لبنان

معنی کلمه لبنان در لغت نامه دهخدا

لبنان. [ ل ُ ] ( اِخ ) تثنیه لبن ، دو کوهند نزدیک مکه و بدان دو لبن الاسفل و لبن الاعلی گویندو بالای آن دو کوهی است مبرک نام. ( معجم البلدان ).
لبنان. [ ل ُ ] ( اِخ ) ( جبل... یا کوه... ) نام کوهستان سوریه که به داشتن درختان سدر عالی مشهور است و بموازات دریا بطول 130 هزار گز کشیده شده و مرتفعترین قله آن سه هزار گز بلندی دارد. یاقوت گوید: نام کوهی که از عرج که میان مکه و مدینه است تا به شام کشیده است و مشرف بر حمص است و آن قسمت که به اردن است جبل الجلیل و آن قسمت که به دمشق است سنیر و به حلب و حماة و حمص ، لبنان نام دارد و از آنجا به انطاکیه و مصیصه متصل شود و آنجا لکام نام گیرد و سپس به ملطیه و سمیساط و قالیقلا تا بحر خزر کشیده شود و آنجا قبق خوانده شود و گویند در این کوه هفتاد زبان متکلم باشند و هر صاحب زبانی زبان دیگری درنیابد مگر ترجمان. و در این کوه ناحیتی است به حمص جلیل و در آن انواع میوه ها و زروع باشد بی آنکه کشت کنند و از صلحای ابدال بدانجا مقیم باشند. ( معجم البلدان ). حمداﷲ مستوفی در ذکر کوه البرز گوید: کوه عظیم است متصل باب الابواب... طرف غربش که به جبال گرجستان پیوسته است کوه لگزی خوانند و در صورالاقالیم آمده که در کوه لگزی امم فراوان میباشد چنانکه بهفتاد و چند زبان سخن میگویند و در آن کوه عجایب بسیار میباشد و چون بشمشاط و ملطیه رسد قالیقلا خوانند و چون به انطاکیه و مصیصه رسد لکام گویند و آنجا فارق است میان شام و روم و چون به میان حمص و دمشق رسد لبنان خوانند و چون بوسط مکه و مدینه رسد عرج گویند. ( نزهة القلوب چ اروپا صص 191-192 ). و هم او در ذکر عجایب آرد: و دیگر در عجایب المخلوقات آمده که در حمص شام کوهی است که آن را لبنان خوانند از همه نوعی در آنجا میوه هست خودروی و بی آنکه آن را کسی تیمار کندثمره نیکو دارد اما طعم و بویش آنجا نیکو نبود و چون از آنجا بیرون برند و بر نهر الثلج بگذرانند بوی و طعم خوش گیرد. ( نزهةالقلوب چ اروپا ص 289 ). در عقدالفرید ذیل عنوان « ومن وحی اﷲ تعالی الی انبیائه » آمده : مما اوحی اﷲ تعالی الی موسی فی التوراة: یا موسی بن عمران یا صاحب جبل لبنان. انت عبدی و انا الهک الدیان لاتستذل الفقیر و لاتغبط الغنی [ بشی یسیر ] و کن عند ذکری خاشعاً و عند تلاوة و حیی طائعاً اسمعنی لذاذة التوراة بصوت حزین. ( عقدالفرید ج 3 ص 91 ). چنانکه گفته شد چوب سدر از جبل لبنان آرند و در کتیبه داریوش بزرگ آنجا که گوید: پر کردن محل از ریگ و ساختن آجر کار مردم اکد بود چوب سدر که استعمال شده آن را از محلی آورده اند که کوه نامیده میشود، مراد از کوه همین جبل لبنان است. ( ایران باستان ج 2 ص 1605 و 1560 ). صاحب برهان گوید: نام کوهی نزدیک حمص که مسکن فقرا و اولیأاﷲ و اقطاب است. ( برهان ) :

