فلاحت

معنی کلمه فلاحت در لغت نامه دهخدا

فلاحت. [ ف َ ح َ ] ( ع اِمص ) کشاورزی. برزگری. ( فرهنگ فارسی معین ). رجوع به فلاحة شود.
فلاحة. [ ف ِ / ف َ ح َ] ( ع اِمص ) کشاورزی. || زبان آوری در بیع و فریب دهی در آن. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ).

معنی کلمه فلاحت در فرهنگ معین

(فَ حَ ) [ ع . فلاحة ] (اِمص . ) کشاورزی ، برزگری .

معنی کلمه فلاحت در فرهنگ عمید

کشاورزی، برزگری.

معنی کلمه فلاحت در فرهنگ فارسی

کشاورزی، برزگری
( اسم ) کشاورزی برزگری .

معنی کلمه فلاحت در ویکی واژه

کشاورزی، برزگ

جملاتی از کاربرد کلمه فلاحت

فلاحت قلیلا ثمّ غاب طریقها
به دل تخم غمت اشکم ثمر داد عجب محصولی استم زین فلاحت
این مؤسسه با ادغام کردن دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه طب، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفری (اولین مدرسه کشاورزی در ایران)، مدرسه صنایع و هنر (تأسیس توسط کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق، و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران در پردیسی در جنوب پارک لاله فعلی تهران دایر گشت. این دانشگاه بر اساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگوبرداری شد و حتی طراحان ساختمان‌های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند.
اولین بار ابن العوام در کتاب الفلاحت خود روش پیوند زدن گیاهان را آموزش داد.
از فلاحت چو دیو بگریزند اندرین گفت و گوی آویزند
پیر دهقان جوزبن میکشت با او گفت شاه نیستی گوئی بتحقیق از فلاحت با خبر
ره و رسم فلاحت نیک داند بر آرد شاخ آهوگر نشاند
ریشه‌های تأسیس اتاق تجارت تهران به نهادی باز می‌گردد که برای حفاظت از منافع تجار تأسیس شد. تأسیس این نهاد احتمالاً همزمان است با تأسیس وزارت تجارت و فلاحت در سال ۱۲۸۹ هـ. ق (۱۸۷۲م) که یکی از اقدامات اصلاحی میرزا حسین خان سپهسالار، وزیر تجارت وقت، به‌شمار می‌رود. وظیفه اولیه این نهاد تنظیم مناسبات بازرگانی و دفاع از منافع کشور در حوزه تجارت بود.
نخستین آزمایش‌های اصلاح چغندر قند در سال ۱۳۰۶ در مزارع مدرسه فلاحت انجام گرفت. در مدرسه فلاحت (دانشکده کشاورزی امروزی) مزارع آزمایشگاهی و نمونه‌ای وجود داشت که تحت سرپرستی احمدحسین عدل و منصور عطائی فعالیت چشمگیری داشتند و پایه و اساس مؤسسات اصلاحی فعلی بذور حبوبات، غلات و نباتات صنعتی شدند.
وین جسم بی‌فلاحت آسوده را خیزم به تیغ طاعت قربان کنم
در اول مهر ۱۳۱۶ محمود جم عدل را در هنگامی که مصطفی‌قلی بیات مدیرکل فلاحت به علت بیماری در آلمان در حال معالجه بود به عنوان کفیل (سرپرست) اداره کل فلاحت به مجلس معرفی کرد. پس از درگذشت بیات، سلطان حسین رخشانی در پانزدهم اسفند ۱۳۱۶ به جای عدل کفیل اداره کل فلاحت شد.
احمد کسمایی مدت هفت سال در کسما به مکتب رفت و قرآن، عربی، فارسی و حساب آموخت، و تا چهارده سالگی تحصیل کرد و سپس به دنبال کار فلاحت و کشاورزی رفت.
هموا لرؤیته فلاحت شمسه حارت و کلت نحوه الاحداق