قره نی
معنی کلمه قره نی در لغت نامه دهخدا

قره نی

معنی کلمه قره نی در لغت نامه دهخدا

قره نی. [ ق َ رَ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) از سازهائی است که نواختن آن به وسیله زبانه ای صورت میگیرد، مثل نی انبان و سورنای و دونای ، و در سازهای اروپایی مثل ساکسوفون و چنگ چینی. رجوع به ساز شود.

معنی کلمه قره نی در فرهنگ معین

(قَ رَ. نِ ) [ تر - فا. ] (اِ. ) نی بزرگ که از چوب و فلز ساخته می شود.

معنی کلمه قره نی در فرهنگ عمید

= کلارینت

معنی کلمه قره نی در فرهنگ فارسی

۱ - نی سیاه ۲ - نی بزرگ نوازندگی است که از چوب و فلز ساخته می شود و رنگش سیاه است .
نی سیاه، یکی از آلات موسیقی شبیه نی ازجنس چوب وفلز

معنی کلمه قره نی در دانشنامه عمومی

نوعی کلارینت که توانایی تولید فاصله های موسیقی شرقی ( ربع پرده ) را دارد به قره نی معروف است. قره نی که یکی از ساز های مصری بشمار میاید در ماه محرم ایران مخصوصا ( اردبیل ) بیشتر بکار میاید.
قره نی (شهرستان نوکت). قره نی ( به قرقیزی: Каранай، قارانای ) یک منطقهٔ مسکونی در قرقیزستان است که در شهرستان نوکت واقع شده است. قره نی ۲٬۰۲۰ نفر جمعیت دارد و ۱٬۲۸۴ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.

معنی کلمه قره نی در ویکی واژه

، کلمه کره، به معنی بزرگ بوده است. مانند: کره رود در اراک که به معنی رودخانه بزرگ، بوده است. بعدها به واسطه تلفظ حلقی زبانهایی مانند ترکی و عربی، صدای "ک" تبدیل به صدای "خ"، "ق" و "گ" شده است. (ابرکوه: ابرقو_ تالکان: طالقان) در تاریخ، شما به شخصیت، اردشیر خوره " بر میخورید که به معنای اردشیر بزرگ بوده است. همچنین، کلمه "خر" به معنای "بزرگ " است (خرچنگ: دارنده چنگ های بزرگ) این کلمه در کردی به "گوره" به معنی بزرگ و در ترکی آذری به "قره" تبدیل شده است.
قره نی بزرگ که از چوب و فلز ساخته می‌شود.

جملاتی از کاربرد کلمه قره نی

نهفته مهر نبی‌گنج فقر در دل من که گنج نقره نیرزد برش به نیم نقیر
موسیقی آذربایجانی یک مجموعه کامل موسیقایی است که نقاط اشتراک زیادی با موسیقی فارسی، عربی و موسیقی ترکیه به ویژه موسیقی فولکلور ترکیه دارد. این موسیقی اغلب با آوازهای رزمی، بزمی و عاشقانه همراهی می‌شود. دو بخش اصلی موسیقی آذربایجانی شامل موسیقی کلاسیک یا مُقام و فولکلور یا عاشیقی است. موسیقی مقام اغلب با سازهای تار آذربایجانی، کمانچه آذربایجانی، قره نی و سایر سازهای آذربایجانی اجرا می‌شود.
بناخن نقره نیلی فام کرده بافسون تن چونیل خام کرده
مخلوط گالیک اسید با استیک اسید در انواع مختلفی در ابزارها و شیوه‌های اولیه عکاسی کاربرد داشت. مانند روش کالوتایپ که برای حساس کردن نقره موجود در نقره نیترات به نور، از گالیک اسید استفاده می‌شد.
همچنین نقره نیز اندر کان در دل خاک گشته است نهان
هالوژن ها در واکنش با فلز سدیم، سدیم هالید تشکیل می دهند. نمک هالید محلول در واکنش با نقره نیترات در محیط اسیدی به وسیله نیتریک اسید، ایجاد رسوب رنگی می کند.