معنی کلمه لبنان در فرهنگ فارسی

کشوری است جمهوری در آسیای غربی و محدود است از باختر به بحرالروم ( مدیترانه ) از جنوب به فلسطین از خاور به سوریه و از شمال به نهرالکبیر . مساحت ۱٠۴٠٠ کیلومتر مربع با جمعیت ۳/٠٠٠/٠٠٠ تن سکنه . پایتخت آن شهر بیروت و شهرهای مهمش عبارتند از : طرابلس شرق صور و صیدا . کشوریست کشاورزی و محصولات آن : مرکبات میوه غله زیتون . و دارای صنایع غذایی و بافندگی است . معادن آن عبارتند از : نفت و آهن و سرب . لبنان یکی از جایگاههای گردش و جهانگردی خاورمیانه است و در شهر بیروت مراکز علمی و هنری با ارزشی وجود دارد . کشور مذکور سابقا جز امپراتوری عثمانی بود و در سپتامبر ۱۹۲٠ م . مستقل گردید و سپس از ۱۹۲٠ تا ۱۹۴۱ م . کاملا مستقل شد و رژیم جمهوری را انتخاب کرد . رئیس جمهور هر ۶ سال یک بار انتخاب میشود . دین مردم لبنان اسلام و مسیحیت و زبان رسمی کشور عربی است .
صاحب حبیب السیر آرد : در روضه الاحباب مذکور است که در این سال فوجی از اهل هدایت در بلده رمله بعار لبنان در آمدند در آ نجا تختی مذهب دیدند مردی مرده بر زبر آن خفته در یک جانب آن میت لوحی مجسم از طلا یافتند که سطری چند به لغت رومی بر آن نگاشته بودند . مضمون سطور آنکه من سبا ولد نواسم که بشرف ملازمه عیص بن اسحق ع مشرف گشتم و مدتی به دولت و اقبال گذرانیدم و در دار دنیا عجایب بلا انتها مشاهده کردم در چله تموز بکرات باریدن برف و تگرگ دیدم باید که مثال این امور بنظر کسی در آید تعجب نکند ..... و این شرح البته معجول و افسانه است .

معنی کلمه لبنان در دانشنامه آزاد فارسی

لُبنان (Lebanon)
مسجد حریری، بیروت
مسجد حریری، بیروت
مسجد حریری، بیروت
موقعیت. جمهوری لبنان در آسیای غربی و در ساحل شرقی دریای مدیترانه جا دارد. این کشور از شمال و شرق به سوریه، از جنوب به سرزمین های اشغالی قدس، و از غرب به دریای مدیترانه محدود می شود. مساحت آن ۱۰,۴۰۰ کیلومتر مربع و پایتخت آن شهر بیروت است.سیمای طبیعی. کشور کوچک لبنان، که درازای آن از شمال به جنوب ۲۱۷ کیلومتر و حداکثر پهنای آن ۸۰ کیلومتر است، سرزمینی کوهستانی است. کوه های این کشور، که از شمال شرقی به سوی جنوب غربی و به موازات خط ساحلی دریای مدیترانه کشیده شده اند، استخوان بندی آن را تشکیل می دهند. دامنۀ غربی کوه های مزبور با شیب تند به نوار ساحلی باریک دریای مدیترانه و دامنه های شرقی آن به درّۀ حاصل خیز بقاع (البقاع) منتهی می شود. کوه های لبنان از قلّه های متعددی تشکیل شده که رو به جنوب غربی از ارتفاع آن ها کاسته می شود و بلندترین نقطۀ کشور، کوه قُرنه السودا با ارتفاع ۳,۰۸۸ متر، در شمال آن جا دارد. درّۀ بقاع، که به موازات رشته کوه های اصلی قرار دارد، در واقع بخشی از درّۀ کافت بزرگ است و دیوارۀ شرقی آن به کوه های جبل الشرقی می پیوندد. کوه های مزبور کشور لبنان را از سوریه جدا می کند و بلندترین نقطۀ آن، کوه هرمون(حرمون) با ارتفاع ۲,۸۱۴ متر، در انتهای جنوبی و روی خط مرز سوریه قرار دارد. دو رودخانۀ مهم لبنان، شامل لیتانی، با درازای ۱۴۵ کیلومتر، و اورونتس (یا نهرالعاصی) در درّۀ بقاع جریان دارند. و رودخانه های دامنۀ غربی، کلاً کوتاه و پرشیب اند. این کشور به شش استان و یک بخش شهری (پایتخت) تقسیم می شود و شهرهای مهم آن عبارت اند از بیروت، طرابلس، زهله، صیدون، و نبطیه. اقلیم لبنان مدیترانه ای است. تابستان های آن گرم و خشک و طولانی و زمستان هایش خنک و مرطوب و نسبتاً کوتاه است. نواحی ساحلی این کشور بسیار مرطوب و بارندگی های آن به ماه های زمستان منحصر است و ارتفاعات آن اغلب از برف پوشیده می شود (نام لبنان از واژۀ سامی قدیمی لَبَن به معنای سفید اقتباس شده است که به کوه های پوشیده از برف اشاره دارد). میانگین دمای شهر بیروت در دی ماه سیزده درجۀ سانتی گراد، در تیرماه ۲۷ درجۀ سانتی گراد، و میانگین بارندگی سالانۀ آن ۸۹۳ میلی متر است. جنگل زدایی و قطع درختان که روند سالانۀ آن به هشت درصد و حجم چوب های آن به ۴۱۲هزار متر مکعب می رسد، محیط زیست لبنان را به شدت تهدید می کند، به گونه ای که وسعت جنگل های کشور، که در ۱۹۹۰ به ۷۸هزار هکتار بالغ می شد، در سال ۲۰۰۰ به ۴۰هزار هکتار تقلیل یافته است. درختان سدر، که نماد ملی این کشورند و ارتفاعات شمالی را مستور کرده اند، زیر نظارت شدید دولت قرار دارند و پستان داران کوچکی مانند گربۀ وحشی، سمور، خارپشت، سنجاب، خرگوش، و امثال آن، حیات وحش این کشور را تشکیل می دهند.
اقتصاد. لبنان طی سال های جنگ از نظر اقتصادی به شدت آسیب دیده است. این کشور، که زمانی به سوئیس خاورمیانه موسوم بود، موقعیت اقتصادی خود را از دست داده است؛ بانک ها و شرکت های بزرگ نیز، نمایندگی های خود را در کشور مذکور تعطیل و اقتصاد بیمار آن را به حال خود رها کرده اند. در حال حاضر کشاورزی عمدتاً به نواحی ساحلی دریای مدیترانه منحصر است و از ۱۸۰هزار هکتار اراضی زیر کشت سابق فقط حدود ۱۰۰هزار هکتار به زیر کشت رفته است. گندم، چغندرقند، سیب زمینی، انگور، مرکبات، صیفی جات، سیب، موز، زیتون و محصولات جالیزی مهم ترین فرآورده های آن را تشکیل می دهند. گوسفند، گاو، بز، خوک و ماکیان نیز محصولات دامی آن را تأمین می کنند.
حکومت و سیاست. نوع حکومت لبنان جمهوری چندحزبی با یک نهاد قانون گذاری است. مجلس ملی لبنان ۱۲۸ عضو دارد که مردم آنان را برای چهار سال انتخاب می کنند. دورۀ ریاست جمهوری این کشور شش سال است و رئیس جمهور را مجلس ملی انتخاب می کند. رهبر حزب حائز اکثریت نیز سِمت نخست وزیری و تشکیل هیئت دولت را برعهده دارد.
