فاروق

فاروق

معنی کلمه فاروق در لغت نامه دهخدا

فاروق. ( ع ص ) مرد نیک ترسناک. ( منتهی الارب ). || کسی که امور را از یکدیگر فرق میگذارد و تمییز میدهد. ( اقرب الموارد ). آن که جدا کند دو چیز را. آن که فرق گذارد حق را از باطل. ( یادداشت بخط مؤلف ) :
فاروق حق و باطل ملک زمین تویی
احسنت شادباش زهی حقگزار ملک.انوری.- تریاق فاروق ؛ بهترین تریاکها و نیکوترین مرکبات بدان جهت که جدا گرداند بیماری و تندرستی را. ( منتهی الارب ). و مطلقاً بمعنی تریاق به کار رفته است. مسیح کاشی گوید :
خورده فاروق فقر پنبه من
زآنم از آسمان گزندی نیست.( از آنندراج ).تریاق افاعی. تریاق مثرودیطس.
فاروق. ( اِخ ) لقب عمربن خطاب است ( در عرف اهل سنت و جماعت ) :
در میان حق و باطل فرق کن
باش چون فاروق مر حق را معین.خاقانی.صِدّیق به صدق پیشوا بود
فاروق ز فرق هم جدا بود.نظامی.رجوع به عُمَر شود.
فاروق. ( اِخ ) دهی از دهستان خفرک بخش زرقان شهرستان شیراز که در 56 هزارگزی شمال خاوری زرقان و کنار راه فرعی سیدان به محمودآباد خفرک واقع است. جلگه ای معتدل ، مالاریایی و دارای 1720 تن سکنه است. آب آنجا از چشمه و قنات تأمین میشود. محصول عمده اش غلات و میوه ، و شغل اهالی زراعت و باغبانی است.دارای یک دبستان است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ). و رجوع به فارسنامه ابن بلخی چ تهران ص 125 شود.
فاروق. ( اِخ ) دهی از دهستان رشخوار بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه که در 12 هزارگزی جنوب خاوری رشخوار واقع است. جلگه ای معتدل و دارای 535 تن سکنه است. آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول عمده اش غلات ، پنبه ، بنشن و شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

معنی کلمه فاروق در فرهنگ معین

[ ع . ] (ص . ) ۱ - جدا کنندة حق از باطل . ۲ - تمیز دهنده و فرق گذارندة میان امور. ۳ - مرد سخت ترسناک .

معنی کلمه فاروق در فرهنگ عمید

جداکنندۀ حق و باطل، ممیّز.

معنی کلمه فاروق در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان رشخوار بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی رشخوار جلگه ومعتدل ۵۳۵ تن سکنه قنات غت پیبه بنشن شغل زراعت گله داری قالیچه و کرباس بافی .
جداکننده حق وباطل، تمیزدهنده اموروفرق کننده میان حق وباطل
( صفت ) ۱ - مرد نیک ترسناک ۲ - کسی که امور را از یکدیگر فرق گذارد و تمیز دهد ۳ - جدا کنده حق از باطل

معنی کلمه فاروق در فرهنگ اسم ها

اسم: فاروق (پسر) (عربی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: fāruq) (فارسی: فاروق) (انگلیسی: farugh)
معنی: تمیز دهنده و فرق گذارنده، از صحابه ی پیامبر اسلام، ( اَعلام ) ) لقب عمرابن خطاب ( خلیفه ی دوم )، ) شاه مصر [، میلادی]، که با کودتای نظامی به رهبری محمّد بخیت و جمال عبدالناصر برکنار شد و در ایتالیا درگذشت، ( در اعلام ) لقب عمربن خطاب ( خلیفه ی دوم )، از صحابه ی رسول اکرم ( ص )، لقب عمر خلیفه دوم

