لوکه
معنی کلمه لوکه در لغت نامه دهخدا

لوکه

معنی کلمه لوکه در لغت نامه دهخدا

لوکه. [ ک َ / ک ِ ] ( اِ ) مطلق آرد را گویند، خواه آرد گندم باشد و خواه آرد غیر گندم. || آردی را نیز گویند که گندم و نخود و آنچه از آن آرد کرده باشند بریان کرده باشند. ( برهان ). آرد. پِسْت. ( جهانگیری ) :
من که مهر تو از خدا خواهم
کاروان کرنج و لوکه قند
تا کیم دفع عشوه خواهی داد
چند از این انتظار آخر چند.کمال اسماعیل.|| پنبه که پنبه دانه از او جدا کرده باشند و هنوز حلاجی نشده باشد. || آواز گربه. || ناله سگ. ( برهان ). زوزه.

معنی کلمه لوکه در فرهنگ معین

( ~ . ) (اصت . ) آواز و نالة گربه و سگ .
(کِ یا کَ ) ۱ - آرد (مطقاً ). ۲ - آردی که از گندم و نخود بریان شده به دست آید، آرد پست .
( ~ . ) (اِ. ) پنبه که پنبه دانه را از آن جدا کرده باشند و هنوز حلاجی نشده باشد.

معنی کلمه لوکه در فرهنگ عمید

۱. آرد گندم یا جو.
۲. آرد بریان کرده.
۳. پنبه ای که پنبه دانه را از آن جدا کرده باشند.

معنی کلمه لوکه در فرهنگ فارسی

( اسم ) آواز و نال. گربه وسگ .

معنی کلمه لوکه در دانشنامه عمومی

لوکه ( به اسپانیایی: Luque ) شهری در کشور پاراگوئه، ناحیه مرکزی است که جمعیت آن در سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۱۷۶٬۴۳۳ نفر بوده است.
لوکه (ایوانگیتسا). لوکه ( به صربی: Luke ) یک منطقهٔ مسکونی در صربستان است که در ایوانئیتسا واقع شده است. لوکه ۳۶٫۷۴ کیلومتر مربع مساحت و ۹۳۹ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه لوکه در فرهنگ معین
معنی کلمه لوکه در فرهنگ عمید

معنی کلمه لوکه در ویکی واژه

آرد (مطقاً)
آردی که از گندم و نخود بریان شده به دست آید؛ آرد پست.
آواز و نالة گربه و سگ.
پنبه که پنبه دانه را از آن جدا کرده باشند و هنوز حلاجی نشده باشد.
لوکَّ
جمع کردن،به شکل بقچه درآوردن،
فرهنگ واژگان گویش نیشابور

