لاهوتی
معنی کلمه لاهوتی در فرهنگ معین
معنی کلمه لاهوتی در فرهنگ عمید
معنی کلمه لاهوتی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه لاهوتی در دانشنامه عمومی
لاهوتی (خاولنگ). لاهوتی جماعت و شهرکی در جنوب غربی کشور تاجیکستان است که در ناحیهٔ خاولنگ ولایت ختلان قرار دارد. جمعیت این جماعت ۹۲۸۸ است.
معنی کلمه لاهوتی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه لاهوتی
به سبب همین نوآوریها از لاهوتی به عنوان پیشگام شعر نوی فارسی یاد میشود و با توجه به تقدم زمانی وی بر نیما یوشیج، تجربههای نوآورانهٔ وی در شعر را نیز بر نیما مقدم شمردهاند.
من سلیل طایر لاهوتیم کز صفیر اوست نطق طوطیم
ناسوتی و لاهوتی از این مژده بوجدند پر شد ز شعف عالم زیر و زبر امروز
سالها این درّ لاهوتی صدف قدسیان پرورده در بحر شرف
لاهوتیم که هم بر ناسوت گشتهام تا جزء و کل شناسم و هم بعد و قربتم
چو در میدان لاهوتی بود هنگام جولانش برای مرکبش سازند نعل از تاج خاقانی
بر پریده ز دام ناسوتی در خزیده به دام لاهوتی
آرش لاهوتی (زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۳۶۰ در تهران) کارگردان ، فیلمنامهنویس ، تدوینگر و مستندساز ایرانی است.
تو شاه جواهر ناسوتی خورشید مظاهر لاهوتی
لاهوتی خود را متأثر از میرزا علیاکبر طاهرزادهٔ صابر، شاعر ترک قفقازی میدانست. مضمون اصلی اشعار وی حمایت از رنجبران و مظلومان و دعوت آنان به تلاش و حرکت و حقطلبی است.
مرغ لاهوتیم و آزاد از همه کون و مکان فارغ از سجاده و تسبیح و دام و دانهایم
بعدها فاش شد حسن لاهوتی اشکوری با سم استریکنین در زندان اوین کشته شده و پسر او، وحید لاهوتی نیز بر اثر ضربه به سر در زندان کشته شده بود. فائزه هاشمی بعدها گفت: «هم حسن لاهوتی و هم فرزند او، وحید را کشتند.» فاطمه هاشمی، دختر دیگر اکبر هاشمی رفسنجانی نیز اعلام کرد که پدرش به دختران و دامادهای خود سعید و حمید لاهوتی توصیه کرده بود برای مصلحتحکومت جمهوری اسلامی، دربارهٔ مرگ لاهوتی سکوت کنند.
از ره تجرید زی لاهوتیان شو کاید از ناسوتیانت بینیازی
ای یونس لاهوتی کاندر شکم حوتی زین برقۀ ناسوتی زود آ که خطر دارد
لاهوتی در انتخابات ریاست جمهوری بهمن سال ۱۳۵۸ به حمایت از ابوالحسن بنیصدر پرداخت، امری که باعث حمله طرفداران حزب به سخنرانی او در کوچصفهان گیلان شد. در سال ۱۳۶۰ هنگامی که لاهوتی با اکثریت مجلس برای برکناری ابوالحسن بنیصدر همراه نشد، رابطه وی با جریان حاکم تیرهتر شد. وی مثل بنی صدر به سخنرانیهای انتقادی روی آورد و طرفداران جریان حاکم نیز به سخنرانیهای وی حمله کرده و رسانههای طرفدار حکومت نیز به انتقاد از او روی آوردند.
در آغاز انقلاب، ۳ هسته مختلف برای دفاع از انقلاب شکل گرفت. عدهای تحت فرمان حسن لاهوتی در پادگان باغشاه مستقر بودند، گروهی دیگر که نزدیکی فکری به نهضت آزادی و دولت موقت مهدی بازرگان داشتند، در ساختمان مرکزی ساواک در سلطنتآباد و گروهی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب نیز تحت فرماندهی ابوشریف در پادگان جمشیدیه مستقر بودند.