فروده

معنی کلمه فروده در لغت نامه دهخدا

فروده. [ ف ُ دَ / دِ ] ( اِ ) خست و دنائت و خسیس و دنی بودن. || ( ص ) بریان کرده و برشته گردیده. فرود. ( حاشیه برهان چ معین ). رجوع به فرود شود.
فروده.[ ف َرْ وَ دَ / دِ ] ( اِ ) چوبی که در پس در خانه اندازند. فروره. ( برهان ). فرود. رجوع به فَروَد شود.

معنی کلمه فروده در فرهنگ معین

(فُ دِ یا دَ ) ۱ - (ص . ) بریان کرده ، برشته گردیده . ۲ - (اِ. ) چوبی که در پس درِ خانه اندازند.

معنی کلمه فروده در فرهنگ فارسی

۱ - ( صفت ) بریان کرده برشته گردیده ۲ - چوبی که در پس در خانه اندازند .
چوبی که در پس در خانه اندازند

معنی کلمه فروده در ویکی واژه

بریان کرده، برشته گردیده.
چوبی که در پس درِ خانه اندازند.

جملاتی از کاربرد کلمه فروده

پرده سینما همان اوج و فرودهای تخیل خودمان را باز می‌تاباند؛ تخیلی که از واقعیتی تغذیه می‌کند که قرار است جایگزین آن گردد؛ یعنی داستان فیلم از تجربه‌ای زاده می‌شود که تخیل ما از آن فراتر می‌رود؛ ولی آنچه که روی پرده تخیلی است باید همان فشردگی مکانی و فضایی امر واقعی را داشته باشد.
بدل میگفت کای دل کارت افتاد فروده تن، چو تن دربارت افتاد
گفته می‌شود که ناسا برای جلوگیری از تحقیر شدن و اطمینان از بودجه داشتن، فرودها را بازسازی کرده‌است. ناسا برای سفر به ماه حدود ۳۰ میلیارد دلار بودجه دریافت کرد، و بیل کیسینگ در کتاب خود بیان کرد که این پول به جیب خیلی‌ها رفته‌است. از زمانی که بسیاری از نظریه پردازان توطئه باور دارند که در آن زمان، امکان فرود بر ماه وجود نداشت، آن‌ها بیان کرده‌اند که فرود ساختگی بر روی ماه برای تحقق بخشیدن به گفته کندی بود، «قبل از پایان این دهه، انسان بر روی ماه فرود خواهد آمد و به سلامت به زمین برخواهد گشت.» در حقیقت ناسا برای کنگره آمریکا هزینه آپولو را ۲۵. ۴ میلیارد دلار را ارائه داده بود.
گفت احسنت اینت ریش و اینت کار تو فروده اینت خواهد کشت زار
کافهٔ پارک پس از فراز و فرودهایی سرانجام به دستور مقامات وقت بسته شد و یاران جُنگ پراکنده شدند. احمد گلشیری به تهران رفت و در مرکز انتشارات آموزشی به کار مشغول شد. او صبح‌ها به کار سردبیری مجلهٔ پیک جوانان می‌پرداخت و بعدازظهرها در تریای هتل پالاس تهران برای کانال دوم تلویزیون ملی ایران به ترجمهٔ متن فیلم مشغول می‌شد.
بلا از خویش بین و تن فروده اگر تو عاشقی کل داد او ده
در این اثر خواننده شاهد تاریخ نیست، بلکه نویسنده کوشش داشته در کنار حرکت در زمان که از نوع زمان گذشته‌است، خواننده را با فراز و فرودهایی که در زندگی «آقا روح‌الله» وجود دارد از کسالت مطالعه تاریخ رها کند که می‌توان ادعا کرد موفق بوده‌است.