ماداگاسکار
معنی کلمه ماداگاسکار در لغت نامه دهخدا

ماداگاسکار

معنی کلمه ماداگاسکار در لغت نامه دهخدا

ماداگاسکار. ( اِخ ) جزیره بزرگی است در اقیانوس هند که بوسیله کانال موزامبیک از قاره آفریقا جدا شده و در حدود 592000 کیلومتر مربع وسعت و 56577000 تن سکنه دارد. مرکز آن «تاناناریو» و شهرهای عمده آن ماژونگا و تاماتاو و آنتسیرابه است. این جزیره در قدیم سرنه نامیده می شد و عربان آنرا تصرف کرده بودند و در قرن پانزدهم میلادی بوسیله اروپائیان کشف گردید. در قرن شانزدهم میلادی فرانسویان در آنجا دفتر تجارتی دایر کردند و ریشلیو برای بهره برداری از منابع آن دست به تأسیس یک کمپانی زد. کلبر در سال 1664 سازمان آن را تجدید و تکمیل کرد و این جزیره به نام فرانس اوریانتال نامیده شد ولی در قرن هیجدهم اداره امور آن مختل گردیدو تقریباً فرانسویان در سال 1830 آنرا رها نمودند. پس از سال 1840 انگلیسی ها آنرا تصاحب کردند ولی مجدداً در تحت حمایت کشور فرانسه قرار گرفت و سپس حکومت فرانسه آنرا ضمیمه کشور خود ساخت. و در سال 1942 جزیره ماداگاسکار بوسیله آرتش انگلستان اشغال گردید ولی اختیار تام فرانسه آزاد را بر این سرزمین برسمیت شناخت. در سال 1946 یک حکومت فدراتیو در آنجا بوجود آمد و در سال 1960 بکلی مستقل گردید. ( از لاروس ).

معنی کلمه ماداگاسکار در فرهنگ فارسی

جزیره بزرگی است در اقیانوس هند ساحل شرقی افریقا که بوسیله تنگه موزامبیک از کشور موزامبیک جدا میشود . ۵۸۷٠٠٠ کیلومتر مربع وسعت ۷۹۲۹٠٠٠ سکنه . این کشور تا ۱۹۶٠ م . مستعمره فرانسه بود و در آنسال مستقل گردید . پایتخت آن شهر [ تاناناریو ] است . محصول : ذرت نیشکر کاکائو قهوه وانیل و توتون . کانها : طلا گرافیت زغال سنگ و سنگهای گرانبها .
جزیره بزرگی است در اقیانوس هند که بوسیله کانال موزامبیک از قاره آفریقا جدا شده و در حدود ۵۹۲٠٠٠ کیلومتر مربع وسعت دارد

معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه عمومی

ماداگاسکار کشور جزیره ای در اقیانوس هند است که تقریباً ۴۰۰ کیلومتر ( ۲۵۰ مایل ) از ساحل شرق آفریقا در سراسر کانال موزامبیک قرار دارد. ماداگاسکار با ۵۹۲۸۰۰ کیلومتر مربع ( ۲۲۸۹۰۰ مایل مربع ) دومین کشور جزیره ای جهان پس از اندونزی است. این کشور از جزیره ماداگاسکار ( چهارمین جزیره بزرگ جهان ) و چندین جزیره کوچکتر پیرامونی تشکیل شده است. جمعیت این کشور 28. 92 million ( 2021 ) است.
پس از فروپاشی ابرقاره گوندوانا در ماقبل تاریخ، ماداگاسکار حدود ۸۸ میلیون سال پیش از شبه قاره هند جدا شد و به گیاهان و حیوانات بومی اجازه داد تا در انزوای نسبی تکامل یابند. در نتیجه، ماداگاسکار کانون تنوع زیستی است. بیش از ۹۰ درصد از حیات وحش آن در هیچ کجای زمین یافت نمی شود. اکوسیستم های متنوع و حیات وحش منحصر به فرد جزیره به دلیل رشد جمعیت انسان و سایر تهدیدات زیست محیطی تهدید می شود. سکونت انسان در ماداگاسکار در طول یا قبل از اواسط هزاره اول پس از میلاد توسط مردم آسترونزی آغاز شد که با قایق های بازویی از اندونزی امروزی وارد ماداگاسکار شدند. در قرن نهم پس از میلاد، مهاجران بانتو که از شرق آفریقا از کانال موزامبیک عبور می کردند، به آنها پیوستند. گروه های دیگر به مرور زمان در ماداگاسکار مستقر شدند و هر کدام کمک های ماندگاری به زندگی فرهنگی مالاگاسی کردند. گروه قومی مالاگاسی اغلب به ۱۸ زیر گروه یا بیشتر تقسیم می شود که بزرگ ترین آنها مرینا در ارتفاعات مرکزی است. تا اواخر قرن هجدهم، جزیره ماداگاسکار توسط مجموعه ای متفرقه از اتحادهای سیاسی - اجتماعی در حال تغییر اداره می شده است. از اوایل سده نوزدهم، بیشتر مردم جزیره متحد شدند و از پادشاهی ماداگاسکار که توسط یک سری از اشراف مرینا بنیانگزاری شد، تبعیت کردند. سلطنت در ماداگاسکار سال ۱۸۹۷ با حمله امپراتوری استعماری فرانسه به پایان رسید. ماداگاسکار در سال ۱۹۶۰ استقلال یافت. از آن زمان، کشور خودمختار ماداگاسکار چهار دوره اصلی مشروطه و جمهوری را پشت سر گذاشته است. از سال ۱۹۹۲، این کشور رسماً به عنوان یک دموکراسی مبتنی بر قانون اساسی با پایتختی آنتاناناریوو اداره می شود. با این حال، در یک بحران سیاسی در سال ۲۰۰۹، رئیس جمهور مارک راوالومانانا مجبور به استعفا شد و قدرت ریاست جمهوری در مارس ۲۰۰۹ به آندری راجولینا منتقل شد. حکومت قانون اساسی در ژانویه ۲۰۱۴ احیا شد، زمانی که هری راجاوناریمپیانینا پس از انتخابات ۲۰۱۳ به عنوان رئیس جمهور منصوب شد که جامعه بین المللی آن را منصفانه و شفاف تشخیص داد. ماداگاسکار عضو سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا ( AU ) ، جامعه توسعه آفریقای جنوبی ( SADC ) و سازمان بین المللی فرانکوفونی است. طبق گزارش سازمان ملل، ماداگاسکار به گروه کشورهای کمتر توسعه یافته تعلق دارد. زبان مالاگاسی و فرانسوی هر دو زبان رسمی این کشور هستند. اکثریت جمعیت به مسیحیت، باورهای سنتی یا ادغام هر دو پایبند هستند. اکوتوریسم و کشاورزی، همراه با سرمایه گذاری بیشتر در آموزش، بهداشت، و شرکت خصوصی، عناصر کلیدی استراتژی توسعه ماداگاسکار هستند. در دوران راوالومانانا، این سرمایه گذاری ها باعث رشد اقتصادی قابل توجهی شد، اما مزایا به طور مساوی در سراسر کشور پخش نشد و تنش هایی را بر سر افزایش هزینه زندگی و کاهش استانداردهای زندگی در میان اقشار فقیر و برخی از اقشار طبقه متوسط ایجاد کرد. از سال ۲۰۱۷، اقتصاد به دلیل بحران سیاسی ۲۰۰۹–۲۰۱۳ ضعیف شده است و کیفیت زندگی برای اکثریت جمعیت ماداگاسکار پایین است. حدود ۹۰٪ از گونه های گیاهی و جانوری ماداگاسکار فقط در این جزیره زندگی می کنند.
