غنایی. [ غ ِ ] ( اِخ ) عبدالوهاب بن محمد حسینی حسنی معموری هندی. او راست : شرح خاقانی مؤلف به سال 1018 هَ. ق. رجوع به الذریعه ج 9 ص 792 شود. غنایی. [ غ ِ ] ( اِخ ) علی... شاعر عثمانی در قرن دهم هجری و از استانبول بود. نخست سمت منشیگری پیاله پاشا وزیر ثانی را داشت و پس از آن صاحب مقام بزرگی شد و به ثروت بسیاری نایل گردید. این بیت از اوست : ای لاله خدگل ایله نیجه تشبیه ایده م سنی سن پادشاه عالم او درویش گلشنی.( از قاموس الاعلام ترکی ). غنایی. [ غ ِ ] ( اِخ ) محمد. شاعر عثمانی پسر اسکندربک که یکی از شاهزادگان اولاما بود که از ایران آمده بودند. او از صاحبان مقام بود. این بیت از اوست : دگلدر خط که اطراف لب جانانه گلمشدر جناب خضر در کیم چشمه حیوانه گلمشدر.( از قاموس الاعلام ترکی ).
معنی کلمه غنایی در فرهنگ معین
(غِ ) [ ع . ] (ص نسب . ) منسوب به غنا، شعری که بیانگر عواطف و احساسات باشد.
معنی کلمه غنایی در فرهنگ عمید
شاخصۀ اثری ادبی که بیان کنندۀ احساسات و عواطف انسان باشد: شعر غنایی.
معنی کلمه غنایی در فرهنگ فارسی
عبدالوهاب بن محمد حسینی حسنی معموری - هندی ادیب ( قر . ۱۱ ه ق . ) . اوراست : شرح خاقانی مولف بسال ۱٠۱۸ ه ق . ( الذریعه ج ۷۹۲ : ۹ لغ . ) .
معنی کلمه غنایی در ویکی واژه
منسوب به غنا، شعری که بیانگر عواطف و احساسات باشد.
جملاتی از کاربرد کلمه غنایی
هر کس ز عطاتان به غناییست مگر کان هرکس ز یمشان به یساریست مگر یم
بمخزن هر چه را باشد بهائی نهان دارند از بهر غنایی
موضوع مورد بحث در اثر ادبی و نیز حالت روحی و فکری پدیدآورنده اثر آن را به یک نوع خاصی در ادبیات سوق میدهد که به چهار دسته حماسی، تعلیمی، غنایی و نمایشی تقسیم میشود. هر کدام از این انواع ویژگیهای خاص خود را دارند که در آثاری که در آن نوع ویژه به کار رفته نمایان است.
در غناییست جهان از کرم او که زکوة عامل از عجز همی طرح کند بر ایتام
در یک مصاحبه پیش از کنسرت مجازی، وایجی انترتینمنت این ترانه را به عنوان «یک ترانهٔ پاپ با یک کول [بیت] دراپ که جریان استاتیک یک اجرای پیانوی غنایی را میشکند» توصیف کرد.
مردم بومی جزیره موریس مضمون اصلی رمانهای آناندا دوی هستند. سبک غنایی و تأثیر گذار او افق جدیدی را در زبان فرانسه گشودهاست؛ افق فرهنگی-زبان شناختی که ریشه در سرزمین مادری او دارد. دوی وضعیت زن را در جامعهٔ خشن و پدر سالار جزیرهٔ موریس به تصویر میکشد تا اشارهای به کاستیهای اجتماعی آنها داشته باشد.
اما غنایی که مشایخ مر آن را فضل نهند بر فقر، مرادشان نه آن بود که عوام مر آن را غنا خوانند؛ که این غنا، یافتِ نِعَم بود و آن، یافتِ مُنعِم، پس یافتِ وصلت چیزی دیگر بود و یافتِ غفلت چیزی دیگر.
ابوالقاسم لاهوتی (۱۸۸۷ تا ۱۹۵۷) شاعری ایرانی که به دلایل سیاسی به اتحاد شوروی و مشخصاً تاجیکستان مهاجرت میکند. او اشعار غنایی و اجتماعی-واقعگرایانه مینوشت. شاعر دیگر، میرزا تورسونزاده (۱۹۱۱ تا ۱۹۷۷) میباشد که ادبیات شفاهی فارسی تاجیکی را گردآوری کرد، اشعاری دربارهٔ دگرگونیهای اجتماعی تاجیکستان سرود و آثاری در زمینههای سیاسی روزگار خویش آفرید. از آن نسل تا کنون، شاعران، رماننویسان، نویسندگان داستانهای کوتاه و نمایشنامهنوسان فراوانی در تاجیکستان ظهور کردهاند.
در غنایی فکر محتاجان خلاف آنکه گفت سیر را نبود غم از آسیب حال گُرسَنه
چهارم غنایی چنان دلپسند که از ذل فقرش نباشد گزند
موسیقی لری از تنوع و پیشینهای کهن برخوردار است که به دو بخش کلی، موسیقیهای آوازی (کلامی) و موسیقیهایسازی تقسیم میشود. هماکنون موسیقی لری در قالب ترانه به هفت بخش تقسیم میشود که عبارتند از موسیقی و ترانههای غنایی و عاشقانه، موسیقی و ترانههای حماسه رزمی، موسیقی و ترانههای سوگواری، موسیقی و ترانههای فصول، موسیقی و ترانههای کار، موسیقی و ترانههای طنز و سرودهای مذهبی.
اول آنکه آنچه لذاته مطلوب است، نه به جهت تحصیل چیز دیگر، یعنی: غرض از آن، وصول به مطلوبی دیگر نیست و این نوع، مخصوص به لذات عالم آخرت است یعنی: لذت مشاهده جمال الهی و سعادت لقای او و سایر لذات بهشت از بقایی که که فنا ندارد و شادی ای که غم با آن نیست و علمی که جهل پیرامون آن نمی گردد و غنایی که فقر از پی ندارد و غیر اینها از آنچه هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به هیچ خاطری خطور نکرده و این نوع، نعمت حقیقی و لذت واقعی است و از این جهت حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود که «عیشی نیست مگر عیش آخرت».
گرانت تنها سه روز پس از انتخاب به این سمت، برای نخستین بار بر صندلی مربیگری چلسی نشست. او میبایست در ورزشگاه الدترافورد تیمش را برابر منچستر یونایتد هدایت میکرد. با وجود اخراج مایکل اسین ستاره غنایی تیم در آغاز مسابقه، این تیم رقابت پایاپایی را با حریف خود برگزار کرد که با شکست ۰–۲ چلسی پایان یافت.
از افتخارات وی میتوان به کسب مدال طلا اشعار غنایی در بخش مسابقات هنری بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۴۸ اشاره کرد.
تو خود چون به چنگ غنایی اسیر مزن طعنه بر برگ عیش فقیر
از افتخارات وی میتوان به کسب مدال نقره اشعار غنایی در بخش مسابقات هنری بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۴۸ اشاره کرد.
چو مور نقب قناعت رسان به کنج غنایی که پر بر آری و از احتیاج دانه برآیی
سعی بیعشق ترا فایده ندهد که کسی به مقامات عنایت به غنایی نرسد