بسیارچیره، سخت چیره وغالب، یکی ازنامهای خداوند ( صفت ) ۱ - چیره شونده سخت چیره : سلطان علائ الدین پادشاهی متهور جبار قهار و بی رحم بود ۲ - کینه توز انتقام جو ۳ - یکی از نامهای خدای تعالی . صفتی است از صفات باریتعالی
معنی کلمه قهار در فرهنگ اسم ها
اسم: قهار (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: qahhār) (فارسی: قَهار) (انگلیسی: ghahhar) معنی: نیرومند، پرزور، از نامهای خداوند، ( در قدیم ) سلطه گر و غالب و چیره، از نام ها و صفات خداوند
معنی کلمه قهار در دانشنامه اسلامی
[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگ قرآن است این اسم و صفت الهی صیغه مبالغه به معنای غلبه و برتری یافتن و خوار ساختن آمده است. این وصف در قرآن 6 بار آمده و در هر 6 مورد به عنوان وصف «الواحد» آمده است: و «قاهر» نیز دو بار در قرآن آمده است: فرهنگ قرآن، جلد 23، ص 564.
معنی کلمه قهار در ویکی واژه
غالب، پیروز.
جملاتی از کاربرد کلمه قهار
اما این عشق را مدار بر جباری و قهاری و تعزز و کبریاست:
امامزاده عبدالقهار بنایی آرامگاهی است که در روستای ورده در استان البرز کشور ایران واقع شدهاست. این بنا در قول عامه منسوب به امامزاده ابوالحسن، ملقب به عبدالقهار فرزند موسی کاظم و برادر امام رضا میباشد. اما احتمالاً مربوط به یکی از نوادگان موسی کاظم است. چون در منابع تاریخی و رجالی فرزندی به نام ابوالحسن ملقب به عبدالقهار در میان فرزندان امام موسی کاظم یافت نشدهاست.
پندلتون از سال ۱۷۵۲ تا ۱۷۷۶ نمایندهٔ کارولین کانتی در مجمع نمایندگان مستعمرهنشینان ویرجینیا بود. در مه ۱۷۶۶ استاد او، سخنران قهار جان رابینسون چشم از جهان فروبست و پندلتون به عنوان یکی از اجراکنندگان کار منصوب شد و بدین ترتیب در بقیهٔ دوران حرفهٔ رسمیاش درگیر رسوایی املاک جان رابینسون شد.
اسفندیار رحیم مشایی در آبان ۱۳۳۹ در رامسر مازندران زاده شد. در نوجوانی بهخوبی قرآن را تلاوت میکرد و در هیئتهای مذهبی مداحی اهل بیت را میگفت. او در زمان پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، ۱۸ سال داشت. مشایی که در فضای داغ آن روزها از ۱۵ سالگی برای مردم شهر و روستا سخنرانی کرده بود، در بحبوحهٔ انقلاب، تبدیل به سخنرانی قهار و محور اقدامات انقلابی شهر شد. راهاندازی راهپیماییها، نوشتن بیانیهها و پخش اعلامیههای خمینی، برگزاری هیئت مذهبی و مراسم خواندن دعای کمیل و ندبه از جمله فعالیتهای او پیش و در اوایل انقلاب است.
واحد القهار میگوید خدا از روی لطف غیر او باقی نباشد هیچکس از شیخ و شاب
زاهد نکند گنه، که قهاری تو ما غرق گناهیم، که غفاری تو
یکی از وی وصیّتی خواست. گفت: اَ اربابٌ متفرّقون خیرً، اَمِ اللهُ الواحدُ القهار».
امامزادگان عبدالله، عبدالقهار، عبدالجبار مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و در شهرستان فیروزکوه، روستای پیرده واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۲۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از چلیپا و بت و بتگر نگوید کس به روم تا که قهار چلیبا و بت و بتگر تویی
داروی تو می کوبم خرگاه تو می روبم از ضد ضدش انگیزم من قادر و قهارم
سه عیار قهار غارتگر اند کند میلشان هر کجا زیرکی است
کند در لطف اگر غرقم از آن قهار میزیبد بسوزد گر به نار قهر از آن الطاف میآید
اگر از اسم قهاری تجلی میکند باری ببین، گر مرد اقراری، نشان طامة الکبرا
نون رحمن کشتی نوح است و رنی چونکس طاقت یک موج قهر از بهر قهار آورد
او یک گلزن قهار در ردهٔ ملی و باشگاهی بود. او بیشتر دوران بازی خود را در باشگاه فوتبال بروسیا دورتموند سپری کرد. او تیم ملی فوتبال سوئیس را در جام جهانی ۱۹۹۴ و دو دوره جام ملتهای اروپا همراهی کرد.