ماداگاسکار (بازی ویدئویی). ماداگاسکار ( انگلیسی: Madagascar ) یک بازی ویدئویی در سبک بازی اکشن - ماجراجویی است که توسط اکتیویژن و در سال ۲۰۰۵ و در پلت فرم های نینتندو دی اس، گیم بوی ادونس، ایکس باکس، پلی استیشن ۲، مایکروسافت ویندوز، و گیم کیوب منتشر شده است.
ماداگاسکار (فیلم ۲۰۰۵). ماداگاسکار ( به انگلیسی: Madagascar ) پویانمایی رایانه ای است که در سال ۲۰۰۵ توسط استودیوی دریم ورکس ساخته و منتشر شد. داستان این فیلم در مورد چندین حیوان است که از باغ وحش مرکزی نیویورک به طور ناخواسته فرار می کنند و پا به دنیای وحش طبیعی می گذارند. آن ها به طور ناخواسته سر از جزیرهٔ ماداگاسکار درمی آورند. بن استیلر کمدین مشهور آمریکایی، جیدا پینکت اسمیت، کریس راک و دیوید شویمر از گویندگان اصلی این پویانمایی هستند.
قسمت دوم این فیلم در سال ۲۰۰۸ و با نام ماداگاسکار: فرار به آفریقا ساخته و منتشر شد. قسمت سوم این فیلم با نام ماداگاسکار ۳: تحت تعقیب ترین های اروپا ساخته و منتشر شد.
اسپین افی در مورد قبل از این ماجرای این فیلم ساخته و در ۷ سپتامبر سال ۲۰۲۰ در شبکه peacock منتشر خواهد شد. [ نیازمند منبع]
در پارک مرکزی نیویورک، گورخری به نام مارتی دهمین سال تولدش را جشن می گیرد. اما او آرزوهای بزرگتری دارد. او می خواهد به دنیای آزاد برود اما با مشکلات زیادی مواجه می شود. . . . . .
آلکس ( شیر ) مارتی ( گورخر ) گلوریا ( اسب آبی ) مِلمن ( زرافه )
بن استیلر در نقش الکس، یک شیر. تام مک گراث توضیح داد که «بن استیلر اولین بازیگری بود که از ما خواستیم بازی کند، و می دانستیم که می خواستیم شخصیت او، الکس، یک شیر بزرگ با جنبه های آسیب پذیر باشد».
کریس راک در نقش مارتی، گورخر دشتی. مک گراث این شخصیت را توضیح داد: "مارتی مردی است که فکر می کند ممکن است زندگی بیشتر از آنچه در باغ وحش است وجود داشته باشد. ما می خواستیم شخصیت او پرانرژی باشد، بنابراین به کریس راک گوش دادیم. "
دیوید شویمر در نقش ملمن، یک زرافه مشبک هیپوکندری که از میکروب ها می ترسد. هنگامی که آنها به دنبال صداپیشه برای ملمن بودند، به صدای شویمر در Friends گوش دادند و به گفته مک گراث، فکر کردند که "واقعاً زیبا به نظر می رسد. " به زرافه تبدیل شد.
جادا پینکت اسمیت در نقش گلوریا، اسب آبی قوی، با اعتماد به نفس، اما شیرین. مک گراث گفت که آنها تمام این ویژگی ها را در صدای پینکت اسمیت وقتی به او گوش دادند، پیدا کردند.
ساشا بارون کوهن در نقش پادشاه جولین سیزدهم، یک لمور دم حلقه ای و پادشاه لمورها. پادشاه جولین در ابتدا قرار بود فقط یک شخصیت «دو خطی» باشد تا اینکه بارون کوهن هشت دقیقه دیالوگ را بداهه با لهجه هندی اجرا کرد.
ماداگاسکار (کشتی). ماداگاسکار ( کشتی ) ( به انگلیسی: Madagascar ( ship ) ) یک کشتی به طول آن ۱۵۰  فوت ۷  اینچ ( ۴۵٫۹۰ متر ) بود. ماداگاسکار یک کشتی تجاری بزرگ انگلیسی بود که برای تجارت به هند و چین در سال 1837 ساخته شده بود و در سفر خود از ملبورن به لندن در سال 1853 ناپدید شد. ناپدید شدن ماداگاسکار یکی از رمز و رازهای بزرگ دریایی قرن نوزدهم بود.
معنی کلمه ماداگاسکار در فرهنگ فارسی
معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه عمومی
معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه ماداگاسکار

معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه آزاد فارسی

ماداگاسْکار (Madagascar)
نمایی از شهر آنتاناناریوو
نمایی از شهر آنتاناناریوو
موقعیت. کشور ماداگاسکار در دورابهای ساحل جنوب شرقی افریقا قرار دارد. اقیانوس هند از شمال و شرق و جنوب و تنگۀ موزامبیک از غرب آن را در میان گرفته اند. مساحت این کشور ۵۸۷,۰۴۰ کیلومتر مربع و شهر آنتاناناریوو پایتخت آن است.سیمای طبیعی. جزیرۀ کوهستانی ماداگاسکار، چهارمین جزیرۀ بزرگ جهان (به جز استرالیا)، ۱,۰۶۰ کیلومتر درازا دارد و پهنای آن از شرق به غرب ۳۶۰ کیلومتر است. رشته کوه های آنکاراترا، با ارتفاع حداکثر ۲,۶۴۴ متر (قلۀ تسیافاجاوُنا)، در مرکز و نیز رشته کوه های تساراتانانا، که منشأ آتشفشانی دارند، در شمال استخوان بندی این سرزمین را تشکیل می دهند؛ قلّۀ ماروموکوترو با ارتفاع ۲,۸۷۶ متر در کوه های شمالی، بلندترین نقطۀ کشور ماداگاسکار به شمار می آید. دامنه های شرقی کوه های مزبور با شیب تند به نوار باریک ساحلی اقیانوس هند منتهی می شود و دامنه های غربی آن به جلگه های نسبتاً پهن و وسیع ساحل تنگۀ موزامبیک پایان می یابد. رودخانه های این کشور، که جملگی از ارتفاعات مرکزی سرچشمه می گیرند و به سوی غرب روان می شوند، طولانی تر و رودهای دامنه های شرقی کوتاه تر و پرشیب ترند و آبشارهای بلند و زیبایی را در مسیر خود پدید می آورند. مهم ترین رودخانه های این کشور عبارت اند از بِتسیبوکا، مانگوکی، و ایکوپا. علاوه بر رودهای مزبور، دریاچه های زیبایی مانند دریاچۀ آلائوترا، که بیشتر در دهانۀ آتشفشان های خاموش این جزیره قرار دارند، از چشمگیرترین عوارض آبی سرزمین مذکور محسوب می شوند. خطوط ساحلی کشور ماداگاسکار تقریباً هنجار و بدون بریدگی است و خلیج آنتونژیل، در ساحل شمال شرقی، بزرگ ترین عارضۀ ساحلی این کشور است و جزیرک های نوسی بِه و نوسی بورائا بخش هایی از این سرزمین را تشکیل می دهند. این سرزمین به سبب داشتن خاک سرخ رنگ که نوعی گِلِ اُخراست و از ترکیبات آهن و دیگر مواد قرمزرنگ پدید آمده، به جزیرۀ بزرگ سرخ معروف است. کشور ماداگاسکار به شش ایالت تقسیم می شود و شهرهای مهم آن عبارت اند از آنتاناناریوو، آنتسیرانانا، فیانارانتسوآ، ماهاجانگا، توآماسینا و تولیارا. ماداگاسکار دارای اقلیم متنوع است. ارتفاعات آن معتدل و هوای آن نسبتاً مطلوب، و کرانه های آن از اقلیم مدارگانی متأثر است. بارندگی نواحی شمالی و شرقی آن فصلی و ارتفاعات آن نسبتاً خشک و جنوب آن نیمه خشک است. میانگین دمای شهر آنتاناناریوو در دی ماه ۲۱ درجۀ سانتی گراد، در تیرماه پانزده درجۀ سانتی گراد، و میانگین بارندگی سالانۀ آن ۱۳۵۰ میلی متر است. سراسر جزیرۀ ماداگاسکار تا چند سال پیش پوشیده از جنگل و علفزارهای بارانیِ انبوه بود. پاک سازی جنگل ها و ایجاد کشتزارها به نابودی بخش وسیعی از جنگل ها انجامیده تا جایی که فقط ۲۶ درصد از مساحت کشور را پوشش گیاهی فراگرفته است. این سرزمین به سبب جدابودن از سرزمین اصلی افریقا، حیات وحش خاص خود را دارد و انواع لموریا (میمون پوزه دار)، حشره خوار، تمساح، حربا و گونه های مختلف پروانه و پرنده حیات وحش آن را تشکیل می دهند.
