فیزیوتراپی
معنی کلمه فیزیوتراپی در فرهنگ معین

فیزیوتراپی

معنی کلمه فیزیوتراپی در فرهنگ معین

(یُ تِ ) [ فر. ] (اِ. ) عمل درمان بیماری ، ضعف یا نقص های بدنی با انجام دادن حرکت های اصولی مفاصل و اندام ها به کمک اسباب های ویژه با یاری درمانگر، فیزیک درمانی . (فره ).

معنی کلمه فیزیوتراپی در فرهنگ عمید

معالجۀ بیمار به وسیلۀ عوامل فیزیکی، مانندِ کشش و نرمش اندام ها، ورزش، و استفاده از امواج نور، صوت و یا جریان برق.

معنی کلمه فیزیوتراپی در دانشنامه عمومی

فیزیوتِراپی ( به انگلیسی: Physiotherapy ) یا فیزیک درمانی شیوه ای از درمان بیماری ها و اختلالات عصبی - ماهیچه ای - اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می شود. فیزیوتراپی حیطه ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری ها، درمان، توان بخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است.
واژهٔ فیزیوتراپی از «فیزیو» ( = فیزیولوژیک، جسمانی و طبیعی ) و «تِراپی» ( = درمان ) ساخته شده است. در بعضی از منابع، واژهٔ اصلی ای که کلمهٔ «فیزیوتراپی» از آن گرفته شده است، physiological therapeutics ذکر شده است.
فیزیوتراپیست، با بررسی بیماری ها و تشخیص فیزیوتراپی آن ها، بررسی عملکرد ریه ها و ظرفیت هواییِ آن ها، ارزیابی حرکت مفاصل ( ROM ) ، ارزیابی ماهیچه ها، ارزیابی و کنترل درد، ارزیابی مشکلات ارتوپدیک به درمان های مناسب آن ها می پردازد.
بیماران می توانند جهت اصلاح الگوی تنفسی، بهبود کارکرد ماهیچه های دستگاه تنفسی و آموزش شیوه های مختلف تنفسی و تمرینات لازم به فیزیوتراپی مراجعه کنند.
مهم ترین موارد مراجعه به فیزیوتراپی عبارت اند از:
آرتروز، سکته های مغزی، کمردرد و شکستگی ها، دررفتگی مفاصل، اختلالاتی مانند دردهای عضلانی، اسپاسم های ماهیچه ای، انحراف در انحناهای ستون مهره ها، ضایعات بافت نرم مثل پیچ خوردگی ها، پارگی رباط ها، منیسک ها، فتق دیسک بین مهره ای، نرمی کشکک، کشیدگی زردپی ها و ماهیچه ها، اختلالات مادرزادی مثل دررفتگی مفصل ران، صافی کف پا، خار پاشنه، پای پرانتزی، پای ضربدری، قطع اندام ها به علل مختلف، خشکی مفصل شانه و آرنج تنیس بازان، فلج مغزی، فلج اطفال، سکتهٔ مغزی، ام اس، پارکینسون، فلج بلز، اختلالات مربوط به مفصل فکی_گیجگاهی، تومورهای دستگاه عصبی، سردردها، عدم تعادل، صدمات و ضایعات ورزشی، آرتریت ها، نشانگان گیلن–باره، کژگردنی، فلج ارب و بیماری های قلبی و تنفسی، بیماری های روماتیسمی مانند لوپوس، اختلالات اسکلتی - عضلانی در بیماری دیابت، سرطان ها، سوختگی ها و جراحی های مختلف مانند تعویض مفاصل، بیماری های دستگاه اعصاب محیطی و مرکزی، بیماری های پوستی و سوختگی ها، درد و کنترل درد، بیماری های شغلی، آسیب های ورزشی، بیماری ها و اختلالات کفِ لگن در زنان و زایمان و بی اختیاری ها، سالمندان کم توان، حتی فیزیوتراپی حیوانات
معنی کلمه فیزیوتراپی در فرهنگ عمید
معنی کلمه فیزیوتراپی در دانشنامه عمومی
معنی کلمه فیزیوتراپی در دانشنامه آزاد فارسی

معنی کلمه فیزیوتراپی در دانشنامه آزاد فارسی

فیزیوتِراپی (physiotherapy)
درمان جراحت یا بیماری، با روش های فیزیکی، مثل ورزش، گرما، دست ورزی، ماساژ، و تحریک الکتریکی.

