لاله گوش
معنی کلمه لاله گوش در فرهنگ فارسی
معنی کلمه لاله گوش در دانشنامه عمومی
این عضو در برخی جانداران مانند انسان ثابت است اما در بیشتر حیوانات، توانایی حرکت و چرخش دارد. لاله گوش دارای یک اسکلت غضروفی لیفی است و برای جمع کردن و هدایت امواج صوتی و تشخیص جهت صدا بکار می رود. در انسان لاله گوش بی حرکت است ولی تا اندازه ای جهت صوت را می تواند تشخیص دهد. در حیواناتی که لاله گوش وسیع تری دارند، امواج بیشتری دریافت می شود. لاله گوش امواج صوتی را به داخل سوراخ شنوایی خارجی متمرکز می کند. در بعضی از حیوانات، گوش ها می توانند مانند آنتن های رادار برای جستجوی اصوات حرکت کنند.
لاله گوش دارای یک سطح داخلی و یک سطح خارجی است. روی اسکلت آن را پوست خیلی نازکی پوشانده است که سخت به اسکلت اتصال دارد؛ بنابراین جایی برای بازشدن پوست وجود ندارد و آبسه های این ناحیه دردناک است ( چون پوست آن به ویژه در جلو محکم به بافت زیر خود چسبیده و قابل جدا شدن نیست ) . قسمت پایین لاله گوش، نرمه گوش است و اسکلت غضروفی ندارد. لاله گوش ساختاری غضروفی دارد از این رو سوراخ کردن آن برای کاربردهای آرایشی آسان است.
قسمتی از لاله گوش که از بالا شروع می شود و پیچ می خورد و به پایین ادامه می یابد تا این که به نرمه می رسد، پیچه ( یا حلزون helix ) گوش نامیده می شود که در واقع همان کناره غضروفی لاله گوش است که روی آن را پوست پوشانده و محیط لاله گوش را دربرگرفته است. در جلوی پیچه و موازی با آن قسمتی به نام درون پیچه ( آنتی هلیکس ) قرار دارد. بخش بالایی درون پیچه دو شاخه دارد که به ساق بالایی و پایینی موسومند. بین این دو ساق حفره مثلثی قرار دارد. زیر ساق تحتانی ( پایینی ) حفره کوچکی به نام پیاله صدفک ( cymba concha ) قرار دارد و در زیر این حفره، حفره بزرگ تری به نام صدفک ( کونکا ) قرار دارد. صدف گوش در واقع همان بخش مرکزی فرورفته لاله گوش است. در جلوی حفره صدفی یک برآمدگی به نام زبانه ( تراگوس ) وجود دارد. در روبروی زبانه و در بالای نرمه گوش یک برآمدگی دیگر به نام زبانه بزرگ ( آنتی تراگوس ) وجود دارد.
معنی کلمه لاله گوش در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: برگچه) در گیاه شناسی، تقسیم اولیه برگ پروَش (شانه ای). در پستانداران، به قسمت خارجی گوش اطلاق می شود.
معنی کلمه لاله گوش در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه لاله گوش
سیه شد همچو مشقی، هر دو روی لاله گوشم ز بس در مکتب عشق تو خوردم گوشمالیها
در گلستان خواندن رویت،سرانگشت ادب کرد نیلوفر ز مالش، لاله گوش مرا
بیگوشی یک وضعیت پزشکی است که در آن افراد بدون گوش متولد میشوند. از آنجایی که گوشهای میانی و درونی برای شنوایی ضروری هستند، افرادی که دچار بیگوشی کامل، کاملاً ناشنوا هستند. بیگوشی جزئی که فقط قسمتهای قابل مشاهده گوش بیرونی را تحت تأثیر قرار میدهد، کوچکی لاله گوش (میکروتیا) نامیده میشود. این حالت معمولاً باعث ایجاد نگرانیهای زیبایی و احتمالاً اختلال شنوایی در صورت مسدود شدن دهانه مجرای گوش میشود، اما ناشنوایی ایجاد نمیکند.