اقتصاد. ماداگاسکار از نظر اقتصادی به کشاورزی سنتی وابسته است و ۷۵ تا ۸۰ درصد از نیروی کار آن در همین بخش اشتغال دارند. قهوه، وانیل، سیر، الیاف گیاهی، نیشکر، برنج، سیب زمینی، موز، انبه، و ذرت از محصولات کشاورزی این کشور به شمار می آیند. روند تولید مواد کشاورزی با رشد سریع جمعیت کشور هماهنگ نیست و صید ماهی نیز در وضعیت خیلی ابتدایی قرار دارد که حتی کفاف نیازهای داخلی را نمی دهد. کانی هایی چون کرومیت و گرافیت و مقدار کمی طلا و سنگ های قیمتی منابع زیرزمینی ماداگاسکار را تشکیل می دهند. صنعت ماداگاسکار بیشتر بر فرآوری مواد کشاورزی استوار است و تولید صابون، منسوجات، طناب های کنفی، شکر، و مواد غذایی و اخیراً نیز مونتاژ اتومبیل از فعالیت های صنعتی این کشور محسوب می شوند.
حکومت و سیاست. نوع حکومت ماداگاسکار جمهوری فدرال چندحزبی با دو مجلس قانون گذاری است. مجلس ملی ماداگاسکار از ۱۶۰ عضو انتخابی و مجلس سنای آن از ۹۰ عضو تشکیل می شود که ۶۰ عضو آن انتخابی اند و ۳۰ عضو دیگر را رئیس جمهور منصوب می کند و دورۀ نمایندگی آنان چهار سال است. رئیس جمهور این کشور با آرای همگانی و برای پنج سال برگزیده می شود و انتخاب و انتصاب نخست وزیر از وظایف اوست.
مردم و تاریخ. جمعیت ماداگاسکار حدود۲۰,۷۱۴,۰۰۰ نفر (۲۰۱۰) و تراکم نسبی آن۳۵.۳ نفر در کیلومتر مربع است. رشد سالانۀ جمعیت این کشور۲.۸ درصد است و ۹۹ درصد از این تعداد را مالاگاسی ها تشکیل می دهند. ۵۱ درصد از آنان مسیحی اند و ۷۷ درصد از مردم در روستاها به سر می برند. مالاگاسی و فرانسوی زبان های رسمی این کشور است. ماداگاسکار را احتمالاً دریانوردان اندونزیایی در قرن ۱۰م مسکونی کرده اند. افریقایی های بسیاری در قرن ۱۴م به این سرزمین مهاجرت کردند و در کنار اندونزیایی های مهاجر ساکن شدند؛ هم زمان، سوداگران عرب، آیین اسلام را در آن سامان اشاعه دادند. ماداگاسکاری ها و مالاگاسی ها طی قرن های گذشته درهم آمیخته اند، اما نزدیکی زبان آنان با مردم اندونزی همچنان محفوظ و محسوس است. بازرگانان فرانسوی در قرن ۱۶ به این جزیره وارد شدند و ماندگاه هایی برای خود تأسیس کردند؛ آنان از سلطان محلی حمایت کردند و به مبادلۀ اسلحه و برده پرداختند. رادامای اول، سلطان ماداگاسکار (۱۸۱۰ـ۱۸۲۸)، ارتش این کشور را سازمان دهی کرد و الفبای لاتین را برای تحریر زبان ملی کشور برگزید و با اعراب و اروپاییان روابط دوستانه برقرار کرد. با مرگ او، فرانسوی ها به خاک ماداگاسکار دست اندازی کردند و با تملک بهترین اراضی به کشت نیشکر، پنبه، و قهوه پرداختند. بهره کشی خشونت آمیز از بومیان به شورش آنان انجامید؛ این سرزمین در ۲۶ ژوئن ۱۹۶۰ به استقلال دست یافت و میلیبرت تسیرانانا، رهبر حزب سوسیال دموکرات، به سمت نخستین رئیس جمهور کشور انتخاب شد. در ۱۹۹۸ با تجدید نظر در قانون اساسی، ایالت های شش گانۀ کشور به خودگردانی داخلی دست یافتند و نظام کشور به جمهوری فدرال مبدل شد.