معنی کلمه فیزیوتراپی در ویکی واژه

عمل درمان بیماری، ضعف یا نقص‌های بدنی با انجام دادن حرکت‌های اصولی مفاصل و اندام‌ها به کمک اسباب‌های ویژه با یاری درمانگر، فیزیک درمانی. (فره)

جملاتی از کاربرد کلمه فیزیوتراپی

فیزیوتراپ و رئیس دپارتمان فیزیوتراپی
ابراهیم چهرازی در سال ۱۳۴۴ ریاست اولین مدرسه عالی فیزیوتراپی در کشور را به عهده گرفت، او در همان زمان ریاست بخش اعصاب بیمارستان پهلوی را نیز عهده‌دار بود.
تقریباً از هر هزار نوزاد یک تا دو نوزاد دچار این عارضه می‌شوند. بیشتر نوزادان مبتلا به فلج ارب با انجام فیزیوتراپی، به حرکت و احساسات در بازوی تحت تاثیر فلج، دست پیدا می‌کنند. اگر اعصاب فوقانی به همراه اعصاب پایینی کشیده شده باشند، شرایط نوزاد وخیم‌تر از فلج ارب خواهد بود.
با اینکه پرتو گاما به میزان زیاد ممکن است برای بدن خطرناک باشد، ولی فایده‌هایی نیز دارد. از این پرتو می‌توان برای درمان برخی بیماریهای سرطانی و ناراحتی‌های پوستی استفاده کرد. همچنین در فیزیوتراپی نیز از پرتو گاما استفاده می‌شود. درمان به وسیلهٔ پرتو گاما را رادیوتراپی می‌نامند. در صنعت نیز از پرتو گاما که از رادیم و کبالت رادیواکتیو با قدرت زیاد تابش می‌شوند، برای پیدا کردن حفره‌های ریز و شکستگی‌های قطعات فلزی استفاده می‌کنند.
انجام فیزیوتراپی پیش و پس از عمل جراحی، به ویژه در ورزشکاران حرفه‌ای باعث بازگشت سریع تر و همچنین افزایش کیفیت عملکرد بیماران می‌گردد.
فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به حفظ تحرک بیمار و به جلوگیری از انقباض عضلات کمک کنند. آموزش راه رفتن به بیماران، سبب بهبود تحرک و کاهش خطر زمین‌خوردن می‌شود. فیزیوتراپیست همچنین ممکن است برای افزایش ایمنی بیمار، وسایل کمک حرکتی مانند عصا یا واکر تجویز کند.
برخی متخصصان خودارضایی را نوعی کار و تمرین قلبی-عروقی می‌دانند. با آنکه تعداد پژوهش‌ها در این زمینه اندک است، آنهایی که از اختلالات قلبی-عروقی (بخصوص بیمارانی که دوران نقاهت پس از سکته یا حملهٔ قلبی را می‌گذرانند) باید فعالیت‌های روزمره زندگی (و از جمله مقاربت جنسی و خودارضایی) را تدریجاً و به آرامی شروع کرده و شدت و دفعات آن را بر حسب شرایط جسمانی خود در نظر بگیرند. این محدودیت، انگیزه‌ای است که فردِ مبتلا، دوره‌های فیزیوتراپی خود را پیگیری کند تا استقامت جسمی خود را ارتقا بخشد. بنابر نتایج یک مطالعه که در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شد، سکس واقعی به‌طور کلی مصرف انرژی در بدن را، تنها اندکی افزایش می‌دهد.
فیزیوتراپی و کمک گرفتن از متخصصین آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی بعد از جراحی رباط صلیبی جلویی به شما برای استحکام بخشیدن به ماهیچه‌های اطراف زانویتان و بهبود انعطاف‌پذیری کمک می‌کند.
کژپشتی با توجه به نوع آن، میزان انحراف، سن بیمار و… نیاز به وسایل کمکی، فیزیوتراپی یا عمل جراحی دارد.
درمان محافظه کارانه می‌تواند همراه با انجام فیزیوتراپی و کاردرمانی و استفاده از وسایل کمکی (مثلا اسپلینت مناسب) باشد.