قنوات
معنی کلمه قنوات در لغت نامه دهخدا

قنوات

معنی کلمه قنوات در لغت نامه دهخدا

قنوات. [ ق َ ن َ ] ( ع اِ ) ج ِ قناة بمعنی نیزه. ( آنندراج )( منتهی الارب ). || ج ِ قنات بمعنی کاریز.

معنی کلمه قنوات در فرهنگ معین

(قَ نَ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ قنات .

معنی کلمه قنوات در فرهنگ عمید

= قنات

معنی کلمه قنوات در فرهنگ فارسی

جمع قنات
( اسم ) جمع قنات کاریزها : در دره باغات و عمارات و قنوات ...

معنی کلمه قنوات در دانشنامه عمومی

قنوات (دمشق). قنوات ( به عربی: حی القنوات ) یک منطقهٔ مسکونی در سوریه است که در دمشق واقع شده است. قنوات ۵۸٬۰۵۳ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه قنوات در فرهنگ معین

معنی کلمه قنوات در ویکی واژه

جِ قنات.

جملاتی از کاربرد کلمه قنوات

سوم آنکه آن را به مصرف خیرات جاریه، و باقیات الصالحات رساند از: ساختن مسجد و مدرسه و رباط و پل و اجرای قنوات و نوشتن قرآن و کتاب و نشاندن اشجار، و امثال اینها از چیزهائی که بعد از آدمی باقی می ماند، و مدتها ثواب آن روز به روز عاید می گردد، و باعث دعای بندگان خد از خوبان و صالحان می شود و اسم آدمی به خیر مذکور می گردد.
۶-اولین روستایی است که با وجود قنوات و چشمه های متعدد در وسط روستا از سال ۱۳۴۶ دارای آب لوله کشی بوده است.
نهم: ساختن مسجد و مدرسه و پل و رباط، و اجرای قنوات و نشاندن درختان و امثال اینهاست از چیزهائی که اثر آن در روزگار باقی می ماند تا قیامت و نفع آن روز به روز عاید صاحب آن می گردد از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام مروی است که «هر که مسجدی بنا کند خدای تعالی برای او خانه ای در بهشت بنا کند» و نیز از آن حضرت مروی است که «شش چیز است که فیض و ثواب آن بعد از وفات به مومن می رسد: یکی: فرزندی که از برای او طلب آمرزش نماید دوم: مصحفی که بعد از خود بگذارد سوم: درختی که بنشاند چهارم: چاه آبی که حفر کند پنجم:صدقه جاری، که مستمر سازد و خود بعد از آن منتفع شود مثل ساختن پل و مدرسه و رباط، و وقف کردن مزارع و قرای و امثال آنها ششم: طریقه ای نیکو که بعد از او به آن عمل نمایند».
این منطقه به دلیل وجود خاک حاصلخیز و قنوات متعدد از دیرباز دارای کشتزارهای وسیع گندم بوده است.
در منابع متأخر، آرامگاهی به ابولؤلؤ در شهر کاشان منسوب است. فریدون آورزمانی گزارش می‌کند که ابولؤلؤ در مدینه کشته و دفن شد؛ اما بعدها و پس از سلطه شیعه بر منطقه، طرفداران او، بقایای جسدش را به کاشان که یکی از مراکز شیعه بشمار می‌آمد منتقل کردند و در آنجا برایش آرامگاهی ساختند.[یادداشت ۱] قنوات نیز شبیه به این ادعا را گزارش می‌کند؛ او می‌نویسد: «روایتی دیگر - که نگارنده به صورت شفاهی شنیده‌است - بعد از به خلافت رسیدن امام علی (ع)، کاشانی‌ها کسانی را به مدینه فرستادند و از آن حضرت خواستند جنازه ابولؤلؤ را به کاشان بفرستد و آن حضرت چنین کردند.» نقات تأکید می‌کند که این گزارش به هیچ منبع معتبری مستند نیست.