فئتین

معنی کلمه فئتین در فرهنگ معین

(فِ ئَ تَ ) [ ع . ] (اِ. تثنیة فئه ) ۱ - دو گروه ، دو دسته . ۲ - دو دسته از لشکریان .

معنی کلمه فئتین در فرهنگ فارسی

( اسم تثنیه فئه ) دو گروه دو دسته دو دسته از لشکریان .

معنی کلمه فئتین در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی فِئَتَیْنِ: دو جماعت - دو گروه
ریشه کلمه:
فئی (۱۰ بار)
گروه. دسته. در اقرب الموارد گفته: تاء آن عوض از یاء است که اصل آن «فأی» است و از کلیات ابوالبقاء نقل کرده: فئة جماعتی است که در یاری به یکدیگر رجوع کنند. ناگفته نماند این در صورتی است که فئة را از «فی‏ء» بگیریم که به معنی رجوع است چنانکه راغب عقیده دارد. . چه بسا گروه کمی که به اذن خدا بر گروهی بسیار غلبه کرده است. . برای شما در دو گروه که با هم روبه رو شدند آیتی بود گروهی در راه خدا می‏جنگید و گروه دیگر کافر بود. . رجوع شود به «رکس».

معنی کلمه فئتین در ویکی واژه

تثنیة فئه)
دو گروه، دو دسته.
دو دسته از لشکریان.

جملاتی از کاربرد کلمه فئتین

قومی گفتند: بکشیم ایشان را، که خون و مال ایشان مباح است از بهر آنکه مرتدّ گشتند. قومی گفتند: ایشان بر دین مااند، تا آن گه که تبدیل دین از ایشان درست شود. و رسول خدا (ص) خاموش میبود، و هیچ دو فرقت را از گفت خویش نهی نمی‌کرد تا آیت آمد: فَما لَکُمْ فِی الْمُنافِقِینَ فِئَتَیْنِ ای صرتم فئتین محلّا و محرما.
إِذْ یَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ... الایه هم المنافقون ایضاً، و قد عطف الوصف علی الوصف بالواو، و قیل: هم قوم اسلموا بمکة، و لم یهاجروا، فلما خرجت قریش لحرب رسول اللَّه ص، خرجوا معهم، و قالوا نکون مع اکثر الفئتین، فلمّا رأوا قلّة المسلمین، قالوا: غَرَّ هؤُلاءِ دِینُهُمْ اذ خرجوا مع قلّتهم یقاتلون الجمع الکثیر ثمّ قتلوا جمعاً من المشرکین، منهم قیس بن الولید و ابو قیس المخزومیان و الحرث بن زمعة بن الاسود بن المطلب و علی بن امیة بن خلف و العاص بن منیه بن الحجاج و الولید بن عتبه و عمرو بن امیة.