مردم و تاریخ. جمعیت لبنان حدود۴,۲۲۸,۰۰۰ نفر (۲۰۱۰) و تراکم نسبی آن۴۰۶.۵ نفر در کیلومتر مربع است. رشد سالانۀ جمعیت این کشور۱.۵ درصد است و لبنانی ها ۸۳ درصد از جمعیت آن را تشکیل می دهند. ۵۳ درصد از مردم این کشور مسلمان و ۸۵ درصد از آنان شهرنشین اند. زبان رسمی لبنان عربی و فرانسه است. لبنان را فنیقی ها در حدود ۳۰۰۰پ م مسکونی کردند. از ۳۵۶ تا ۳۲۳پ م در تصرف اسکندر مقدونی بود و در قرن اول م ضمیمۀ امپراتوری روم شد. گروهی از مسیحیان سوری با نام مارونی ها در آغاز قرن ۷م در نواحی شمالی لبنان امروزی ساکن شدند و دروزی۵ ها و شیعیان امامیه نواحی جنوبی کشور را برای سکونت برگزیدند و مسلمانان سنّی نیز نواحی ساحلی را برای زندگی انتخاب کردند. لبنان در قرن ۱۱م به اشغال صلیبیون مسیحی درآمد، سپس ضمیمۀ امپراتوری مملوک مصر و سوریه شد و در ۱۵۱۶ به تصرف امپراتوری عثمانی درآمد. اختلاف میان مارونی های شمال و دروزی های جنوب به جنگ داخلی ۱۸۴۰ انجامید؛ فرانسوی ها، که از مسیحیان مارونی حمایت می کردند، عملاً در امور لبنان دخالت کردند و در ۱۸۶۲ سلطان عثمانی را وادار نمودند که به لبنان خودمختاری داخلی اعطا کند و در ضمن تحت الحمایگی لبنان از فرانسه را بپذیرد. در پایان جنگ جهانی اول، تحت الحمایگی سوریه و لبنان از فرانسه به رسمیت شناخته شد و در جنگ جهانی دوم و پس از سقوط دولت فرانسه به تصرف انگلستان و فرانسۀ آزاد درآمد. این کشور در ۲۲ نوامبر ۱۹۴۳ به استقلال کامل رسید و بشارةالخوری نخستین رئیس جمهور لبنان شد. اختلافات قومی، و قرارگرفتن لبنان در منطقۀ ناآرام و پرآشوب خاورمیانه، و تجاوزات اسرائیل شرایط ناگواری را بر لبنان تحمیل کرده که موجب جنگ های ناخواسته و بی ثباتی سیاسی این کشور شده است.

معنی کلمه لبنان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جمهوری لبنان (الجمهوریه اللبنانیه) کشوری کوچک، زیبا و کوهستانی در خاورمیانه و در سمت شرقی دریای مدیترانه است. لبنان از سمت شمال و شرق با سوریه و از جنوب با اسرائیل هم مرز می باشد. پرچم لبنان به شکل یک درخت سدر سبزرنگ با پس زمینه سفید در وسط با دو حاشیه قرمز در بالا و پایین می باشد. بنا به ساختار خاص قومی و اجتماعی، لبنان ساختار و نظام سیاسی ویژه ای دارد و قدرت سیاسی در بین قومیت ها و مذاهب مختلف تقسیم گردیده است.
تا پیش از جنگ های داخلی در لبنان (۱۹۹۰ ۱۹۷۵)، لبنان کشور آرام و زیبایی بود و بیروت پایتخت آن به عروس خاورمیانه شهرت داشت و درآمد کشور از بابت توریسم، کشاورزی و بانکداری مطلوب ارزیابی می گردید. بیروت به نوعی پایتخت بانکی جهان عرب محسوب می گردید و «سوئیس خاورمیانه» نیز از آن نام برده می شد. زیبایی های طبیعی و امنیت مطلوب، موجبات جذب سرمایه های خارجی را تا پیش از جنگ های داخلی در لبنان فراهم آورده بود و بیروت از سوی برخی به پاریس خاورمیانه نیز مشهور بود.
