قانقاریا
معنی کلمه قانقاریا در فرهنگ عمید
معنی کلمه قانقاریا در دانشنامه عمومی
این بیماری در اثر عفونت با باکتری کلوستریدیوم پرفرنژنس که حتی در زباله های خانگی هم یافت می شود . همچنین نوعی دیگر از این بیماری با نام قانقاریا استرپتوکوکی توسط استرپتوکوک پیوژنز یا همان استرپتوکوک های گروه A ایجاد می شود. این بیماری یکی از انواع بافت مردگی در بدن است و عفونت زخم ها یا آسیب خوردن به بافت ها باعث آن می شود.
هنگامی که بافت بخشی از بدن به خاطر فقدان خون رسانی بمیرد قانقاریا رخ می دهد. مرض قند یا سختی رگ نیز می تواند باعث سیاه مردگی شود.
علائم شایع قانقاریا پوست آبی یا سیاه، درد و ترشح بدبو است. درمان این بیماری به فراخور شدت آسیبی که بافت دیده از تجویز آنتی بیوتیک تا قطع بخش مبتلای بدن متفاوت است.
معنی کلمه قانقاریا در دانشنامه آزاد فارسی
قانْقاریا
قانْقاریا
مرگ و فساد بافت های بدن، غالباً در یک عضو، براثر عفونت باکتریایی. عضو درگیر رفته رفته سیاه و موجب مسمومیت خونی می شود. قانقاریا به سبب قطع جریان خونِ منطقۀ مبتلا شروع می شود. علت آن ممکن است بیماری، ازجمله دیابت و آترواسکلروز، مسدودشدن رگ های بزرگ براثر ترومبوز، جراحت یا سرمازدگی باشد. در این حالت، باکتری ها بی هیچ مانعی در محل مستقر می شوند و رشد می کنند. به سبب بالابودن خطر مسمومیت خونی، در اکثر موارد، بافت ها یا قسمت های درگیر را برمی دارند (قطع عضو). قانقاریای گازی براثر عفونت زخم های خطرناک با نوعی باکتری ، معروف به کلوستریدیوم پرفرینژنس، ایجاد می شود. این باکتری پروتئینی با نام سم آلفا می سازد که بافت های سالم اطراف زخم را تخریب می کند. این بیماری به سرعت پیشرفت می کند. در ۱۹۹۴، واکسنی را برضد این بیماری در حیوانات آزمایش کردند.
معنی کلمه قانقاریا در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه قانقاریا
در سال ۱۹۲۴ آندری به مسکو نقل مکان کرد و در روزنامه گودک مشغول به کار شد. در همان زمان با اسیپ ماندلشتام و مارینا تسوتایوا آشنا شد. در سالهای ۱۹۲۵ تا ۱۹۲۹ مشغول به تحصیل ادبیات در دانشگاه شد. در آن زمان او اشعاری از زبانهای ترکمنی، گرجی، ارمنی و عربی به روسی ترجمه کرد. با شروع جنگ جهانی دوم او به صورت داوطلبانه به عنوان خبرنگار جنگی در روزنامه ارتش مشغول به کار شد و در سال ۱۹۴۳ در عملیاتی از ناحیه پا مجروح شد. جراحتش در نهایت تبدیل به قانقاریا شد و پزشکان مجبور به قطع عضو وی شدند.
برخی از گونههای استرپتوکوکها میتوانند بیماریهایی مانند فارنژیت استرپتوکوکی (گلودرد چرکی)، مننژیت، پنومونی (سینه پهلو)، اندوکاردیت، بادسرخ و فاسئیت نکروزان (قانقاریا) را ایجاد کنند. با این وجود، بیشتر گونههای استرپتوکوک، غیربیماریزا هستند و به عنوان فلور (همزیست) دهان، پوست، روده و سیستم تنفسی فوقانی محسوب میشوند. همچنین استرپتوکوکها به عنوان یکی از اجزای ضروری تولید پنیر امنتال (پنیر سوئیسی) به حساب میآیند.