فضای نمونه
معنی کلمه فضای نمونه در دانشنامه عمومی
در یک رویکرد ساده به احتمالات، هر زیر مجموعه ای از فضای نمونه را می توان یک پیشامد نامید. با این حال، این تعریف زمانی که فضای نمونه نامتناهی باشد مشکل ساز می شود. در یک تعریف بهتر، پیشامد را یک زیرمجموعهٔ قابل اندازه گیری از فضای نمونه در نظر می گیرند که شامل یک میدان سیگما روی فضای نمونه باشد.
• فضاهای نمونه چند گانه
برای بسیاری از تجربیات فضای نمونه متفاوتی است مثل کارت های بازی که می خوانند فضای نمونه ای مثل ( اس تا شاه ) داشته باشند یا بر حسب شماره که بر روی آن ها است فضای نمونه داشته باشند. رخدادهای هم شانس در بسیاری از فضاهای نمونه احتمال رخداد فضاهای عناصر هم شانس هستند. برای مثال شیر یا خط آمدن سکه ها یا احتمال افتادن یکی از وجوه تاس در پرتاب تاس در همین جهت برخی می توانند در بازی های هم شانس تقلب کنند مثلاً روی کارت ها علامت بگذارند ، لبه های تاس را تراش دهند و. . . که با این کار شانس را برای هر رخداد تغییر می دهند . اما بسیاری از آزمایش ها غیر هم شانس هستند مثل پرت کردن یک پونز که احتمال آنکه با ته یا سر به زمین برخورد کند هم شانس نیست. در حالت کل شانس هر رخداد به صورت زیر محاسبه می شود. احتمال رخداد کل عناصر/احتمال رخداد عناصر مورد نظر= ( رخداد ) p
• فضای نمونه تصادفی
در علم آمار ، دانشمندان آمار با مطالعه با یک نمونه آماری در مورد یک جامعه آماری مطالعه می کنند. برای آنکه نتایج مربوط به این تحقیق در مورد یک جامعه آماری صحیح باشد آمار گیرها یک نمونه تصادفی را از جامعه آماری در فضا می گیرند .
• فضای نمونه بی نهایت بزرگ
برای یک نزدیکی اولیه به احتمال ، هر زیر مجموعه از فضای نمونه یک رخداد نامیده می شود. اگرچه مشکلاتی را به وجود می آورد زمانی که فضای نمونه بی نهایت است. به همین دلیل تعریف دقیق تری برای رخداد نیاز است. تحت این تعریف فقط زیر مجموعه های منتهای فضای نمونه می توانند δ را در فضای نمونه تشکیل دهند.
معنی کلمه فضای نمونه در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه فضای نمونه
در نظریهی احتمالات ،پیشامد مجموعهای شامل برخی نتایج ممکن برای آزمایشی تصادفی است که زیرمجموعهای از فضای نمونه میباشد. اگر برآمد(نتیجه، خروجی) یک آزمایش در پیشامد
مکمل آن نام دارد و شامل همهٔ عضوهای فضای نمونه که در
به مجموعهای از تمام نتایج ممکن در یک آزمایش تصادفی فضای نمونه میگویند.
که ۱ است) بخش بر اندازهٔ فضای نمونه (یعنی اندازهٔ
یا به عبارت دیگر، احتمال وقوع یک پیشامد برابر است با نسبت اندازهٔ پیشامد به اندازهٔ فضای نمونه.
توضیح اینکه میدانیم احتمال وقوع هر پدیدهٔ تصادفی (پیشامد) برابر است با نسبت تعداد اعضای آن پدیده (پیشامد) به تعداد اعضای فضای نمونه.
از طرفی چون احتمال وقوع هر یک از پیشامدهای بالا یکسان است پس این نتایج هم شانس هستند و میتوان گفت احتمال هر یک برابر است با ۱/۶. از طرفی احتمال وقوع ۳۰ نتیجهٔ دیگر فضای نمونه برابر با صفر میباشد.
در یک آزمایش تصادفی مجموع احتمال وقوع همهٔ برآمدها (فضای نمونه) برابر یک است. هر پیشامد و مکملش همهٔ اعضای فضای نمونه را شامل میشوند و هیچ عضو مشترکی ندارند بنابراین احتمال
تعریف:فرض کنیم فضای نمونه ای یک آزمایش تصادفی به صورت
در فضای نمونهای یکسان داده شدهاند، در حالی که