موقعیت جغرافیایی
لبنان در منطقه جنوب غربی آسیا واقع است و ساحلی به طول ۲۲۵ کیلومتر با دریای مدیترانه دارد. لبنان ۳۷۵ کیلومتر با سوریه و ۷۹ کیلومتر با اسرائیل مرز مشترک دارد. قسمتی از مرز جنوبی لبنان که همچنان تحت اشغال اسرائیل است مزارع شبعا نام دارد.وسعت لبنان ۱۰۴۵۲ کیلومتر مربع می باشد و از لحاظ بزرگی، رده ۱۶۶ را در بین کشورهای جهان داراست. لبنان دارای آب و هوای معتدل مدیترانه ای با زمستان های سرد و بارانی و تابستان های گرم و شرجی است.میزان بارش باران و برف در لبنان بالاست. قسمت های شرقی و شمالی در قیاس با کوه های غربی لبنان به دلیل مسافت دورتر از دریا میزان بارش کمتری دارد. لبنان دارای جنگل های وسیع درختان سدر می باشد که سدر به نماد ملی لبنان نیز تبدیل شده است. لبنان شامل ۶ استان و ۲۵ ناحیه است. نواحی خود به چندین منطقه تقسیم می شوند که این نواحی نیز شامل چندین شهر و روستا می باشند. استان های لبنان شامل استان بیروت (که تنها محدود به شهر بیروت می گردد)، استان بقاع (که شامل نواحی هرمل، بعلبک، زهله، بقاع غربی و رایشه می گردد)، استان نبطیه (جبل عامل) که شامل نبطیه، حصبیه، مرجعیون و نبت جبیل می گردد، استان شمالی (الشمال) شامل ۷ ناحیه عکار، طرابلس، زغرتا، بشری، البترون، الکوره و المینیه دانیه می گردد، استان جنوبی (الجنوب) شامل صیدا، صور و جزین و استان جبل لبنان (جبل البنانیه) شامل جمیل، کسروان، المتن، بعبدا، عالیه، و الشموف می باشد.
ساختار جمعیتی و مذهبی
به خاطر حساسیت های سیاسی و مذهبی هیچ سرشماری رسمی تا سال ۱۹۳۲ در لبنان صورت نپذیرفته بود. برطبق آخرین آمار (ژوئیه ۲۰۰۶)، جمعیت لبنان ۰۰۰. ۸۷۴. ۳ برآورد شده است. ۶۰ درصد از جمعیت لبنان مسلمان (سنی، شیعه، دروزی و علوی) و ۴۰ درصد مسیحی هستند (غالبا مارونی، ارتدوکس یونانی، کاتولیک یونانی، کلیسای آشوری و ارضی) می باشند.لبنان دارای جمعیت کوچکی از کردها نیز می باشد که از مناطق شمالی سوریه و جنوب شرق ترکیه مهاجرت نموده اند و بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده می شوند که در مناطق سنی نشین زندگی می کنند. کردها طی سال های اخیر توانسته اند شهروندی دولت لبنان را کسب نمایند. شیعیان (به تنهایی) بزرگ ترین فرقه در لبنان می باشند.حدود ۱۶ میلیون نفر با نسب و اصالت لبنانی در سراسر دنیا زندگی می کنند. برزیل دارای بزرگ ترین جوامع لبنانی است. آرژانتین، استرالیا، کانادا، کلمبیا، فرانسه، انگلیس، مکزیک، ونزوئلا و آمریکا دارای جوامع لبنانی بزرگی هستند.حدود ۴۰۰ هزار نفر آواره فلسطینی نیز از سال ۱۹۴۸ در لبنان زندگی می کنند.
تاریخ لبنان
...
[ویکی شیعه] لُبنان کشوری آسیایی در حاشیه دریای مدیترانه است که سابقه تمدنی چندین هزار ساله دارد. این منطقه در گذشته بخشی از شام بود و پس از فروپاشی دولت عثمانی به عنوان کشوری مستقل درآمد. اکثر جمعیت این کشور مسلمان هستند. البته طوایف متعدد دیگری نیز در لبنان سکونت دارند. حدود ۳۰ درصد جمعیت این کشور شیعه هستند.
