( متارکة ) متارکة. [ م ُ رَ ک َ ] ( ع مص ) دست از یکدیگر بداشتن. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( ازاقرب الموارد ) ( از تاج المصادر بیهقی ). || جفای یکدیگر بگذاشتن. ( تاج المصادر بیهقی ) ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). || مصالحه کردن در بیع. ( از اقرب الموارد ). متارکه. [ م ُ رَ ک َ ] ( ع مص ) ترک گفتگو و مناقشه و منازعه و مجادله بطور موقت. ( ناظم الاطباء ). ترک کردن. دست برداشتن از یکدیگر. || قطع رابطه با همسر خویش. و رجوع به متارکة و ماده بعد شود.
معنی کلمه متارکه در فرهنگ معین
(مُ رِ کِ ) [ ع . متارکة ] ۱ - (مص م . ) ترک جنگ ومخاصمه . ۲ - (اِ. ) جدایی زن و شوهر.
معنی کلمه متارکه در فرهنگ عمید
۱. جدا شدن زن وشوهر از یکدیگر، طلاق. ۲. ترک کردن موقت جنگ. ۳. [مجاز] جدایی، ترک.
معنی کلمه متارکه در فرهنگ فارسی
ترک کردن، واگذاشتن، دست ازیکدیگربرداشتن ۱ - ( مصدر ) ترک کردن وا گذاشتن . ۲ - دست برداشتن از یکدیگر . ۳ - ( اسم ) ترک . ۴ - قطع رابطه با زن خویش .
معنی کلمه متارکه در ویکی واژه
متارکة ترک جنگ ومخاصمه. جدایی زن و شوهر.
جملاتی از کاربرد کلمه متارکه
عثمانیها در طول جنگ جهانی اول طرف آلمانها و قدرتهای مرکز را گرفتند. نیروهای بریتانیا در عملیات بینالنهرین علیه قدرتهای مرکز به این کشور حمله کردند و در ابتدا در جریان محاصرهٔ کوت (۱۹۱۶–۱۹۱۵) از ارتش ترکها شکست سختی خوردند. با این حال کمی بعد بریتانیاییها دست برتر پیدا کردند و از کمک اعراب و آشوریها نیز بهرهمند شدند. در سال ۱۹۱۶ فرانسه و بریتانیا طی موافقتنامه سایکس–پیکو نقشهای برای تقسیم غرب آسیا بعد از جنگ کشیدند. نیروهای بریتانیا یگانهای خود را متمرکز نمودند و با سقوط بغداد آن را در سال ۱۹۱۷ تسخیر کردند و عثمانیها را شکست دادند. قرارداد متارکهٔ جنگ در سال ۱۹۱۸ امضا شد.
حکمت شعار زندگی خصوصی آرامی نداشت و به خاطر اختلافات خانوادگی و مخالفت همسرش با فعالیتهای او در نهایت به متارکه انجامید که حاصل این ازدواج یک دختر و یک پسر میباشد.
دی ۱۳۴۹ اعلام شد که لیلا امامی بهسبب بیماری، با هویدا برای درمان، در سفری غیررسمی به فرانسه رفتهاست. تابستان ۱۳۵۰، هویدا محل زندگیاش را در نبود امامی به آپارتمانی در بالای دفتر نخستوزیری منتقل کرد. همان روز با فرستادن یادداشتی برای روزنامهها گفت که با اجازه از شاه، لیلا امامی و امیرعباس هویدا، متارکه کردهاند. از آن پس، لیلا امامی ۴۷ سال بقیه عمرش را در پاریس گذراند، گرچه هیچگاه پیوند عاطفی لیلا و امیرعباس هویدا از میان نرفت.
در ژانویه ۱۹۸۳ شورویها به مسعود پیشنهاد متارکهٔ جنگ میکنند.
ادیبی را با همسرش مشاجره شد و کار به عزم متارکه انجامید. زن گفت: طول مصاحبت به خاطر آور! گفت: بخدا سوگند جز همان ترا گناه دیگری نزد من نیست.