جملاتی از کاربرد کلمه لوکه

او بک برنامه پژوهشی در مورد وبا را در ایران انجام داد. خود کلوکه شاهد دو همه‌گیری در سال‌های ۱۸۴۶ و ۱۸۵۳ بود. او در مورد شرایط بهداشتی کشور و همچنین آب‌وهوای آن مشاهداتی انجام داد. وی به دلیل مشارکت در دیپلماسی فرانسه در ایران صلیب لژیون دونور را دریافت کرد. به گفته یک داستان در سال ۱۸۵۵ دستیار بومی وی به اشتباه یک لیوان رنگ مگس اسپانیایی را به جای برندی برای او ریخت؛ وقتی کلوکه متوجه شد چه اتفاقی افتاده یک لیوان دیگر از آن نوشید تا کمتر درد بکشد. یاکوب ادوارد پولاک در سال ۱۸۵۶ جانشین او شد.
با روی کار آمدن دوباره طالبان در ۲۰۲۱، ۴۵۰,۰۰۰,۰۰۰$ از اموال این کشور در ماه اوت بلوکه و در پی ارزش افغانی دچار کاهشی بیش از ۱۱٪ شد. در سال ۲۰۲۳ طالبان به‌کارگیری از هرگونه ارز غیر از افغانی را ممنوع کرد.
قوله: «وَ لَهُ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ» خلقا و ملکا فکیف یکون ولدا و بینهما تناف. ملک و ولادت هرگز بهم جمع نیاید و همچنین ملک و نکاح که میان ایشان منافاتست، کسی که فرزندی دارد نتواند بود که آن فرزند ملک وی باشد، و نه کسی که زنی دارد آن زن در آن حال که منکوحه ویست مملوکه وی تواند بود، پس میدان که هر که در آسمان و زمین همه رهی و بنده‌اند خدای را عزّ و جل، همه مملوک و مصنوع ویند، دعوی ولادت بر وی باطل و او جل جلاله از آن مقدس و منزه.
و قیل: کانوا یاخذون الرّشی من ملوکهم و کبرائهم و یکتمون. نبوّة النبی ص عن جهّالهم. وَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ ای یصرفون الناس عن الایمان بمحمد ص. وَ الَّذِینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ... الآیة. در تفسیر آورده‌اند که در سبب نزول این آیت میان معاویه و ابو ذر در شام مناظره رفت.
وی یکی از طراحان تسلط سوریه بر لبنان در مقابل آمریکا بود و به همین دلیل نیز دارایی‌های وی در سال ۲۰۰۶ از طرف آمریکا بلوکه شد.
گفت مملوکه ای به مالک خویش کز قفایش گرفت راه فساد
لویی آندره ارنست کلوکه (زاده ۱۱ اکتبر ۱۸۱۸ – پاریس; درگذشته ۱۸۵۵، تهران) پزشک فرانسوی ساکن ایران در دوره قاجار در دوره حکومت محمدشاه و ناصرالدین‌شاه بود. وی همچنین از سال ۱۸۴۶ تا ۱۸۵۵ به عنوان سفیر فرانسه در تهران خدمت کرد.
دوم آنکه در هر امری از امور، به قدر مقدور پاس شریعت غرا و حفظ احکام ملت بیضا را مکنون ضمیر منیر، و پیشنهاد خاطر حق پذیر گرداند، تا در شماتت مخالفین بر اهل اسلام باز، و زبان طعن و ملامت اعادی دین را بر خود دراز نگرداند و چون ملوک و سلاطین، پاس این معنی را بدارند، و در ترویج دین، و اجرای حکم آن اهتمام نمایند، به حکم «الناس علی دین ملوکهم»، احدی از حکام و عمال هر دیار، و سایر متوطنین بلاد را، مجال انحراف ورزیدن از آن نباشد و از برکت دین قویم، خانه دین و دنیای خود، و کافه رعایا آباد و معمور گردد.
آیلوکه ۱۰٫۳ کیلومترمربع مساحت و ۳۲۱ نفر جمعیت دارد و ۵۶۹ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده‌است.
با کالوکه ازدواج کرد و از او صاحب اندومیون شد که بنیادگذار الیس است.
آب مهارلوکهنه از جمله چشمه‌های شهرستان سروستان در استان فارس است.
و در فضیلت ماه رمضان علی الجملة در خبر می‌آید که مصطفی ع در آخر ماه شعبان خطبه کرد، و گفت: یا ایها الناس قد اظلّکم شهر عظیم، شهر اوّله رحمة و اوسطه مغفرة و آخره عتق من النّار، شهر فیه لیلة خیر من الف شهر، من تقرّب الی اللَّه تعالی فیه بخصلة من خصال الخیر کان کمن ادّی فریضة فیما سواه (و من ادّی فیه فریضة کان کمن ادی سبعین فریضة فیما سواه، و هو شهر الصبر، و الصبر ثوابه الجنّة، و هو شهر المساواة، و شهر یزداد فیه رزق المؤمن، من فطر صائما کان مغفرة لذنوبه، و کان له اجره من غیر ان ینقص من اجره شیئا.» قلنا یا رسول اللَّه لیس کلّنا یجد ما یفطر به الصائم، قال رسول اللَّه «یعطی اللَّه هذا الثواب، من فطر صائما علی مذقة لبن او تمرة او شربة ماء، و من اشبع صائما سقاه اللَّه من حوضی شربة لا یظمأ حتی یدخل الجنة و من خفّف عن مملوکه فیه، غفر اللَّه له و اعتقه من النار، فاستکثروا فیه من اربع خصال: خصلتین ترضون بهما ربکم، و خصلتین لا غنی بکم عنهما، فامّا الخصلتان اللتان ترضون بهما ربکم: فشهادة ان لا اله الا اللَّه، و الاستغفار. و امّا اللّتان لا غنی بکم عنهما، فتسألون اللَّه الجنة و تتعوّذون به من النار.»
قال ابن عباس لو لم یقل من النّاس لزاحمتکم فارس و الرّوم و فارس یومئذ ارض المجوس و ملوکهم. و قیل معناه افرض حجّ البیت علی النّاس و حبّب الیهم ذلک لیسرعوا الیه، «وَ ارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ» لذلک یجبی الیه ثمرات کلّ شی‌ء من مشارقها و مغاربها فلا تری خیار الثّمرات شرقیها و غربیها، رطبها و یابسها بارض غیر مکّة لدعوة ابراهیم علیه السّلام، «لَعَلَّهُمْ یَشْکُرُونَ» کی یوحّدوک و یعظّموک.
کلوکه شاه را در سال ۱۸۵۲ در پی سوءقصد نافرجام پیروان سید علی‌محمد باب معالجه کرد و گلوله‌ای را از یکی از زخم‌هایش خارج نمود. وقتی پس از این حادثه بسیاری از پیروان باب دستگیر شدند، از مقامات عالی‌رتبه دربار دعوت شد تا با شرکت در اعدام‌ها وفاداری خود را نشان دهند. گلوگه در هیچ اعدامی شرکت نکرد و اظهار داشت که این کار سوگندنامه بقراط او را نقض می‌کند.