از اوایل دهه هفتاد قرن بیستم با تلاش های امام موسی صدر و تشکیل مجلس اعلای شیعیان لبنان و جنبش امل، انسجام و تاثیرگذاری شیعیان این کشور چندین برابر شد و امروزه حزب الله لبنان از تاثیرگذارترین احزاب و تشکیلات سیاسی و نظامی در لبنان به شمار می آید.
این کشور همسایه فلسطین اشغالی است و بارها مورد هجوم صهیونیست ها قرار گرفته و آسیب های انسانی و اقتصادی زیادی را متحمل شده است. در سال های گذشته مردم لبنان از ناحیه رژیم صهیونیستی احساس ناامنی می کردند و به همین دلیل است که بخش زیادی از مردم این کشور در خارج از لبنان زندگی می کنند. اسرائیل بخش هایی از این کشور از جمله بیروت (۱۹۸۲م) را نیز اشغال کرده بود که با مقاومت مردمی ناچار به عقب نشینی شد.
[ویکی اهل البیت] لبنان کشوری کوچک و کوهستانی در غرب آسیا و خاورمیانه و در کنار کرانه خاوری دریای مدیترانه است که پایتخت آن شهر بندری بیروت است. لبنان از شمال و شرق با کشور سوریه، از جنوب با کشور اسراییل و از غرب با دریای مدیترانه همسایه است و جزیره قبرس نیز در نزدیکی سواحل این کشور قرار دارند.
واژه لبنان از واژه سامی «لبن» که اشاره به قله های سفید کوهستان های لبنان دارد، گرفته شده است. تا قبل از جنگ داخلی ۱۹۹۰-۱۹۷۵ لبنان کشوری متمول در منطقه و پایتخت بانکداری جهان عرب محسوب می شد و تعداد زیادی توریست را جذب خود می کرد تا حدی که بیروت را به عنوان پاریس خاورمیانه می شناختند و همچنین به دلیل قدرت مالی بسیار لبنان را به عنوان سوئیس خاورمیانه می شناختند.
بلافاصله بعد از پایان جنگ تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا اقتصاد را بهبود بخشند و زیرساختهای کور را از نو بسازند که نتایج مثبت آن در سالهای اخیر آشکار شده است. تا قبل از ابتدای سال ۲۰۰۶، کشور به ثبات و بازسازی لبنان به پایان رسید و تعداد بسیاری توریست به گردشگاههای لبنان سرازیر شدند. اما با شروع جنگ اسرائیل لبنان در ۱۲ ژوئیه ۲۰۰۶ تعداد بسیاری نظامی و غیرنظامی صدمه دیدند و خسارات بسیاری به زیرساختهای کشور وارد شد و جمعیت گسترده ای بی خانمان شدند. از سپتامبر ۲۰۰۶ دولت لبنان برنامه رسیدگی به اموال مخروبه بیروت، طیر و دیگر دهات واقع در جنوب لبنان را شروع کرده است.
لبنان زادگاه فینیقی ها بوده که مردمانی دریانورد بوده اند و قبل از ظهور اسکندر کبیر در مدیترانه پخش شده بودند.
کارتهاج که رم را تهدید می کرد یک قبیله فینیقی بوده است. اسکندر تایر را سوزاند که شهر اصلی فینیقی ها بود و استقلال آنها را سلب کرد. این کشور جزیی از امپراتوری های بعدی به مانند امپراتوری ایران، رم، بیزانس، عرب، صلیبیان و عثمانی گردید.
لبنان برای ۴۰۰ سال جزئی از امپراتوری عثمانی بود و به دنبال جنگ جهانی اول جزئی از قیمومیت فرانسه بر سوریه شد. در اول سپتامبر سال ۱۹۲۰ فرانسه کشور لبنان را به عنوان یکی از سرزمین های محصور سوریه تشکیل داد. لبنان سرزمینی عمدتاً مسیحی نشین بود (اغلب مارونیتی بودند) ولی دارای جمعیت های مسلمان و دروزی هم بود. در اول سپتامبر ۱۹۲۶ فرانسه جمهوری لبنان را تشکیل داد و به آن هویتی مستقل از سوریه اعطاء کرد ولی هنوز تحت قیمومیت فرانسه بود.
