قطعنامه

معنی کلمه قطعنامه در فرهنگ معین

( ~ . مِ ) [ ع - فا. ] (اِمر. ) مکتوبی که در آن خواسته های اجتماع کنندگان نوشته شده است .

معنی کلمه قطعنامه در فرهنگ عمید

نامه ای که در پایان گفتگوهای رسمی دایر بر نتایجی که گرفته شده بنویسند.

معنی کلمه قطعنامه در فرهنگ فارسی

نامهای دایربرنتایج درپایان گفتگوهای انجمنی
( اسم ) نتیجه ای که از اجتماعی یا جلسه ای مشورتی گیرند و به صورت مکتوب در آورند : قطعنامه ای باین شرط بدولت تسلیم کرد .

معنی کلمه قطعنامه در دانشنامه آزاد فارسی

قَطْعْنامه (resolution)
شکل رسمی اظهار نظر یک نهاد قانون گذار یا شخص حقوقی. به شکل رسمی اظهار نظر هر نشست یا گردهم آیی افراد هم قطعنامه می گویند. همچنین پیشنهادی رسمی که برای بحث یا تصویب نزد یک نهاد یا نشست عمومی مطرح می شود قطعنامه نام دارد. مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل و سایر سازمان های تخصصی بین المللی مانند ایکائو را نیز قطعنامه گویند. در این مفهوم، قطعنامه در واقع نشان دهندۀ نظر قطعی امضاکنندگان است. فرق آن با قانون یا مصوبۀ مجلس همین است که قطعنامه ها در حقوق بین الملل، لازم الاجرا محسوب نمی شوند، هرچند نشان دهندۀ موضع گیری رسمی سازمان بین المللی ذیربط به شمار می روند.

معنی کلمه قطعنامه در ویکی واژه

مکتوبی که در آن خواسته‌های اجتماع کنندگان نوشته شده‌

جملاتی از کاربرد کلمه قطعنامه

در تابستان ۱۳۶۷ با پذیرش قطعنامهٔ ۵۹۸ توسط ایران، جنگ به پایان رسید. پذیرش قطعنامهٔ ۵۹۸ در جلسه‌ای به ریاست خامنه‌ای و با حضور مسئولان عالی‌رتبه در ۲۶ تیر ۱۳۶۷ به تصویب رسید و خمینی نیز این مسئله را قبول کرد. به‌دنبال این تصمیم خامنه‌ای به‌عنوان رئیس‌جمهور در نامه‌ای در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ به دبیرکل وقت سازمان ملل متحد، خاویر پرز دکوئیار، پذیرش قطعنامهٔ ۵۹۸ سازمان ملل از سوی ایران را اعلام کرد.
امارت برقه (به عربی: إمارة برقة)زمانی به وجود آمد که محمد ادریس سنوسی در ۱ مارس ۱۹۴۹ به‌طور یکجانبه برقه را به عنوان یک امارت مستقل سنوسی با حمایت بریتانیا اعلام کرد. ادریس در یک «کنفرانس ملی» در بنغازی خود را امیر برقه معرفی کرد. به رسمیت شناختن امارت برقه توسط بریتانیا بر نگرش سازمان ملل تأثیری نداشت و بریتانیا و فرانسه در قطعنامه ای که در ۲۱ نوامبر ۱۹۴۹ به تصویب رسید، دستور دادند تا استقلال لیبی را آماده کنند استقلال پادشاهی لیبی در ۲۴ دسامبر ۱۹۵۱ اعلام شد و در ۲۷ دسامبر، ادریس به عنوان پادشاه ادریس اول بر تخت پادشاهی نشست
یک روز بیشتر به نوروز ۱۳۸۲ (۲۰ مارس ۲۰۰۳) نمانده بود که ایالات متحده با تشکیل یک ائتلاف به عراق حمله کرد. این کشور دست نکشیدن عراق از برنامهٔ سلاح‌های کشتار جمعی که خلاف قطعنامهٔ ۶۸۷ شورای امنیت بود را به عنوان دلیل این تهاجم اعلام کرد. این ادعا بر اساس مدارکی بود که سازمان اطلاعات آمریکا و دولت بریتانیا تهیه کرده بودند. بعدها این مدارک غیرقابل اعتماد دانسته شدند.
شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در ۲۳ آذر ۱۴۰۱ با اکثریت آرا ایران را از کمیسیون مقام زن ملل متحد اخراج کردند. قطعنامه پیشنهادی برای این امر از سوی ایالات متحده ارائه شده بود و ۲۹ عضو این شورای از قطعنامه پیشنهادی حمایت کردند.
از لحاظ فنی، به عنوان یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به جای یک معاهده، از لحاظ قانونی به‌طور کامل در مورد اعضای سازمان ملل متحد نیست. علاوه بر این، در حالی که برخی از مقررات آن به عنوان بخشی از قوانین بین‌المللی عرفی در نظر گرفته می‌شوند، اختلاف نظر وجود دارد. آزادی بیان به معنای حفاظت از حقوق بین‌الملل توسط قانون میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که در حدود ۱۵۰ کشور ملزم به آن هستند.
هاشمی رفسنجانی در وادار کردن روح‌الله خمینی به پذیرش خاتمه جنگ با عراق نیز نقش داشت. سه ماه بعد از آن‌که هاشمی در خرداد ۱۳۶۷ از سوی خمینی به جانشینی فرماندهی کل قوا منصوب شد، ایران قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت را پذیرفت.
چهارمین همایش این مجموعه با حوادث بعد از انتخابات ۱۳۸۸ صورت گرفت و تحت تأثیر جنبش سبز بود. در قطعنامه پایانی جمهوری خواهان خود را «جزئی از جنبش سبز ایران» معرفی کردند. این همایش در شهر کلن و در مهر ۱۳۸۸ برابر با اکتبر (۲۰۰۹ میلادی) برگزار کردید