معنی کلمه فاروق در دانشنامه عمومی

فاروق (مرودشت). فاروق شهری از توابع بخش سیدان شهرستان مرودشت در استان فارس است .
فاروق با داشتن آب و هوایی دلپذیر و طبیعتی بهشتی سالیانه پذیرای بیش از ۲۰۰۰۰ نفر گردشگر خارجی و ایرانی است. پیشینه براساس اسناد تاریخی موجود «فاروق» یکی از شهرها و دروازه های استخر فارس بوده که در شش فرسخی تخت جمشیدودرفاصله۲۵ کیلومتری مرودشت واقع شده است. در کتاب تاریخی معجم البلدان که بیش از هشتصد سال پیش تألیف شده در مورد فاروق چنین آمده است: «فاروق از قریه های استخر فارس است، جماعتی از اهل علم و فضل به آن ها نسبت داده می شود. » همچنین فارس نامه ابن بلخی فاروق را در قرن ششم هجری قمری این گونه معرفی کرده است: «. . . فاروق … شهرکی است و دیه های بزرگ و نواحی هوای آن سرد است، معتدل، و آب های روان خوش دارد و میوه باشد از هر نوع و نخجیرگاه است و سه آبادان است و به حومه آن جامع و منبر است. »
در کاخ تچر تخت جمشید در کتیبه ای به خط نسخ در شش سطر آمده است که فاروق توسط کالیجار نوه امیر عضدالدوله دیلمی در سال ۴۱۸ هجری
زبان اصلی مردم این منطقه فارسی است و به طور کلی زبان و لهجه مردم تحت تأثیر رفت وآمدهای زیاد به شهر شیراز، نزدیک به لهجه شیرازی است. فاروقیان از نژاد آریایی، مسلمان و معتقد به مذهب شیعه دوازده امامی هستند.
اوضاع اقتصادی اهالی فاروق به طور کلی بر پایه کشاورزی شامل زراعت و باغداری و دامداری می باشد. آنچه در میان محصولات باغی بیش از همه خودنمایی می کند و به فاروق شهرت ملی و جهانی داده است «انار» فاروق می باشد. انار شهوار فاروق در میان انواع انارها با توجه به دانه های بهشتی آن فاروق را به بهشت فارس تبدیل نموده است.
وجود کوچه باغ های باصفا، بافت قدیمی خانه های موجود در محله قدیم فاروق در میان باغات انار و گردو، پرنده ای نادر به نام بلبل آزاد که شبها فضای شهر و باغها را با صدای دلنشین خود خوش آهنگ می کند و مهمتر از همه وجود ۱۸ رشته قنات که علی رغم خشک سالی چند سال اخیر ۱۲ قنات هنوز فعالند و دوطبقه بودن برخی از این قنات ها آن ها را از دیگر قنوات در شهرها و روستاهای دیگر متمایز کرده است و نشانگر هوش و ذکاوت معماران ایرانی در اعصار گذشته بوده است، در کنار صدها ویژگی دیگر این شهر همواره جاذب گردشگران داخلی و بعضاً خارجی بوده است.
• میزان کل اراضی زیر کشت: ۱۳۲۵۰ هکتار[ نیازمند منبع]
• میزان اراضی تحت اشغال باغات: ۱۷۵۰ هکتار[ نیازمند منبع]
• میزان اراضی زیر کشت زراعی: ۱۱۵۰۰ هکتار[ نیازمند منبع]
• محصولات عمده باغی:انار، انگور، بادام، گردو، سیب، هلو، زردآلو، خرمالو، زیتون، شفتالو. [ نیازمند منبع]
• محصولات عمده زراعی: گندم ( ۶۰۰۰هکتار ) ، ذرت، گوجه فرنگی، جو، برنج، کلزا، خیارسبز، هویج، یونجه، چغندر قند، هندوانه. [ نیازمند منبع]

معنی کلمه فاروق در دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:عمر بن خطاب (مکه ح ۴۰پ ق ـ مدینه ۲۳ق)

معنی کلمه فاروق در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] یا علی: أَنْتَ الْفَارُوقُ الَّذِی یفَرِّقُ بَینَ الْحَقِّ وَ الْبَاطِل؛ یا علی توئی جدا کنندۀ حق از باطل.
سیکون من بعدی فتنة فاذا کان ذلک فالزموا علی بن أبی طالب فانه أول من آمن بی ، وأول من یصافحنی یوم القیامة، وهو الصدیق الأکبر وهو فاروق هذه الأمة، وهو یعسوب المؤمنین...
فاروق به معنای جدا کنندۀ حق از باطل است، پیامبر اکرم(ص) این لقب را به حضرت علی(ع) داد. بنا بر برخی منابع تاریخی، یهود، لقب فاروق را به خلیفۀ دوم دادند. طبری و دیگران از ابن شهاب زهری نقل کرده اند که:

معنی کلمه فاروق در ویکی واژه

جدا کنندة حق از باطل.
تمیز دهنده و فرق گذارندة میان امور.
مرد سخت ترسناک.