سوریه و لبنان هر دو در سال ۱۹۴۳ به دنبال اشغال فرانسه توسط آلمان اعلام استقلال کردند. ژنرال هنری دنتز کمیسر عالی ویچی برای استقلال هر دو کشور نقش عمده ای را ایفاء کرد. مقامات ویچی در سال ۱۹۴۱ به آلمان اجازه دادند تا هواپیماها و تدارکات خود را از طریق سوریه به عراق برساند تا از آن ها علیه نیروهای انگلیسی استفاده کند. بریتانیا از ترس این که آلمان های نازی کنترل کامل سوریه و لبنان را با فشار بر دولت ضعیف ویچی بدست گیرند ارتش خود را به سوریه و لبنان فرستاد.
بعد از پایان جنگ در لبنان ژنرال چارلز دوگل از منطقه دیدن کرد و تصمیم گرفت علیرغم فشارهای سیاسی از داخل و خارج لبنان این کشور را مستقل اعلام کند. در ۲۶ سپتامبر ۱۹۴۱ ژنرال جرج کترولکس اعلام کرد که لبنان تحت نظر دولت فرانسه آزاد مستقل است.

معنی کلمه لبنان در ویکی واژه

لُ بْ
کشوری در غرب آسیاست. لبنان در باختر با دریای مدیترانه و در شمال و خاور با سوریه و در جنوب با اسرائیل مرز مشترک دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه لبنان

به شراط تهنیت از شاخ گلبنان مرغان همی زنند نوا میزبان و مهمان را
سنگ ریزهٔ کوه رحمت برده‌اند از بهر کحل دیده‌بانانی که عرض از کوه لبنان دیده‌اند
حریص از بهر یک لب نان نهاده کوه غم بر دل چه حاصل گفت و گوی از قانعان کوه لبنانش
گل اندر بوستانان بشکفیده بسان گلبنان باغ پر بر
مگردومیان در سال ۱۳۰۸ خورشیدی (۱۹۲۹ میلادی) در تهران به دنیا آمد و فعالیت ورزشی خویش را در سال ۱۳۱۸ (۱۹۳۹) شروع کرد و در سال ۱۳۳۱ (۱۹۵۲) در ترکیب تیم ملی ایران در مسابقات سن آنتوان ناسیونال لبنان مقام قهرمانی را کسب نمود وی در سال‌های ۱۳۲۳ و ۱۳۲۴ (۱۹۴۴ و ۱۹۴۵) در کشور فرانسه دورهٔ کوهنوردی و اسکی را طی کرد و موفق به دریافت دیپلم عالی مربیگری گردید.
آسیب زمهریر دریغ و سموم داغ بر گلبنان دست نشان چون گذاشتی
بر سر کوی غمت جان مرا صومعه ایست گر نباشد قدمش بر که لبنان چه شود
گلبنان در بوستان چون خسروان آراسته مرغکان چون شاعران در پیش این یازان فراز
این گلبنان نه دست نشان دل تو اند بادامشان شکوفه فشان چون گذاشتی
شهر آشور اولین پایگاه آشوری‌ها به‌شمار می‌آید و توسعه قدرت آنان از همین شهر آغاز شد، به‌طوری که امپراتوری آشور میانه را بنیاد نهادند و گستره قدرت آشوری‌ها در زمان فرمانروایی توکولتی‌نینورتای یکم (۱۲۰۷–۱۲۴۴پ. م) به منتهای اوج خود رسید و آشوری‌ها حاکم مطلق سراسر میان‌رودان شدند؛ و حدود کشور از خاور و غرب توسعه یافت و لبنان و سوریه و فلسطین و مصر امروزی در تصرف آشوریان بود.
زنافه‌های طری و زگلبنان لطیف گرفته عرصهٔ او جمله بوی مشک و گلاب
اعجاز و سِحْر وصف بیان و بنان توست هم معجزالبیانی و هم ساحرالبنان