متشنج
معنی کلمه متشنج در فرهنگ معین
معنی کلمه متشنج در فرهنگ عمید
۲. دارای هرج ومرج و آشوب، ناآرام.
معنی کلمه متشنج در فرهنگ فارسی
( اسم ) آنکه بر اثر سرما یا علتی دیگر بلرزد لرزان .
معنی کلمه متشنج در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه متشنج
کشژانوسکی که به دنبال ساخت یک اتحاد ضد آلمانی طولانی مدت بود مذاکراتی را با نیروهای مقاومت بلاروس و لیتوانی داشت که ثمری نداشت، همچنین او دستوراتی را داده بود که به موجب آن نباید با هیچ گروه قومی از جمله یهودیان بدرفتاری شود. مذاکرات با شوروی نیز چندان ثمری نداشت زیرا استالین نمیخواست پس از پایان جنگ لهستان بار دیگر مستقل شود و شوروی باید کنترل نواحی که در سال ۱۹۳۹ از لهستان اشغال نموده بود را بازپس میگرفت. روابط میان شوروی و دولت در تبعید لهستان که ووادیسواف سیکورسکی رهبری آن را بر عهده داشت همواره متشنج بود که پس از کشف شواهد کشتار لهستانیها توسط شوروی در کاتین به شدت وخیم شد.
باکوفو (دولت شوگونسالاری) امیدوار بود که این اصلاحات به طریقی شورشهای قلمروی ساتسوما و قلمروی چوشو (ولایت ناگاتو) را پایان دهد - اما این اتفاق نیفتاد. مداخلات باکوفو (دولت شوگونسالاری) تنها موفقیت محدودی داشت. علاوه بر مرگ توکوگاوا ایهموچی و مرگ امپراتور کومی، عوامل مداخلهگر دیگری شرایط متشنج کشور را تشدید کرد.
سؤال نمایندگان مجلس از رئیسجمهور تا آن هنگام در حکومت جمهوریاسلامی سابقه نداشت. پس از خودداری احمدینژاد از اجرای دستور رهبر، سایتهای خبری از وقوع مناقشه لفظی در جلسه هیئت وزیران در روز چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۸۸ خورشیدی میان احمدینژاد با وزیر اطلاعات، وزیر ارشاد و وزیر کار بر سر معاون اولی مشایی، خبر دادند. در این جلسه به علت بالا گرفتن جو انتقادی علیه مشایی و متشنج شدن فضای جلسه، احمدینژاد تنفسی چند دقیقهای را برای ادامه جلسه هیئت دولت به وزرا اعلام میکند. سپس احمدینژاد اداره جلسه را به مشایی میسپارد. در پی آن، وزرا نیز در پاسخ به احمدینژاد در اقدامی هماهنگ، اقدام به ترک جلسه هیئت وزیران میکنند.
قرار گرفتن بین دو دولت قدرتمندتر آلمان و شوروی و شرایط متشنج و بیثبات داخلی و خارجی، موجب شد لهستان به دنبال کسب پشتیبانی، درصدد اتحاد با کشورهای دیگر برآید. اختلافات مرزی با چکسلواکی و لیتوانی و ناتوانی و ضعف اقتصادی و نظامی رومانی، سبب شده بود لهستان در موقعیت جغرافیایی خود در جایگاه نامطلوبی قرار بگیرد. از این رو این کشور وادار شد روی به غرب و مخصوصاً فرانسه که در آن زمان برجستهترین قدرت نظامی اروپا به حساب میآمد و خود روابط مناسبی با آلمان و شوروی نداشت، به عنوان تنها گزینه واقعبینانه، آورد. در این شرایط لهستان به عنوان یک کشور تازه استقلال یافته، به شدت به پیمانهای دفاعی برای حفاظت از سرزمین خود وابسته بود.
موسیقی اسپایدرلند با ویژگیهایی همچون ریتمهای نامتعارف گیتار، تغییرات شدید و پیوسته در شدت و استفاده از کسر میزانهای نامعمول شناخته میشود. سبک خوانندگی مکماهان در آلبوم، بین سخن گفتن زمزمهوار و فریاد کشیدن متشنج در نوسان است. اشعار استفاده شده در اسپایدرلند عموماً سبک و سیاقی روایتگونه دارند. موسیقی آلبوم از آثار گروههایی مانند گنگ آو فور، بلک سبث و سونیک یوث تأثیر پذیرفته است. ویل هرمس، روزنامهنگار اسپین، سبک صوتی آلبوم را اینگونه توصیف میکند: «[موسیقی] کینگ کریمسون در اواسط دههٔ هفتاد که ایمو شده باشد: آکوردهای زوزهکشندهٔ گیتار و چرخش نوتهای زیبا در زمانبندیهای عجیب که توسط کلماتی که بعضاً خوانده و بعضاً [با آواز] سراییده میشوند تزیین شدهاند».
فردای انتشار مقاله جو غالب حوزهٔ علمیه قم متشنج بود و کلاسهای درس به تعطیلی کشیده شد در روز ۱۹ دی بازار قم هم به حوزه پیوست هواداران خمینی به دفتر حزب رستاخیز، دفتر روزنامه اطلاعات و روزنامهفروشیها حمله کردند، با دخالت نیروهای دولتی خشونت بالا گرفت و در تیراندازی نیروهای نظامی بر اساس گزارش ساواک ۶ نفر کشته شدند. اعتراضات و درگیریها در روز ۲۰ دی هم در شهرهای تبریز، اصفهان و مشهد با شدت کمتری ادامه یافت. از نظر برخی، اعتراضات به انتشار این مقاله نخستین جرقه برای شعلهور شدن انقلابی بود که در بهمن ۱۳۵۷ به فروپاشی رژیم پهلوی و انقراض سلطنت در ایران انجامید.
ارین گرول معلم جوانی است که در سال ۱۹۹۲ و همزمان با شورشهای نژادی در شهر لس آنجلس، برای تدریس وارد مدرسهای میشود که فضای کلاسهای آن به چند گروه نژادی تقسیم شدهاست. رابطه بین شاگردان مختلف کلاس متشنج است اما ارین تصمیم میگیرد ذهنیت بچهها را نسبت به تنفر نژادی روش کند…