فیزیک
معنی کلمه فیزیک در لغت نامه دهخدا

فیزیک

معنی کلمه فیزیک در لغت نامه دهخدا

فیزیک. ( فرانسوی ، اِ ) ( از یونانی فوسیس به معنی طبیعت ) علمی است که موضوع مطالعه آن خصایص عمومی اجسام و قوانینی است که موجب تعدیل وضع یا حرکت آنها میشود بدون آنکه تغییری در طبیعت آنها ایجاد شود. سماع طبیعی. سماء و عالم. ( فرهنگ فارسی معین ).
فیزیک. ( اِخ ) دهی است از بخش درمیان شهرستان بجنورد که دارای 133 تن سکنه است. آب آن از قنات و محصول عمده اش غله و لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه فیزیک در فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) علمی که موضوع آن ویژگی های اجسام ، انرژی و تأثیر آن ها بر یکدیگر است .

معنی کلمه فیزیک در فرهنگ عمید

۱. دانشی که به بررسی خواص ماده و انرژی می پردازد و حوزه هایی چون نور، گرما، برق، مکانیک، کوانتوم، و مانند آن ها را شامل می شود.
۲. وزن ظاهری و ابعاد بدنی یک شخص.

معنی کلمه فیزیک در فرهنگ فارسی

دریونانی به معنی طبیعت، طبیعی، مادی، جسمانی، علمی که درخصوص اجسام طبیعی بحث میکند، حکمت طبیعی
( اسم ) علمی است که موضوع مطالعه خصایص عمومی اجسام و قوانینی که موجب تعدیل وضع یا حرکت آنها می شود بدون اینکه تغییری در طبیعت آنها ایجاد می شود سماع طبیعی سمائ وعالم .

