فؤاد

معنی کلمه فؤاد در فرهنگ معین

(فُ ) [ ع . ] (اِ. ) دل ، قلب ، ج . افئده .

معنی کلمه فؤاد در فرهنگ عمید

۱. قلب، دل.
۲. عقل.

معنی کلمه فؤاد در فرهنگ اسم ها

اسم: فؤاد (پسر) (عربی) (تلفظ: fo’ād)
معنی: ( عربی ) ( در قدیم ) دل، قلب

معنی کلمه فؤاد در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
فئد (۱۶ بار)

معنی کلمه فؤاد در ویکی واژه

دل، قلب ؛
افئده.

جملاتی از کاربرد کلمه فؤاد

حد البشیر بشاره یا جار دهش الفؤاد بما حداه و حاروا
گر به خدمت نمی‌رسم به بدن انما الروح و الفؤاد لدیک
احسان هوشمند با چهره‌های سیاسی فراوانی در ایران و منطقه مصاحبه کرده‌است که این مصاحبه‌ها در نشریات مهم ملی ایران و دیگر کشورهای منطقه به چاپ رسیده‌است. از چهره‌های شاخص ایرانی که هوشمند با آن‌ها مصحبه کرده عبارت است از علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی، رئیس ستاد مشترک ارتش در دولت موقت، و بسیاری از اعضای هیئت دولت موقت. وی همچنین با روسای جمهور ارمنستان، رئیس‌جمهور سابق عراق فؤاد معصوم عراق و همچنین برهم صالح رئیس‌جمهوری فعلی عراق مصاحبه کرده‌است که در روزنامه‌های ایران و منطقه به چاپ رسیده‌است.
ای باد بامدادی، میآیی از چه وادی؟! کز بیدلان برآمد فریاد وافؤادی!
احمد فؤاد محیی‌الدین (۱۱ ژانویه ۱۹۲۶ – ۵ ژوئن ۱۹۸۴) سیاست‌مدار اهل مصر، عضو حزب ملی دموکراسی مصر بود. وی در القلیوبیه متولد شد. وی استاندار الشرقیه، اسکندریه و الجیزه بود. وی همچنین وزیر اداره محلی، وزیر بهداشت و معاون نخست‌وزیر مصر بود. وی سال ۱۹۷۴ وزیر امور جوانان شد. وی وزیر اطلاع‌رسانی از ۱۰ سپتامبر ۱۹۸۱ تا ۳۱ ژانویه ۱۹۸۲ بود.
در تاریخ ۱۴ آذر، مهدیه گلرو از فعالین دانشجویی با هجوم ۱۰ مأمور امنیتی به منزل، به همراه همسرش وحید لعلی‌پور بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. از سوی دیگر محمد یوسف رشیدی یکی از فعالان دانشجویی چپ‌گرای دانشگاه امیرکبیر که در اعتراضات دانشجویی علیه حضور احمدی‌نژاد در دانشگاه پلی‌تکنیک نقش برجسته‌ای داشت؛ در نوشهر و در خانهٔ پدری بازداشت گردید. هم‌چنین فؤاد شمس، فعال دانشجویی، وبلاگ‌نویس و روزنامه‌نگار، روز چهارشنبه و در حال خروج از دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
ایها النور فی الفؤاد تعال غایه الجد و المراد تعال
اسقیتنی المدامه من طرفک البهی حتی جلا فؤادی من احسن الجلا
پیش دویدم که سلام علیک روحی و نفسی و فؤادی لدیک
از این کتاب دو برگردان فارسی تحت عناوین «اجتماع آینده» ترجمه محمدرضا قربانی، انتشارات رخداد نو، و «همبودگی آینده» ترجمه فؤاد جراح‌باشی، نشر ققنوس منتشر شده است.
احمد فؤاد (به عربی: أحمد فؤاد) (زاده ۲۶ مارس ۱۸۶۸ - درگذشته ۲۸ آوریل ۱۹۳۶) معروف به ملک فؤاد یکم است که بعد از فوت برادرش حسین کامل در سال ۱۹۱۷ به سلطنت مصر رسید.
انت ایضا یا مغنی لا تنم قم واذهب عن فؤادی کل غم
ملک فؤاد در سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵ خورشیدی) در اثر سکتهٔ قلبی درگذشت
عرش انعام تو هر سینه که در اوست فؤاد فرش اقدام تو هر دیده که در اوست بصر
و طریق مسلوب الفؤاد تحمل من قال اوه من الجفاء فقد جفا
در سال ۱۳۱۷ مسئله ازدواج محمدرضا پهلوی و فوزیه بنت فؤاد مطرح گردید. او زیبایی چشمگیری داشت که حتی نظر هالیوود را نیز به خود جلب کرده بود.[نیازمند منبع] خانواده اش ترکیبی از نژادهای مصری، آلبانیایی و فرانسوی بود [نیازمند منبع]. فوزیه و محمدرضا سه سال قبل ملاقاتی کاملاً تصادفی و بسیار کوتاه در سوئیس داشتند.[نیازمند منبع]
فیقولون نعم. فیقول أ قبضتم ثمرة فؤاده؟ فیقولون نعم فیقول ما ذا قال عبدی؟ فیقولون حمدک و استرجع فیقول ابنوا لعبدی بیتا فی الجنة و سمّوه بیت الحمد.