لاوک

معنی کلمه لاوک در لغت نامه دهخدا

لاوک. [ وَ ] ( اِ ) ظرف بزرگ مدوّر با لبه کوتاه از چوب تراشیده. تغاری باشد کناره بلند که در آن آرد خمیر کنند. ( برهان ). تغار چوبین. تغار دیواره کوتاه از چوب تراشیده برای خمیر کردن یا جامه شستن و غیره. ظرفی از چوب مدوّر چون طبقی بزرگ با دیواره بلند و دهانه تنگ تر از بدَنه و شکم. ظرفی با لبه کوتاه از یک یا دو پارچه چوب تراشیده که در آن خمیر کنند. تغاری کناره بلند که آرد در میان آن خمیر کنند. ( جهانگیری ). لاک. کاسه بزرگ چوبین که در حمام برای آب کشی و در دکان و جز آن برای پنیر و امثال آن بکار است ، کاسه های بزرگ چوبین که پنیرفروشان و حلواگران دارند و نیز ظرفی چوبین که در حمام ها و آبگیرها با آن از خزانه آب برگیرند.
جفنه اکسار؛ کاسه بزرگ بسیار پیوند : و مراد به جفنه لاوکی است که عرب در آنجا مثل لاخشه و رشته و چنگال و دیگر اقسام طعام خورند و مشهور است در میانه ایشان قوله تعالی : «و جفان کالجواب... بسی برنیامد که چهار مرد بیامدند ولاوکی داشتند پر از نان و گوشت چنانچ از بسیاری گوشت و نان از آن می افتاد آن لاوک به پیش ایشان بنهادند. ( تاریخ قم ص 275 ). مردی را دیدند که می آید و لاوکی داشت پر از طعام دود از سر او برمی آمد پس از آن طعام بسیار بخوردند تا سیر شدند پس آن لاوک را برداشتند چون در بامداد آمدند رسول خدا ( ص ) در پیش ایشان آمد و گفت در این شب هیچ خوردنی یافتید گفتند بلی یا رسول اﷲرسول تو آمد و لاوکی از طعام می آورد که دود آن بهوا بر میرفت بسیاری بخوردیم تا سیر شدیم و بعد از آن لاوک را با باقی طعام برسول تو دادیم. ( تاریخ قم ص 276 ).
چون تو ترتیب نان و خوان سازی
مه گروهه سپهر لاوک باد.شرف شفروه.سفره دولتش آنروز بگسترد قضا
که نه این قرصه خور بود و نه این لاوک بود.شرف شفروه.و رجوع به لاک شود. || لواش که نان تنک باشد. ( برهان ). نانی که آن را لواش نیز خوانند. ( جهانگیری ).

معنی کلمه لاوک در فرهنگ معین

(وَ ) (اِ. ) تغار، ظرف بزرگ .

معنی کلمه لاوک در فرهنگ عمید

ظرف بزرگی که در آن خمیر کنند، تغار.

معنی کلمه لاوک در فرهنگ فارسی

تغار، ظرف بزرگ که در آن خمیرکنند
( اسم ) ظرف چوبین بزرگ و مدور دارای لبه ای کوتاه تغار چوبین دیواره کوتاه : بسی برنیامد که چهار مرد بیامدند و لاوکی داشتند پر ازنان و گوشت چنانچ از بسیاری گوشت و نان از آن می افتاد آن لاوک به پیش ایشان بنهادند .

معنی کلمه لاوک در ویکی واژه

تغار، ظرف بزرگ.

جملاتی از کاربرد کلمه لاوک

از دیگر مؤلفان اسطوره‌آفرین می‌توان به هوارد فیلیپس لاوکرفت، ویلیام بلیک، سی. اس. لوئیس، مروین پیک، جرج مک‌دونالد، و ادوارد پلانکت اشاره کرد.
بسیاری از نویسندگان وحشت نیز خود را در سنت شگرف قرار داده‌اند، از جمله کلایو بارکر و رمزی کمپبل که کارهای اولیه او عمیقاً تحت تأثیر لاوکرافت بوده‌است.
لاوکرافت در داستان کوتاه خود «چیزی که در آستانه در است» یک جادوگر شرور به نام افرایم وایت دارد. طبق گفته رابرت ام پرایس، این شخصیت بر اساس وایت ساخته شده‌است.
نویسندگان معروف ادبیات شگرف شامل ادگار آلن پو، ویلیام هوپ هاجسون، اچ پی لاوکرافت، ادوارد پلانکت، آرتور ماچن، ام. آر. جیمز و کلارک اشتون اسمیت هستند.
ویچرت در روستای کلینورت واقع در پروس خاوری، (که در حال حاضر روستای پیرسلاوک در لهستان است) متولد شد.
خدایان پگانا اولین کتابی بود که لرد دانسنی با بودجهٔ شخصی خودش در سال ۱۹۰۵ به‌چاپ رساند. این کتاب تأثیر عمیقی بر آثار جی. آر. آر. تالکین، اچ. پی. لاوکرافت، اورسولا لوژوان و دیگران گذاشته‌است.
همترایی خورشید که به نامهای تمثیل خورشید، استعاره خورشید یا تشبیه خورشید نیز شناخته می‌شود، نام قیاسی است که در جلد ششم کتاب جمهور افلاطون در گفتگوی میان گلاوکن (برادر افلاطون) و سقراط مطرح شده‌است.