جملاتی از کاربرد کلمه فاروق

صدّیق الاکبر،[پ] وصی، ولی، فاروق (جدا کننده حق از باطل) و یعسوب‌الدین (رهبر دین) از دیگر القاب علی می‌باشند. همچنین در اذان شیعیان از او به عنوان حجت‌الله و ولیّ‌الله نام برده می‌شود.
بوکووا در ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۹ به مقام مدیر کلی یونسکو انتخاب شد. او در رقابتی که در پنج دور با هشت نامزد دیگر و مهم‌ترین آن‌ها فاروق حسنی وزیر فرهنگ مصر داشت با ۱۶۶ رأی از مجموع ۱۷۷ رأی به عنوان نخستین زن در رأس سازمان یونسکو؛ مدیرکل این سازمان و جانشین کوئیچیرو ماتسوئورا مدیرکل هفتاد و دو ساله ژاپنی شد.
بوده در بذل و جود چون حاتم گشته در عدل و داد چون فاروق
فاروق چون نباشی چون از فراق رستی صدیق چون نباشی چون یار غار گشتی
قال أنتَ أولی بالدُّعاء لِجَمیعِ المؤمنینَ [گفت: تو اولی تری به دعا گفتن مسلمانان] که بر روی زمین از تو عزیزتر کسی نیست. فاروق گفت: من خود این کار می‌کنم. تو وصیت رسول علیه السلام به جای آور.
خواندن اشعار او بعد از نماز منکران گفتند با فاروق باز
حوالی بعد از ظهر، ۱۴ پشتون دیگر توسط جندالفاروق کشته شدند. این امر باعث قهر نیروهای افغان و کشتن ۴۳ عرب گردید. گزارش شده بود که شبه‌نظامیان پشتون به قله مستحکم جندالفاروق در منطقه بنی‌خالد وارد شدند و ۵۶ ساکن عرب این منطقه را قتل‌عام کردند.
ای نخیل دشت تو بالنده تر بر نخیزد از تو فاروقی دگر
استودان پوزه پیرزن مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان مرودشت، بخش سیدان، روستای فاروق واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۳۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وزآن پس ز فاروق هر سال باز همی آمدی کاروانی و ساز
احمد بن‌ نصرالله‌ فاروقی‌ معروف‌ به‌ قاضی‌ احمد يا ملا احمد تتوی‌ از تاریخ‌نویسان دربار گورکانیان در هند بود. او پیرو شیعه بود و در زمان اکبر شاه مأمور نوشتن تاریخ الفی شد. در این کتاب قرار بود تاریخ اسلام تا هزار سال پس از درگذشت محمد نوشته شود. تتوی در اثر اختلاف نظرهایی که بر سر نوشتن این کتاب روی داد، توسط شخصی به نام میرزا فولاد برلاس‌ که از سوی روحانیان سنی تحریک شده بود، به قتل رسید. اکبر شاه قاتل را قصاص کرد و مخالفان جسد تتوی را از قبر درآورده و آتش زدند. بخش بزرگی از تاریخ الفی اثر اوست.
یا قدم در صدق نه صدیق‌وار یا نه چون فاروق کن عدل اختیار
در دل عاشق به جز معشوق نیست در میانشان فارق و فاروق نیست
عهد فاروق از جمالش تازه شد حق ز حرف او بلند آوازه شد
در ۱۹۴۴ فاروق اول، پادشاه وقت مصر به او بالاترین نشان فضیلت یعنی نشان کمال را داد، نشانی که تنها به خانواده سلطنتی و سیاستمداران تعلق می‌گرفت.
خیزش افسران آزاد سازمانی سیاسی بود که در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط برخی نظامیان مصر در جهت تغییرات بنیادین در ساختار حکومت مصر توسط جمال عبدالناصر به وجود آمد. این خیزش به پادشاهی ملک فاروق پایان داد.
و مادر وی زنی از ایل ترکمان (ترکمن) به نام سلطانم (دختر موسی سلطان موصلوی ترکمان) بود. فاروق سومر مورخ ترک او را دختر عیسی‌بیک موصلوی ترکمان می‌داند.
هم وقف گشته بر تو ز صدیق صدق و زهد هم ارث مانده با تو ز فاروق زهد و نام