ساخت.
کشورهای شمالی در میان روابط تجاری، اقتصادی کشورهای قفقاز جنوبی، گرجستان، ارمنستان شمال شرقی و آلبانیای قفقاز، مکان ویژهای بخود اختصاص میدهند. روابط محکمی با بنادر دریای سیاه، لهستان و روسیه به وجود میآید. از ارمنستان اساساً کالاهایی چون پارچههای ابریشمی، قالی، وسایل فلزی و غیره به روسیه صادر میشد. اما مهمترین کالای وارداتی از آنجا را پوستهای گوناگون تشکیل میداد.
چون بدان محکمی حصاری بست رفت و چون گنج در حصار نشست
پیگو اصول محکمی در زندگی داشت و این چالش ها و مشکلات زیادی را برای او در جنگ بوجود آورد.وی مخالف سربازی اجباری بود اما در طول جنگ در راستای تعهد و خدمت به جنگ در واحد آمبولانس دوستان فعالیت می کرد و اصرار بر انجام کارهای خاص و خطرناک داشتت .، در اواخر جنگ نیز با اکراه پستی در هیئت تجارت پذیرفت. وی همچنین عضو کمیسیون سلطنتی مالیات بر درآمد (۱۹۱۹–۱۹۱۹) و کمیته چمبرلین انگلستان (۱۹۲۴–۱۹۲۵)بود.
جهان را محکمی از امهات است نهادشان امین ممکنات است
ای دریغا نیست بنیاد بقا را محکمی ورنه با جانان بنای عهد ما بس محکم است
تو گویی اساسش ز بس محکمی ز دلهای سنگین ندارد کمی
به سختی میتوان از هر یک از این منابع نتیجهگیری محکمی دربارهٔ آسپاسیای واقعی داشت؛ همانطور که رابرت والاس میگوید: «از نظر ما، خود آسپاسیا تقریباً هیچ واقعیت تاریخی ندارد و نمیتواند داشته باشد». جدای از نام، نام پدر و محل تولد، زندگینامهٔ آسپاسیا تقریباً بهطور کامل غیرقابل تأیید است و نوشتههای باستانی دربارهٔ او اغلب بیش از آن که واقعیتی تاریخی باشند، پیشبینیهای خودشان (بدون استثناء مردان) را پیشبینی میکنند. بیوگرافی کامل مادلین هنری آنچه را که از زندگی آسپاسیا شناخته شدهاست تنها در ۹ صفحه پوشش میدهد.
دوره زندگی قهرمانان را دوره قهرمانی یونان گویند. اشعار حماسی، چرخههایی از داستانها را پیرامون قهرمانان رویدادهای مشخص ایجاد نموده و میان قهرمانان داستانهای مختلف ارتباط محکمی برقرار کردهاست. براساس گفتههای کن دودن، «حتی یک تأثیر حماسی وجود دارد: ما میتوانیم در نسلهای پیدرپی سرنوشت خانوادهها را دنبال کنیم.»