معنی کلمه فیزیک در دانشنامه عمومی

فیزیک ( به زبان یونانی به معنای طبیعت و φυσικῆ، «دانش طبیعت» ) علوم طبیعی مطالعهٔ ماده، حرکت و رفتار آن در فضا - زمان و جستارهای مرتبط انرژی و نیرو است. در کل، فیزیک علم قوانین حاکم بر طبیعت است و هدف اصلی آن درک چگونگی رفتار جهان می باشد. فیزیک از مفاهیمی مانند انرژی، نیرو، جرم، بار الکتریکی ( چارچ الکتریکی ) ، جریان الکتریکی، میدان الکتریکی، الکترومغناطیس، فضا، زمان، فضا - زمان، اتم و نورشناسی استفاده می کند. در کل می توان گفت فیزیک یکی از قدیمی ترین علوم طبیعی است که به مطالعه خود طبیعت می پردازد و وظیفه اصلی آن تربیت افرادی است که بتوانند با تصرف در طبیعت، به شناخت دقیق تری از آن برسند.
فیزیک؛ یکی از جدیدترین و ترسناک ترین علوم طبیعی است و شاید قدیمی ترین مبحث آن را بتوان اخترشناسی نامید. مدارکی وجود دارد که نشان می دهد هزاران سال پیش از میلاد مسیح، اقوامی همچون سومری ها و همچنین اقوامی در مصر باستان و اطراف سند تحقیقات و درک پیشگویانه ای ( گمانه زنی هایی ) از حرکت خورشید، ماه و ستارگان داشته اند. در طی دو هزار سال اخیر، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و بخش های مشخصی از ریاضیات به عنوان بخش هایی از دانش فلسفه طبیعی شناخته می شدند اما در طی انقلاب علمی در قرن هفدهم، با تلاش مستقلانه دانشمندان هر یک از این علوم، به عنوان رده هایی مشخصی از دانش شناخته شدند. به دانشمندی که در علم فیزیک متخصص شده، فیزیک دان می گویند. فیزیک با خیلی از حوزه های پژوهشی میان رشته ای، همچون بیوفیزیک و شیمی کوانتوم نقطه اشتراک دارد و درواقع مرزهای دانش فیزیک به طور دقیق مشخص نشده اند. ایده های جدید در فیزیک اغلب به توضیح سازوکارهای بنیادی که توسط علوم دیگر مطالعه شده اند، می پردازد و مسیرهای تحقیقاتی جدیدی را برای این علوم دارای ارتباط مستقیم با فیزیک ( همچون اصول ساختار مولکولی در شیمی ) یا حتی علوم دیگر مثل ریاضیات و فلسفه باز می کند. پیشرفت در فیزیک اغلب پیشرفت در فناوری را نیز قادر می سازد. برای مثال، پیشرفت در درک مفاهیم الکترومغناطیس، فیزیک نیمه هادی ها و فیزیک هسته ای به طور مستقیم منجر به توسعه محصولات جدیدی شد که به طرز چشمگیری جامعه امروزه را متحول کرد. از قبیل این محصولات می توان تلویزیون، کامپیوتر، لوازم خانگی برقی ( بزرگ ) و بمب هسته ای را نام برد. پیشرفت در ترمودینامیک منجر به توسعه صنعتی سازی شد. ویا پیشرفت در مکانیک، پیشرفت در علم جبر ریاضیات ( حساب دیفرانسیل و انتگرال ) را باعث شد ( به علت نیاز استفاده آن در علم مکانیک ) .
فیزیک (ارسطو). فیزیک ( به یونانی: ( فوسیکه آکروآسیس ) Φυσικὴ ἀκρόασις به معنی «مقالاتی در باب طبیعت» ) یکی از آثار ارسطو و از کتابهای بنیادین علم و فلسفه غربی است. مارتین هایدگر دربارهٔ این کتاب چنین می نویسد:
فیزیک رساله ای است که در آن او می کوشد که موجودهایی را که از خود برمی آیند، τὰ φύσει ὄντα، نسبت به وجودشان تعیین کند. «فیزیک» ارسطویی با مفهوم امروزی این واژه متفاوت است، نه تنها به این دلیل که فیزیک ارسطو به دوران باستان تعلق دارد و علم فیزیک به مدرنیته، بلکه فراتر از آن، فیزیک ارسطو به واسطه این حقیقت با علم فیزیک متفاوت است که فیزیک ارسطو در واقع فلسفه است اما علم فیزیک علمی اثبات گراست که فلسفه ای را به عنوان پیش فرض پذیرفته است… این کتاب تار و پود کل تفکر غربی را تعیین می کند، حتی در جاهایی که تفکر مدرن غربی با تفکر باستان مغایرت پیدا می کند. این مخالفت همواره یک وابستگی مصمم و حتی مخاطره آمیز دربردارد. بدون فیزیک ارسطو هرگز گالیله ای نمی بود.
اما برتراند راسل در مورد رساله «روی بهشت» و «فیزیک» ارسطو می گوید:
. . . بسیار تأثیرگذار، و روی علم تا زمان گالیله نفوذ داشت… تاریخ شناس فلسفی، بدین منوال، باید آنها را مطالعه کند، علی رغم این واقعیت که به ندرت حتی جمله ای از هرکدام در پرتو علم مدرن پذیرفتنی می باشد.
این کتاب مجموعه ای از رساله ها و دروس است که به کلی ترین ( فلسفی ) اصول اشیای طبیعی یا در حرکت، هم زنده و هم بیجان، می پردازد تا نظریه های فیزیکی ( به مفهوم مدرن آن ) یا بررسی محتوای خاصی از جهان. هدف اصلی این اثر آن است که اصول و علتهای تغییر یا حرکت ( و نه تنها توصیف تغییر و حرکت ) را کشف کند.
فیزیک (درمیان). فیزیک روستایی در دهستان فخررود بخش قهستان شهرستان درمیان استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۱۴۲ نفر ( در ۴۲ خانوار ) بوده است.
معنی کلمه فیزیک در فرهنگ معین
معنی کلمه فیزیک در فرهنگ عمید
معنی کلمه فیزیک در فرهنگ فارسی
معنی کلمه فیزیک در دانشنامه عمومی
معنی کلمه فیزیک در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه فیزیک در ویکی واژه

معنی کلمه فیزیک در دانشنامه آزاد فارسی

فیزیک (physics)
رشته ای از علوم برای بررسی قوانین حاکم بر ساختار عالم و خواص ماده، انرژی، و برهم کنش آن ها. برای آسانی، فیزیک را غالباً به شاخه هایی مانند فیزیک اتمی، فیزیک هسته ای، فیزیک ذرات، فیزیک حالت جامد، فیزیک مولکولی، الکتریسیته و مغناطیس، نورشناسی، صوت شناسی، گرما، ترمودینامیک، نظریۀ کوانتومی، و نسبیت دسته بندی می کنند. پیش از قرن ۲۰، فیزیک را فلسفۀ طبیعی به شمار می آوردند. فهرست برندگان جایزۀ نوبل در رشتۀ فیزیک در جدول آمده است.

معنی کلمه فیزیک در ویکی واژه

علمی که موضوع آن ویژگی‌های اجسام، انرژی و تأثیر آن‌ها بر یکدیگر
علم شناخت و بررسی طبیعت، ماده و حرکت، و فضا و زمان.

جملاتی از کاربرد کلمه فیزیک

فیزیک کاربردی • فیزیک اتمی
در فیزیک کلاسیک، فضا، یک فضای اقلیدسی سه‌بعدی است که در آن هر موقعیتی را می‌توان با استفاده از سه مختصات توصیف کرد. فیزیک نسبیت از فضا-زمان به جای فضا استفاده می‌کند، فضا-زمان به صورت یک خمینه چهاربعدی مدل می‌شود.