معنی کلمه ماداگاسکار در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] جمهوری ماداگاسکار یا مالاگاسی، از کشورهای جنوب شرقی آفریقا و جزیره ای در آب های اقیانوس هند است. اسلام در فاصله قرن ششم تا قرن نهم قمری توسط مهاجران مسلمان در این منطقه گسترش یافت. بنا بر گزارش مرکز تحقیقات پیو مسلمانان در ۲۰۱۰ میلادی ۲۲۰ هزار تن از جمعیت ماداگاسکار را تشکیل می دادند و شمار آنان رو به رشد است.
تشیع در اوایل دهه ۱۹۳۰ م توسط مهاجران خوجه اثناعشری به این منطقه راه یافت. علاوه بر شیعیان خوجه اثناعشری حدود ۵ هزار شیعه بومی و شماری بهره در ماداگاسکار زندگی می کنند. از جمیعت شیعیان ماداگاسکار آمار دقیقی در دست نیست. تعداد آنان را از ۲۲۰ تا ۲۰ هزار تن تخمین زده اند که کمتر از ۱٪ جمعیت این کشور است.
شبکه رادیویی صوت الحکمة و مرکز بلال مسلم میشن وابسته به خوجه های اثناعشری از مراکز شیعیان در این منطقه است.

جملاتی از کاربرد کلمه ماداگاسکار

این مجموعه فیلم‌ بیش از ۱.۸ میلیارد دلار فروش داشت و پاندای کونگ‌فوکار را به دهمین فرنچایز انیمیشنی پرفروش و سومین فرنچایز پرفروش دریم ورکس انیمیشن پس از ماداگاسکار و شرک تبدیل کرد.
این گونه پرنده بوم‌زاد ماداگاسکار است. زیستگاه طبیعی این پرنده جنگل‌های سرزمین‌های پست است.
کانال موزامبیک یک نقطه جنگ جهانی دوم در طول نبرد ماداگاسکار بود .
از قرن ۱۷ میلادی به بعد، الفبای سورابه در کل جزیرهٔ ماداگاسکار فراگیر شد و در اواخر قرن ۱۸ میلادی، پادشاه وقت ماداگاسکار (پیش از استعمار فرانسه)، دستور داد که متون تاریخی به خط سورابه به تمامی کودکان دربار آموزش داده شود. در سال ۱۸۲۳، شاه بعدی ماداگاسکار، با درخواست کمک از مبلغین مسیحی، الفبای لاتین را در ماداگاسکار رسمی نمود. از آن سال به بعد، الفبای رسمی مالاگاس لاتین می‌باشد.
این استان تنها استان بدون ساحل کشور ماداگاسکار است.
وی بازیگر فیلم‌هایی همچون رئیس مزرعه، افرو سامورایی، ماجراجویی‌های جیمی نوترون: پسر نابغه، آواتار: افسانه کورا، پنگوئن‌های ماداگاسکار (صداپیشه) بوده است.
آنتاناناریوو یکی از استان‌های کشور ماداگاسکار است.
، از نظر ژیزمان کمیاب است و بیشتر در روسیه (اورال مرکزی)، زیمبابوه، تانزانیا، برزیل، برمه و ماداگاسکار یافت می‌شود.
کاربرد آن: گاه به عنوان سنگ ظریف و تزئینی مصرف می‌شود.، از نظر ژیزمان فراوان است و بیشتر در آلمان، لهستان، فنلاند، سوئد، روسیه، ماداگاسکار، کانادا، آمریکا، برزیل، سری لانکا، ژاپن، استرالیا یافت می‌شود.
کولت در آنتسیرانانا، ماداگاسکار به دنیا آمد.