غنایم
معنی کلمه غنایم در فرهنگ عمید
معنی کلمه غنایم در فرهنگ فارسی
( اسم ) جمع غنیمت مالهایی که بی دست رنج نصیب گردد .
معنی کلمه غنایم در دانشنامه عمومی
معنی کلمه غنایم در ویکی واژه
جِ غنیمت.
جملاتی از کاربرد کلمه غنایم
صدر دنیا بوالغنایم کز سعادتهای چرخ سوی درگاهش غنیمتهای فتح است و ظفر
بدین غنایم مفرط ز ترکتاز خریف سپاه برد رسانیدی از پی یغما
جایی که به یک سؤال بخشند دو کون استغنایم سر خموشی دارد
قلعهها هم گرد آن دو بقعهها شد مسلم وز غنایم نفعها
بوالغنایم مرزبان کز خدمتش هر مرزبان بر فلک دارد کشیده رایت عز و جلال
بی نیازی بیدل آخر احتیاج آمد به عرض محرم راز غنایم کرد آثار طمع
جنگها کرده مظفر آمدند باز گشته با غنایم سودمند
جنگ آنکوس با قبایل لاتین، سپس در شهر لاتینی مدولّایا متمرکز گردید. این شهر پادگانی قوی داشت و به خوبی تجهیز شده و به صورت شهری غنی درآمده بود. درگیریهای متعددی در خارج از شهر رخ داد و در نهایت پیروزی نصیب رومیها گردید. آنکوس مارکیوس با غنایم بسیار به رم بازگشت. بیشتر لاتینیها، به عنوان شهروندان جدید به رم آورده شدند و در پای تپه آونتین و در نزدیکی معبد مورسیا اسکان داده شدند.
کار تسلیحات حیدر و گردآوردن جنگجویان راه طریقت، که دارای لباسهای متحدالشکل بودند، در سال ۸۸۸ هجری قمری، تا به جایی رسید که او تازه بیست و دو سال داشت- توانست نخستین اقدام خود را در جنگ با چرکسهای مسیحی عملی سازد. به اعتقاد نگارنده، شیخ حیدر از این اقدام خود قصد کشورگشایی و فتوحات نداشته، بلکه هدف او به دست آوردن غنایم جنگی از این رهگذر بود، تا بر تعداد طرفداران و حامیانش بیافزاید و بتواند به هواخواهان خود مزدی بدهد.
غنایمی که اتر کیته به دست آورده بود، برخلاف گذشتگان خود در آهیتک قرار نداد بلکه در معبد ایزد اینشوشینک واقع در شوش قرار داد. حفاران فرانسوی هنگام حفر، دو گرز در آنجا یافتند که اتر کیته آنها را وقف معبد کرده بود و بر یکی از آنها خود را شاه انزان و شوش مینامد.
در بامداد روز اول اکتبر یک دسته از سپاه روس برج شمال شرقی قلعه را تصرف نمود و یک گروه دیگر با نزدیک شدن به دروازه شمالی و با ازبین بردن آن وارد قلعه شد. قلعه معروف ایروان تصرف گردید. پادگان خان که از ۴۰۰۰ سرباز تشکیل میشد تسلیم گردید. حسن خان و ۲۰۵ مقام بلندپایه اسیر شدند حدود ۱۰۰ توپ و غنایم جنگی دیگر بدست آمد.
از کمینگاه غیب خزائن عزت فرو گشادند، و از آن درر الغیب و عجائب الذّخائر بسی در راه «إِنِّی ذاهِبٌ» فرو ریختند. خلیل هنوز رونده بود، بسته «إِنِّی ذاهِبٌ» گشته، بنقطه جمع نرسیده، باز نگرست، غنیمت دید، بغنیمت مشغول شد. جمال توحید از وی روی بپوشید که چرا باز نگرستی؟ تا آن گه که استغفار لا أُحِبُّ الْآفِلِینَ بکرد، و آن درر الغیب هم چنان میدید، و وی باز میایستاد که «هذا ربّی»، «هذا ربّی»، که آن درر الغیب بس دل فریب و بس شاغل بود، گفتند: ای خلیل! نبایستی که ترا این وقفت بودی! در راه «إِنِّی ذاهِبٌ إِلی رَبِّی» روی، و آن گه بغنیمت و ذخایر باز نگری. چرا چشم همّت از آن فرو نگرفتی؟ و چرا سنّت «ما زاغَ الْبَصَرُ» بکار نداشتی؟! اینست سنّت آن مهتر عالم، و خاصیّت سید ولد آدم، که شب زلفت و الفت آیات کبری در راه او تجلّی کرد، و او برین ادب بود که: «ما زاغَ الْبَصَرُ وَ ما طَغی». ای خلیل! کسی که یادگار ازل جوید، و راز ولی نعمت، او غنایم و ذخایر را چه کند؟!
با حمله به کشورهای لیبی و اتیوپی این کشورها به زیر سلطهٔ ایتالیا رفتند. در حالی که عمر مختار قهرمان ملی لیبی که با حملهٔ ایتالیا دست به قیام همهجانبه زده بود به آنها که مسلح به تانکها و زرهپوشهای مسلسلدار بودند اعلان جنگ داد و با لشکری که تهیه کرده بود به ایتالیاییها بهوسیلهٔ اسبسواران مسلح به تفنگهای گلنگدنی حمله میکرد و در هر حملهای که پیروز میشد با غنایم بهدستآمده دوباره به آنان حمله میکرد.
ابوبکر پس از رسیدن به خلافت، سپاه اسامه را تجهیز کرد. اسامه با این لشکر طی 20 روز به شام رفت و بعد از به چنگ آوردن غنایمی طی 15 روز به مدینه بازگشت. همچنین در این هجوم قاتل پدرش نیز کشته شد و در این لشکرکشی یک نفر هم از مسلمانان کشته نشد.
گفتم میان فقر و غنایم وزین قبل خنثاست بختمنکه نه ماده است و نه نرا
خدایگان وزیران مشرق و مغرب ابوالغنایم سعد آن جهان فضل و سخا